Inloopspreekuur Amsterdam

Heb je (ver)bouwplannen en wil je deze eens vrijblijvend doorspreken met een architect? Dan is ons inloopspreekuur interessant voor jou.

In Amsterdam staan onze architecten Aukje Schukken, Ruben Wessels en Maarten Innemee voor je klaar om met je te brainstormen, je vragen te beantwoorden en je van advies te voorzien. Wij bieden de mogelijkheid om langs te komen bij ons op locatie, maar u kunt ook kiezen voor een videogesprek met een van onze architecten.

Klik hier om een (online) afspraak in te plannen. Je ontvangt van ons een e-mail met een afspraakbevestiging en eventueel een Microsoft Teams-link.

Heb je (ver)bouwplannen voor een andere regio? We houden ook inloopspreekuren in Alkmaar, Den Haag, Leiden, Rotterdam en Utrecht.


Ruben: “Het toevoegen van kwalitatieve ruimte, in een stad zo vol als Amsterdam, dat is de uitdaging!”


Aukje: “Ontwerpen in Amsterdam is een zoektocht naar wegen om hedendaagse leefruimte in een eeuwenoude contour te passen. Het voelt echt als een privilege om in een stad vol prachtige architectuur, mijn steentje bij te mogen dragen.”


Adres: Stuyvesantstraat 17HS, Amsterdam
Telefoon: 020-7220872

locatiepagina-amsterdam-1200x600

Maarten: Geboren in Oost, getogen in Zuid en wonend in West, ligt de stad Maarten nauw aan het hart. “Ik zal er alles aan doen om het karakter van de stad te behouden en waar mogelijk te versterken!”

De vernieuwde Eilandenboulevard

Wij maakten in opdracht van de gemeente Amsterdam, stadsdeel Centrum en in samenwerking met Gaston Loos Engineering & Consultancy een uitgebreide analyse van de Eilandenboulevard, het stuk weg en kade tussen het Scheepvaartmuseum en de molen. De Oostelijke Eilanden bestaan uit de drie eilanden Kattenburg, Wittenburg en Oostenburg en zijn onderling verbonden door de Eilandenboulevard. 

ga naar project
71-2-23407-1200x600
Optoppen en verduurzamen bouwblok in Amsterdam

Nieuwe woningen creëren door verdichting op bestaande bebouwing. Dat was de opgave waar wij mee begonnen. Daarbij was er een duidelijk doel: de nieuwe woningen moesten hoogwaardig ontworpen worden en de bestaande bewoners van het pand moesten erop vooruitgaan.

Op het bestaande jaren ’70 bouwblok wordt een nieuwe bouwlaag toegevoegd. Deze nieuwe laag zal ruimte bieden voor acht nieuwe woningen van zo’n 90 tot 120 m2. Om de nieuwe woningen te kunnen bereiken worden niet alleen de bestaande trappenhuizen doorgezet, maar zal er ook een lift toegevoegd worden aan het pand. Hierdoor zijn de bestaande woningen makkelijker te bereiken voor bewoners en bezoekers.

ga naar project
1-16285-venserweg-4-diemen-1200x600
Bedrijfslofts in Diemen

Steeds meer ZZP-ers zijn op zoek naar een eigen representatieve bedrijfsruimte. Deze vraag hebben wij in samenwerking met Fresch Real Estate vertaald in de Bedrijfsloft. Veel licht, een duidelijke identiteit per bedrijfsruimte en flexibelgebruik zijn de speerpunten in dit plan. 

ga naar project
Amsterdams schoolgebouw getransformeerd

Het ene klaslokaal is getransformeerd tot woonkeuken, terwijl het andere klaslokaal nu als woonkamer gebruikt wordt. In de aangrenzende gangzone, waar vroeger de kapstokken en toiletten waren, is nu een viertal kamers, een badkamer en een toilet gemaakt.

ga naar project
Dakopbouw in Amsterdam verbindt binnen met buiten

Midden in Amsterdam biedt deze dakopbouw met twee dakterrassen een oase van rust. Grote ramen kenmerken deze moderne dakopbouw in Amsterdam en brengen extra daglicht in de woning. Onze opdrachtgever zocht naar een manier om de woning uit te breiden en binnen met buiten te verbinden. Met aan zowel de voorzijde als achterzijde een dakterras maakt deze dakopbouw dat mogelijk.

ga naar project
Monumentaal pakhuis Amsterdam

Bij de verbouwing van dit monumentale pakhuis in Amsterdam stonden wij voor de opgave om van een souterrain zonder ramen een volwaardige woonverdieping te maken. In nauw overleg met monumentenzorg is een vergunning verkregen voor het maken van een vide tussen bel-etage en souterrain. De vide brengt licht in het souterrain en zorgt voor een visuele en fysieke verbinding tussen beide etages. Omdat de vloerbalken een monumentale status hebben is ervoor gekozen om alleen de grenen vloerdelen ter plaatse van de vide te verwijderen: er loopt dus een flinke balk door de vide heen. Dit geeft echter veel karakter aan deze bouwkundige ingreep.

ga naar project