ga terug naar projectenoverzicht

Elegante dubbele dakopbouw in Scheveningen

Wij hebben op een hoekpand in Scheveningen voor twee woningen een dakopbouw verzorgd. De dakopbouw is in een moderne stijl ontworpen, maar door de gevel iets terug te leggen en door het ritme van de ramen door te voeren, sluit deze zeer goed aan bij de bestaande bebouwing. 

Project: 1100
Jaar: 2012
Locatie: Cornelis Jolstraat - Scheveningen
Omschrijving: Dubbele terugliggende dakopbouw, met groot dakterras aan achterzijde
Werkzaamheden: definitief ontwerp, ontwerp, prijs- en contractvorming (aannemer), schetsontwerp, voorlopig ontwerp

De bewoners van deze twee woningen op de hoek wilden beiden extra ruimte hebben. Dankzij deze dakopbouw is de woonruimte van beide woningen bijna verdubbelt. De bewoners van de linker woning wilden een extra slaapkamer en een ruime studeerkamer, terwijl de bewoners van de rechter woning ook een tweede extra slaapkamer wilden. Deze persoonlijke wensen hebben we weten te integreren in het ontwerp. Beide dakopbouwen hebben ook een extra badkamer en een ruim dakterras.

Op de verdieping eronder is de trap op een slimme manier geïntegreerd, waardoor er geen functionele ruimte verloren is gegaan, maar alleen verkeersruimte. 

8-dubbele20dakopbouw-plattegronden204de20verdieping20bestaand20en20nieuw 9-dubbele20dakopbouw-gevelaanzicht20nieuw

De voorgevel bestaat uit aluminium zetwerk. Aan de achterzijde zijn twee grote dakterrassen gerealiseerd.

dubbele20dakopbouw-exterieur20detail20aluminium20zetwerk
dubbele20dakopbouw-exterieur20dakterras20uitzicht
transformatie-architect-woongebgouw1200x600-bw
Modern wonen in jaren ’50 woongebouw

Wat doe je met een leegstaand gebouw uit de jaren ’50 welke niet meer voldoet aan de huidige woonwensen? Met deze vraag zijn we begonnen aan het ontwerp voor dit woongebouw in de wijk Bohemen in Den Haag.

ga naar project
Transformatie van autoshowroom naar kantoor

Dit industrieterrein in het Transvaalkwartier in Den Haag ondergaat een enorme metamorfose. Het gebied wordt aantrekkelijker gemaakt door deze te openen en te verbinden naar de binnenstad. Het gebied transformeert dus meer van gesloten industrie terrein naar een open deel van de stad. Ons is gevraagd een ontwerp te maken voor de transformatie van een autoshowroom naar een nieuw kantoor.

ga naar project
Wonen in de Valkenboskerk

De vooroorlogse Valkenboskerk (1929) in Den Haag wordt getransformeerd tot woongebouw. De kracht van het ontwerp is de perfecte balans tussen het behoud van het kerkgebouw als geheel en de kwaliteit van de individuele woningen.

ga naar project
Van monumentaal kantoor naar luxe stadsappartementen

Dit Rijksmonumententale kantoorpand aan de Scheveningseweg wordt getransformeerd naar een woongebouw met daarin vijf luxe appartementen. Hiermee wordt de originele woonfunctie weer in ere hersteld. Ook het omliggende terrein zal volledig getransformeerd worden van een open parkeerplaats naar een tuinontwerp met daarin parkeerplaatsen opgenomen.

ga naar project
Nieuwe appartementen op een historische locatie in het stadshart van Den Haag

Op het binnenterrein van dit hofje zijn de oude stallen getransformeerd naar twee unieke stadswoningen. De grootste uitdaging was een passend ontwerp voor de drielaags woning in de Juffrouw Idazaal. Een ruimtelijke oplossing met een bijzondere trap en glazenvloeren hebben de bestaande ruimte omgeturnd in een unieke stadswoning midden in het centrum van Den Haag.

ga naar project
Een vrijstaande woning als binnenstedelijke inbreiding
ga naar project
Van watertoren tot woonhuis

Het is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.

ga naar project
Van koetsfabriek naar stadsvilla

Aan de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag transformeerden wij een voormalige koetsfabriek tot een unieke stadsvilla. De te verbouwen fabriek kan vanaf twee zijden worden bereikt. Met de auto vanaf de Nieuwe Schoolstraat en te voet via een patio en een hofje vanaf de Denneweg. 

ga naar project
2-transformatie-architectenbureau-voorgevel-img-45093-2-1-1200x600
Transformatie van kantoorgebouw tot appartementencomplex

