ga terug naar projectenoverzicht

Twee extra woonlagen voor flatgebouw

Dit pand uit 1941 aan de Zwolsestraat in Den Haag bestaat uit drie verdiepingen en een hoge, maar ongebruikte kap. De transformatie van deze flat houdt in dat de kapverdieping wordt verwijderd. Vervolgens wordt er een nieuwe verdieping opgemetseld, welke weer wordt voorzien van een kap. Zowel in deze nieuwe laag als in de kap worden appartementen gemaakt. 

Op deze manier worden er over het 75 meter lange woongebouw in totaal 19 duurzame woningen toegevoegd, waarbij ook gelijk de bestaande woningen in het pand worden verduurzaamd. Ook worden de ruimtes van de portier, gelegen naast de voordeur, getransformeerd tot tweelaagse starterswoningen. 

Project: 17149
Jaar: 2022
Locatie: Den Haag
Omschrijving: Twee extra woonlagen voor flatgebouw
Werkzaamheden: aanvraag beginseluitspraak, aanvraag omgevingsvergunning, kostenraming, ontwerp, schetsontwerp, studie

Dit ambitieuze project is al in een eerste schetsfase door de constructeur beoordeeld en ook hebben onze kostendeskundigen al in een heel vroeg stadium de te verwachte bouwkosten geraamd. Vervolgens is een beginselplan aangevraagd en na goedkeuring van het beginselplan is de aanvraag omgevingsvergunning ingediend.

De nieuwe bouwlaag heeft veel ramen, om zo te zorgen voor veel lichtinval en een prachtig uitzicht. De nieuwe daklaag is vormgegeven als een afwijkende witte wereld, waarbij ons ontwerp onderzoek heeft uitgewezen dat het toch goed was om metselwerk penanten door te zetten tot onder de goot, zodat het dak visueel niet gaat 'zweven'.