Inloopspreekuur

Schetsen en brainstormen met een van onze architecten? Een bezoek aan onze inloopspreekuren is gratis. Wanneer je oude tekeningen en foto’s van uw pand meeneemt, kan je samen met een van onze architecten de verbouwplannen bespreken.  De inloopspreekuren zijn op de volgende locaties:


Den Haag

Iedere dinsdagmiddag van 16.30 tot 17.30 uur houden wij inloopspreekuur in ons pand aan de Pegasusstraat 7 in den Haag. Je hoeft voor het inloopspreekuur in Den Haag geen afspraak te maken. Klik hier voor meer info over ons inloopspreekuur in Den Haag.
* Note: per 25 mei is ons nieuwe adres: Scheepmakersstraat 47 te Den Haag.

Amsterdam

Iedere woensdagmiddag van 16.30 tot 17.30 uur houden wij inloopspreekuur op de Stuyvensantstraat 17-h in Amsterdam. Dit inloopspreekuur is alleen op afspraak. Bel vrijblijvend: 020-7220872. Klik hier voor meer info over ons inloopspreekuur in Amsterdam.




Rotterdam

In Rotterdam is het inloopspreekuur tijdelijk verplaatst naar onze vestiging in Den Haag. Bel vrijblijvend: 010-7200888 of kom langs bij ons inloopspreekuur in Den Haag. 

Leiden

Je bent iedere donderdag van 16:00 tot 17:00 uur welkom op ons inloopspreekuur aan de 3e Binnenvestgracht 23 te Leiden. Wij zijn te vinden in het gebouw Nieuwe Energie, in de ruimte Ampère (direct bij de entree). Dit inloopspreekuur is alleen op afspraak. Bel vrijblijvend: 071-7200872. Klik hier voor meer info over het inloopspreekuur in Leiden.

Duinvilla Wassenaar

Aan de Dwarsweg in de wijk De Kieviet te Wassenaar hebben wij een oude villa gedeeltelijk gesloopt ten behoeve van een nieuw volume. De originele villa was voorzien van lessenaarsdaken en was opgedeeld in twee volumes. Voor het nieuwe ontwerp hebben wij de verdiepingshoogte verhoogd en het volume vergroot. Het resultaat is een strakke moderne villa verzonken in het glooiende duinlandschap.

ga naar project
Transformatie Reeuwijk

In sommige gevallen is het lastig om te kiezen of een pand gesloopt moet worden, waarna nieuwbouw plaats kan vinden, of dat het efficiënter is het pand te verbouwen. In Reeuwijk was dat niet anders. Na het maken van diverse kostenramingen heeft de opdrachtgever besloten tot verbouw over te gaan. Dit had niet in de laatste plaats te maken met een gedurende het proces toenemende affiniteit met de oude woning.

ga naar project
Kantoor naar woongebouw

Het karakteristieke hoekpand op de kruising Anna Paulownastraat - Laan van Meerdervoort in Den Haag is getransformeerd van kantoorgebouw naar een woongebouw. Het gemeentelijk beschermd stadsgezicht in het Zeeheldenkwartier bestond origineel uit twee aparte panden. Deze zijn later samengevoegd. Na de transformatie zijn de verdiepingen weer gescheiden conform de originele situatie. Ten behoeve van de ontsluiting van beide woongebouwen is een nieuwe entree ontworpen in de plint.


ga naar project
Van garage naar loftwoningen

Het garage bedrijf, gelegen in het Statenkwartier in Den Haag, wordt getransformeerd naar 3 luxe loftwoningen. De garage is gesitueerd in de gehele plint van het bovenliggende woongebouw. In de open ruimte staan karakteristieke betonnen kolommen met betonnen balken. De vrije hoogte is ongeveer drie-en-een-halve meter. De industriële ruimte loopt onder het woongebouw door en heeft aan de achterzijde een lichtstraat en een pui naar een tuin. Aan de achterzijde bevindt zich een kelder over de gehele breedte van het gebouw.


ga naar project
Wonen met een fantastisch uitzicht over Den Haag!

Herontwikkeling van kantoren naar wonen is hot. De herontwikkeling van dit binnenstedelijke kantoor in het Zeeheldenkwartier in Den Haag naar woningen past binnen deze trend. Naast herontwikkeling van een bestaand volume wordt er ook programma op het bestaande volume toegevoegd. 

Het bestaande bouwvolume is opgewaardeerd, maar blijft in uiterlijk vrijwel in tact. De extra verdiepingen op het bestaande volume, de verdiepingen die over de stad heen kijken, zijn heel open. Per verdieping verspringt de gevel. De toevoeging krijgt zo een speels uiterlijk en doet niet massief aan. Met dit plan worden 28 woningen van afwisselend formaat met eigen buitenruimte gecreëerd. 