Het prachtige monumentale trappenhuis van het pand aan de Fluwelen Burgwal was het uitgangspunt van het ontwerp, dat moest toezien op het maken van vier grote woningen en twee bedrijfsruimten in de nieuwe situatie. De woningen zijn geschakeld rond patio’s, die wij op hun beurt weer voorzien hebben van diverse aanbouwen. 

ga naar project
Minimalistische aanbouw in Den Haag
ga naar project
14023-uo-pre-2018-09-18-1200x600
Binnenstedelijk transformeren: bouwen op een poort

In de Haagse wijk Transvaal is een groot gebied getransformeerd door de oude bebouwing te slopen en grote nieuwbouwcomplexen te realiseren. In dit transformatiegebied is een oude poort tussen de nieuwbouw bewaard gebleven. Aan ons is gevraagd een transformatieplan op te stellen voor deze Reypoort.

ga naar project
16176-uo-pre-2018-09-18-website-3-1200x600
Herontwikkeling van kantoor naar short-stay hotel

Acht hotelappartementen maakten wij in dit oude kantoorgebouw aan de Haagse Bezuidenhoutseweg. Om dit gerealiseerd te krijgen is het pand tijdens de transformatie voorzien van een grote aanbouw op de begane grond, een dakopbouw, een lift en een nieuw balkon.

De appartementen zijn zo gepositioneerd dat ze geschakeld of niet geschakeld verhuurd kunnen worden. Dit wordt gedaan door middel van zogenoemde ‘connecting doors’: deuren die een flexibele, maar geluiddichte verbinding tussen twee appartementen vormen. De ‘connecting doors’ zijn dubbel uitgevoerd om de geluiddichtheid te garanderen en zijn zoveel mogelijk in de woonruimtes gepositioneerd.


ga naar project
Herbestemming van leegstaande loodsen naar zes nieuwe woningen in Den Haag

De loodsen op dit binnenterrein bij Scheveningen staan al jarenlang leeg. De oude functie van het bedrijventerrein is komen te vervallen en de bebouwing is aan een grondige renovatie toe. Wij hebben meegewerkt aan de herbestemming van deze loodsen en een ontwerp gemaakt voor het maken van nieuwe woningen op het terrein, zodat de bebouwing aan dit hofje weer een nieuw leven krijgt.

ga naar project
Van koetswoning naar een ruime eengezinswoning met veel daglicht

Modern wonen in een voormalige koetswoning in een historisch gedeelte van Den Haag. In Den Haag hebben wij een ontwerp gemaakt  waarbij een oude koetswoning wordt verbouwd tot eengezinswoning. Het karakteristieke pand is zoveel mogelijk in zijn waarde gelaten.

ga naar project
Transformatie van school- naar woongebouw
ga naar project
Jaren 30 woning

Aan de Roodborstlaan gelegen in de vogelbuurt te Den Haag, staat deze jaren 30 hoekwoning. Het is een grondgebonden, vrijstaande woning met een royale entree en fraaie luifelconstructie bij de voordeur. De bijzondere vormgeving van kozijnen en de fraaie metselwerkdetailleringen zijn kenmerkend voor dit type woning. 

ga naar project
Transformatie van bank naar appartementen
ga naar project
Industrieel en luxueus wonen in een gerenoveerde garage

Een oude garage renoveren tot een luxueus appartement. Met deze vraag kwam de opdrachtgever naar ons toe. Het uitgangspunt in ons ontwerp is om de industriële uitstraling van de garage te behouden. De uitdaging was de wisselwerking tussen het robuuste karakter van het bestaande pand en het toevoegen van een luxueuze woonsfeer.  

Om dit te realiseren is de ruimtelijkheid van de garage behouden. Er is een visueel grote open ruimte gecreëerd met de keuken als centraal punt. De voorgevel is zo ontworpen dat de stijl van de bestaande garagedeuren behouden blijft. 

ga naar project
transformatie-architect-den-haag-1200x600-slider-2
Transformatie met dakopbouw

De twee panden aan de Surinamestraat waren ernstig verwaarloosd, toen wij de eerste keer op locatie kwamen kijken. De twee panden worden verbouwd tot vier grote woningen. In ons ontwerp worden alle woningen voorzien van mooie buitenruimtes in de vorm van balkons en dakterrassen. De woningen worden ontsloten middels een trappenhuis en een centrale lift. De woningen hebben allemaal een parkeerplaats op de begane grond.

ga naar project
Transformatie jaren 70 kantoorpand
ga naar project
1-verbouwing-garage-naar-loftwoning-1200x600-1
Van garage naar loftwoningen

