Wij helpen met de allereerste plannen

Visievorming en workshops 
Wij helpen met visievorming en het organiseren van workshops. Zo hebben wij een workshop georganiseerd met omwonenden over het herinrichten en transformeren van het Oosterkerkplein in Amsterdam. Tijdens een workshop beginnen we met een inspirerende presentatie van een architect. Daarna worden er werkgroepen gevormd en gaan de aanwezigen aan de slag. Er zal een architect klaarstaan om vragen te beantwoorden en te helpen waar nodig. Vervolgens wordt de workshop afgesloten met een afrondende presentatie. 

extra-studieprojectenworkshoporganisatie-1200x500

Als alles nog onzeker is…
Er is nog geen kavel; er is nog geen financiering; er is nog geen doelgroep, maar er is wél ambitie en energie! In dit soort gevallen helpen wij met een eerste studie. Voor een studieproject bestaat geen vast formaat. Per project kijken we naar de vraag en welk type studie het meest geschikt is. Zo kan het zijn dat we voorstellen een variantenstudie te maken of dat we adviseren om juist meer gericht vanuit de analyse te gaan werken en zo toewerken naar één oplossingsrichting.

Variantenstudie
De variantenstudie is een manier om grip op een locatie of een opgave te krijgen. Door relatief snel verschillende varianten uit te werken in eenvoudige plattegronden, 3D-modellen of piepschuimmaquettes ontstaat snel een gevoel voor het aantal m2’s of het aantal woningen dat te realiseren is, zonder dat er veel tijd in het uitwerken van een heel ontwerp gaat zitten.

Werken vanuit de analyse
Van nature werken wij graag vanuit de analyse. Dit betekent dat we grondig naar de context en de vraag kijken. Wij maken dan een uitgebreide analyse van de punten, die naar ons idee invloed kunnen hebben op het ontwerp. Veel gemaakte analyses van ons bureau gaan bijvoorbeeld over de gevelindeling van omliggende bebouwing. Is deze horizontaal of verticaal? Is er een verspringende plint in de straat of niet? Wat is de open/dicht verhouding van gevels in de straat? Ook een historische analyse van een gebouw of een locatie kan veel inzicht geven in de mogelijkheden voor bijvoorbeeld nieuwbouw. Uit deze analyses trekken wij conclusies, die leiden tot een ontwerp. Op deze manier kunnen we goed aan de verschillende partijen uitleggen waarom we voor bepaalde oplossingen gekozen hebben.

Samen met jou zoeken we naar toepasbare oplossingen voor binnenstedelijk gebied. Onze architecten zijn op de hoogte van actuele ontwikkelingen en regelgeving. 

We nodigen je daarom graag uit op ons inloopspreekuur of om op een ander moment een gesprek bij ons op kantoor te hebben. 

2-studieprojectenworkshoporganisatie-1024x568 4-studiestedenbouwbinnenstedelijkarchitect-1024x568 3-studiestedenbouwbinnenstedelijkarchitect-1024x568