Wij helpen met de allereerste plannen

Als alles nog onzeker is…
Er is nog geen kavel; er is nog geen financiering; er is nog geen doelgroep, maar er is wél ambitie en energie! In dit soort gevallen helpen wij met een eerste studie. Voor een studieproject bestaat geen vast formaat. Per project kijken we naar de vraag en welk type studie het meest geschikt is. Zo kan het zijn dat we voorstellen een variantenstudie te maken of dat we adviseren om juist meer gericht vanuit de analyse te gaan werken en zo toewerken naar één oplossingsrichting.

Variantenstudie
De variantenstudie is een manier om grip op een locatie of een opgave te krijgen. Door relatief snel verschillende varianten uit te werken in eenvoudige plattegronden, 3D-modellen of piepschuimmaquettes ontstaat snel een gevoel voor het aantal m2’s of het aantal woningen dat te realiseren is, zonder dat er veel tijd in het uitwerken van een heel ontwerp gaat zitten.

Werken vanuit de analyse
Van nature werken wij graag vanuit de analyse. Dit betekent dat we grondig naar de context en de vraag kijken. Wij maken dan een uitgebreide analyse van de punten, die naar ons idee invloed kunnen hebben op het ontwerp. Veel gemaakte analyses van ons bureau gaan bijvoorbeeld over de gevelindeling van omliggende bebouwing. Is deze horizontaal of verticaal? Is er een verspringende plint in de straat of niet? Wat is de open/dicht verhouding van gevels in de straat? Ook een historische analyse van een gebouw of een locatie kan veel inzicht geven in de mogelijkheden voor bijvoorbeeld nieuwbouw. Uit deze analyses trekken wij conclusies, die leiden tot een ontwerp. Op deze manier kunnen we goed aan de verschillende partijen uitleggen waarom we voor bepaalde oplossingen gekozen hebben.


studiestedenbouwbinnenstedelijkarchitect-1200x500-1

Samen met jou zoeken we naar toepasbare oplossingen voor binnenstedelijk gebied. Onze architecten zijn op de hoogte van actuele ontwikkelingen en regelgeving. 

We nodigen je daarom graag uit op ons inloopspreekuur of om op een ander moment een gesprek bij ons op kantoor te hebben. 

studiestedenbouwbinnenstedelijkarchitect-1024x568-2
Nieuwbouw in Rotterdam

In Rotterdam hebben wij een studie gedaan naar het vervangen van een oud pand met loods op de begane grond naar een nieuwbouw appartementengebouw met een eigentijds gevelontwerp. De nieuw ontworpen gevel zorgt voor meer openheid in het straatbeeld, wat verder vooral gedomineerd wordt door gesloten gevels van garagedeuren en loodsen.

ga naar project
Hergebruik scheepswerf

Transformatie van loods naar loft

Een belangrijk deel van de hedendaagse opgave is hoe om te gaan met bestaande in onbruik geraakte bebouwing. Industriële loodsen op mooie locaties die niet langer gebruikt worden voor hun oorspronkelijke functie zijn vaak zeer geschikt voor een nieuwe functie, bijvoorbeeld een vrije vorm van wonen. Zo ook deze loodsen op een oud scheepswerf.

ga naar project
Herontwikkeling van een Rijksmonument

In opdracht van Hasseloo Monumenten hebben wij de herontwik­kelingsmogelijkheden van villa “Terre Neuve” onder­zocht. Het rijksmonument is een combinatie van een omstreeks 1625 gebouwde boerderij en een rond 1820 aangebouwd klassiek voorhuis. De monumentale villa werd al geruime tijd niet meer bewoond en dreigde in verval te raken. Deze studie omvat een globaal indelingsplan van de oude villa en een eerste aanzet tot het ontwerp van een bijpassend nieuw koetshuis.

ga naar pagina
Kantoorgebouw opgebouwd

Drie extra bouwlagen

Het hergebruik ontwerp voor het Bischoff-gebouw te Hengelo is een combinatie van oud en nieuw. Het bestaande gebouw is gedeeltelijk gestript, opengewerkt en uitgebreid met een nieuwe bovenwereld. 

ga naar project
Bedrijfsgebouw Fox in Nieuw Vennep

‘Een kantoorgebouw dat aansluit bij de duurzame beweegredenen van de organisatie’: met deze vraag kwam een reisorganisatie naar ons toe. Wij hebben een studie uitgevoerd voor een nieuwe kantoor gebouw dat perfect aansluit bij de waarden van de organisatie: open, transparant en duurzaam.

ga naar pagina
Bedrijventerrein Gaasperwaard in Vianen

“Hoe maak je een bedrijventerrein architectonisch aantrekkelijk?” Deze vraag stond centraal in de studie die wij deden voor een nieuw bedrijventerrein in Vianen. Wij hebben een beeldregieplan opgesteld en een visualisatie van het beoogde plan uitgewerkt.

ga naar pagina
Studie naar nieuwe dansschool in Amsterdam

Aan ons is gevraagd een studie te maken voor een dansschool aan de Zuidas in Amsterdam. Het ontwerp voor dit gebouw kent een schil van glas.

ga naar pagina
Studie naar nieuw kantoor Rabobank

In Amsterdam hebben wij in opdracht van MAB gewerkt aan een studie voor het nieuwe kantoor van Rabobank aan de Zuidas. Dit nieuwe kantoorgebouw zal tegenover de RAI gerealiseerd worden. Het gebouw is een onderdeel van een levendige omgeving met veel kantoren en wordt onderdeel van een plek in de openbare ruimte.

ga naar pagina
Studie hergebruik scheepswerf

Transformatie van loods naar loft

Een belangrijk deel van de hedendaagse opgave is hoe om te gaan met bestaande in onbruik geraakte bebouwing. Industriële loodsen op mooie locaties die niet langer gebruikt worden voor hun oorspronkelijke functie zijn vaak zeer geschikt voor een nieuwe functie, bijvoorbeeld een vrije vorm van wonen. Zo ook deze loodsen op een oud scheepswerf.

ga naar pagina