Het garage bedrijf, gelegen in het Statenkwartier in Den Haag, wordt getransformeerd naar 3 luxe loftwoningen. De garage is gesitueerd in de gehele plint van het bovenliggende woongebouw. In de open ruimte staan karakteristieke betonnen kolommen met betonnen balken. De vrije hoogte is ongeveer drie-en-een-halve meter. De industriële ruimte loopt onder het woongebouw door en heeft aan de achterzijde een lichtstraat en een pui naar een tuin.

ga naar project
Van ou dkantoor naar een eigentijdse short stay hotel

Een nieuw hip Short Stay hotel in het centrum van de stad. Dit oude kantoorpand op de hoek van de Scheepmakkersstraat met de Weteringkade wordt omgetoverd tot een hotel met daarin 29 hotelkamers. Om dit voor elkaar te krijgen komen er twee extra lagen op de huidige bebouwing en wordt de kelder vergroot.

ga naar project
Nieuwbouwpand in Haagse binnenstad
ga naar project
Ruim en luxe wonen in een loft!
ga naar project
Moderne glazen dakopbouw, met prachtig uitzicht

In het Haagse Duinoord hebben wij deze moderne dakopbouw ontworpen. De opbouw bevind zich op een kruising aan de Groot Hertoginnelaan, hierdoor heb je een prachtig uitzicht over de stad. Door het vele glas, met de openen vouwdeuren die toegepast zijn, kan je vanuit alle hoeken van dit uitzicht genieten.

ga naar project
41-tranformatie-architectenbureau-kantoor-1200x600-1
Een harmonieuze transformatie in de Zoutmanstraat

In de gemeente Den Haag is een groot tekort aan hoogwaardige appartementen. Dit bestaande kantoorgebouw aan de Zoutmanstraat biedt de kans om getransformeerd te worden naar een woongebouw. Canopy Investments en Rhodium Real Estate hebben deze kans opgepakt en in samenwerking met ons plannen uitgewerkt voor de transformatie. 

ga naar project
Boten- & clubhuis scouting Pocahontas
ga naar project
nieuwbouw-hotel-1200x600-c-new
Nieuwbouw hotel op een aantrekkelijke locatie in Den Haag

In de huidige situatie bevindt zich op deze projectlocatie een woning van drie bouwlagen. De locatie ligt op korte loopafstand van het strand van Scheveningen en leent zich daarom perfect voor het transformeren van de woning naar hotelfunctie. Wij hebben een studie gedaan naar de mogelijkheden voor deze transformatie.

ga naar project
Nieuwbouw met klassieke uitstraling in Scheveningen

Aan de Badhuisstraat in Scheveningen worden twee compleet nieuwe panden ontwikkeld in stijl van het huidige straatbeeld. De bestaande bebouwing van één verdieping hoog is in slechte staat en viel nogal uit de toon met de rest van de straat. Om deze reden is gekozen voor nieuwbouw. In het pand worden twee winkeltjes en zeven woningen gerealiseerd.

ga naar project
Transformatie van ons kantoor
ga naar project
3-transformatie-ruijterstraat-den-haag-stadsvilla-1200x600-1
Drie luxe stadsvilla’s in voormalig schoolgebouw

Een moderne stadsvilla met een ruim woonoppervlak, karakteristieke ruimten in een klassieke omgeving. Deze termen zijn kenmerkend voor de drie luxe Garden Lofts die worden gerealiseerd in het Zeeheldenkwartier in Den Haag.

De grootste uitdaging in ons ontwerp was om daglicht toe te voegen aan elke woning. Om dit te realiseren is elke woning ingericht als patiowoning. De relatie met de buitenruimte wordt versterkt door het licht en de ruimtelijkheid van de woning.

ga naar project
Oude V&D in ere hersteld

In 1903 is het pand aan de Boekhorststraat 107 als het eerste warenhuis van de Vroom & Dreesman in Den Haag gebouwd. De laatste jaren heeft het statige pand door leegstand en diverse verbouwingen echter zijn glans verloren. In 2014 zijn wij gevraagd om een ontwerp te maken voor de renovatie en transformatie van deze locatie, met als voornaamste doel het herstellen van de oude glorie van het pand en het terugbrengen van levendigheid in de straat.

ga naar project
Veel daglicht en eztra ruimte voor kantoorpand in Scheveningen

Op loopafstand van het Scheveningse strand naar je werk gaan, wie wilt dat nou niet? Daarom werd het voor onze opdrachtgever eind 2017 tijd om serieus te gaan nadenken over het uitbreiden van zijn kantoor. Dit werd het startpunt van een uitgebreid proces van overleg over wensen en mogelijkheden tot het vergroten van dit honderd jaar oude pand. Een goede drie jaar later kan het resultaat in gebruik genomen worden.

ga naar project