Gedaan in opdracht van 070Vastgoedmanagement en Langeveld van den Heuvel Vastgoed.

ga naar project
Hellingbaan Scheveningen

Aan ons is gevraagd een ontwerp te maken voor de entree van het ‘Centrum voor jeugd en gezin’. De hellingbaan is vormgegeven als een slang die door het gras omhoog slingert. Zowel valide als minder valide kinderen maken van deze hellingbaan gebruik. In de slang zijn een speelplaats en een fietsenstalling geïntegreerd. De hellingbaan heeft deze slingerende vorm gekregen om een bezoek aan het ‘Centrum voor jeugd en gezin’ een prettige ervaring te maken voor de jonge bezoekertjes van het centrum.

ga naar project
Transformatie van kantoor naar hotel

Vernieuwd gemeentelijk beleid voor de Plaspoelpolder en de vele leegstaande kantoren biedt kansen voor herontwikkeling en transformatie van bestaand vastgoed. The Young Group ziet deze kansen en heeft dit vertaald in de transformatie van dit kantoorpand aan de Volmerlaan naar een hotel met nevenfuncties. De kwaliteiten van het bestaande pand zijn gecombineerd met een aantal krachtige nieuwe toevoegingen. 


ga naar project
Transformatie van kantoor naar appartementen

In de gemeente Den Haag is een groot te kort aan hoogwaardige appartementen. Dit bestaande kantoorgebouw aan de Zoutmanstraat biedt de kans om getransformeerd te worden naar een woongebouw. Canopy Investments en Rhodium Real Estate hebben deze kans opgepakt en in samenwerking met ons plannen uitgewerkt voor de transformatie. 

ga naar project
Van monumentaal pakhuis naar cultureel centrum

Dit monumentale pakhuis aan de Marksteeg ligt midden in het Cultuurkwartier van Leiden. In combinatie met de ruimte opzet van het pand biedt dit een unieke mogelijkheid voor een transformatie naar een cultureel centrum. 

ga naar project
Nieuwbouw woonark

In Waterland hebben wij een ontwerp gemaakt voor een dubbellaagse woonark met een gevelbekleding van Corten staal. 

ga naar project
Nieuwbouw woning aan het water

Moderne woning van natuurlijke materialen. 

ga naar project
Transformatie schoolgebouw naar maisonnette woningen

Transformatie schoolgebouw naar maisonnette woningen

ga naar project
Boten- & clubhuis scouting Pocahontas

In opdracht van Scouting Pocahontas is zowel het clubhuis als het botenhuis gerealiseerd. Het botenhuis staat aan de rand van het water en heeft een hijsbalk waarmee boten uit het water direct naar binnen kunnen worden gehesen. De vorm van het botenhuis verwijst enerzijds naar een omgekeerde boot en anderzijds naar een tent. Een vorm die volgens ons het best past bij deze scoutingvereniging. Door gebruik te maken van een gestandaardiseerde bouwmethode is er gebouwd binnen een minimaal budget.  Voor dit project zijn wij genomineerd voor de Gemma Smid Architectuurprijs 2016.

ga naar project
Van monumentaal kantoor naar luxe stadsappartementen

Dit Rijksmonumententale kantoorpand aan de Scheveningseweg wordt getransformeerd naar een woongebouw met daarin vijf luxe appartementen. Hiermee wordt de originele woonfunctie weer in ere hersteld. Ook het omliggende terrein zal volledig getransformeerd worden van een open parkeerplaats naar een tuinontwerp met daarin parkeerplaatsen opgenomen.

ga naar project
Monumentaal pakhuis Amsterdam

Bij de verbouwing van dit monumentale pakhuis in Amsterdam stonden wij voor de opgave om van een souterrain zonder ramen een volwaardige woonverdieping te maken. In nauw overleg met monumentenzorg is een vergunning verkregen voor het maken van een vide tussen bel-etage en souterrain. De vide brengt licht in het souterrain en zorgt voor een visuele en fysieke verbinding tussen beide etages. Omdat de vloerbalken een monumentale status hebben is ervoor gekozen om alleen de grenen vloerdelen ter plaatse van de vide te verwijderen: er loopt dus een flinke balk door de vide heen. Dit geeft echter veel karakter aan deze bouwkundige ingreep.

ga naar project
Jaren 30 woning

Aan de Roodborstlaan gelegen in de vogelbuurt te Den Haag, staat deze jaren 30 hoekwoning. Het is een grondgebonden, vrijstaande woning met een royale entree en fraaie luifelconstructie bij de voordeur. De bijzondere vormgeving van kozijnen en de fraaie metselwerkdetailleringen zijn kenmerkend voor dit type woning. 

ga naar project
Kantoorgebouw opgebouwd

Het hergebruik ontwerp voor het Bischoff-gebouw te Hengelo is een combinatie van oud en nieuw. Het bestaande gebouw is gedeeltelijk gestript, opengewerkt en uitgebreid met een nieuwe bovenwereld. 

ga naar project