Architecture internship

Will you become our new Revit-expert? Are you looking forward to contribute to cool renovation projects of dwellings and apartments? Are you studying architecture (or similar) and looking for an interesting internship within a young and innovative architectural office in The Hague, Netherlands? Than we are looking forward to receive your job application and portfolio. For our architecture agency we are (immediately) looking for an ‘intern architecture’. 

Who we are?

Studioschaeffer is a medium sized architectural office (+/- 40 employees) in the Netherlands (The Hague) with focus on renovation projects. We have a team of enthusiastic architects, engineers, interns and trainees who work with pleasure on various projects.

What are you going to do?

  • In the first weeks of your internship you will be coached to become an Revit-expert!
  • Then you get to work on the drawing process or you will focus on visualisations and presentation techniques.
  • The final goal is that you are able to realize all the drawing work within a project. At the end of your internship there is a chance that we add a part of the design process as well.

What do we offer?

  • An instructive internship for 4 to 6 months in which you get room for own initiatives.
  • A tutor who will help you to archieve your learning goals.
  • Good colleagues and team spirit!  We have a daily lunch together, every Friday afternoon we have a drink and twice a year we organize an excursion/dinner.
  • A placement fee of €62.50 per week for a 40-hour workweek (€ 250,- euro gross per month)

What do we expect?

  • You are studying architecture (or similar)
  • You need to be a student. So in order to participate in the internship we need a copy of your student card and the name of your contact person at the university.
  • You need to be EU citizen or you already need to have a Dutch working permit.
  • You are willing to do some facility tasks together with the other trainees and inters, like the preparation of the lunch (approx. once a week), put out the container, counting the necessary groceries etc.
  • Some experience with Revit or other 3D drawing software is an advantage
  • You work accurately and you have an eye for detail
  • You are proactive and hands-on
  • You have good social skills and you are enthousiastic

When you conform to the profile above we are looking forward to receive your application and portfolio!

For more information about the architecture internship, you can contact Anneliene van den Hoogen:

vacancy@studioschaeffer.nl

+31 70-3222757

verbouwing-amsterdams-herenhuis-1200x600
Monumentaal pakhuis Amsterdam

Bij de verbouwing van dit monumentale pakhuis in Amsterdam stonden wij voor de opgave om van een souterrain zonder ramen een volwaardige woonverdieping te maken. In nauw overleg met monumentenzorg is een vergunning verkregen voor het maken van een vide tussen bel-etage en souterrain. De vide brengt licht in het souterrain en zorgt voor een visuele en fysieke verbinding tussen beide etages. Omdat de vloerbalken een monumentale status hebben is ervoor gekozen om alleen de grenen vloerdelen ter plaatse van de vide te verwijderen: er loopt dus een flinke balk door de vide heen. Dit geeft echter veel karakter aan deze bouwkundige ingreep.

ga naar project
verbouw-watertoren-tot-woonhuis-watertoren
Van watertoren tot woonhuis

Het is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.

ga naar project
vrijstaand-villa-nieuwbouw-water-architectenbureau-1200x600-1
Wonen aan het water

De wens van de familie Wassenburg was een vrijstaande moderne woning met veel licht, lucht en ruimte met een open relatie naar het water, de Langeraarseplas in Ter Aar. De Langeraarse plassen zijn ontstaan na afgraving van het veen. Kenmerkend zijn de slootjes aan de randen die zijn overgebleven na de afgraving. De slootjes zijn restanten van de droogmakerij van voor de afgraving en staan haaks op de plas. Hiermee geven zij het land rondom de plas richting.

ga naar project
woonkamer-transformatie-koetsfabriek-naar-stadvilla-1200x600-compressed
Van koetsfabriek naar stadsvilla

Aan de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag transformeerden wij een voormalige koetsfabriek tot een unieke stadsvilla. De te verbouwen fabriek kan vanaf twee zijden worden bereikt. Met de auto vanaf de Nieuwe Schoolstraat en te voet via een patio en een hofje vanaf de Denneweg. 

ga naar project
6-14064-uo-afb-2016-06-08-website-1200x600-slider-2
Transformatie Reeuwijk

In sommige gevallen is het lastig om te kiezen of een pand gesloopt moet worden, waarna nieuwbouw plaats kan vinden, of dat het efficiënter is het pand te verbouwen. In Reeuwijk was dat niet anders. Na het maken van diverse kostenramingen heeft de opdrachtgever besloten tot verbouw over te gaan. Dit had niet in de laatste plaats te maken met een gedurende het proces toenemende affiniteit met de oude woning.

ga naar project
1-restauratie-rijksmonument-exterieur-0630-1200x600-gr1
Restauratie Rijksmonument

Het Rijksmonument Huis Maarheeze, is gesitueerd aan de Rijksstraat te Wassenaar. Deze villa is in de periode van 1914 tot 1916 gebouwd op het voormalig grondgebied van het landgoed Oud Clingendaal. De villa en de architectonische tuin zijn ontworpen door de architect J.J. Brandes. Het voormalige woonhuis was voor de restauratie in gebruik als kantoor. De villa bevond zich voor restauratie in redelijke staat, maar de tuin was zeer vervallen. 

ga naar project
aanbouw-jaren-30-verbouwing-1200x600-1
Jaren 30 woning

Aan de Roodborstlaan gelegen in de Vogelbuurt te Den Haag, staat deze jaren 30 hoekwoning. Het is een grondgebonden, vrijstaande woning met een royale entree en fraaie luifelconstructie bij de voordeur. De bijzondere vormgeving van kozijnen en de fraaie metselwerkdetailleringen zijn kenmerkend voor dit type woning. 

ga naar project
aanbouw-exterieur-voorgevel
Minimalistische aanbouw

Deze aanbouw, met een hoog ambitieniveau, is aan de buitenkant zo gedetailleerd dat hij lijkt te zweven als een tijdelijk object naast de woning. De gevel is afwisselend gesloten en transparant. De glasvlakken lopen van vloer tot plafond en zijn gemaakt van strakke, slanke, stalen kozijnen.

ga naar project
exterieur-opgebouwd-kantoorgebouw
Kantoorgebouw opgebouwd

Het hergebruik ontwerp voor het Bischoff-gebouw te Hengelo is een combinatie van oud en nieuw. Het bestaande gebouw is gedeeltelijk gestript, opengewerkt en uitgebreid met een nieuwe bovenwereld. 

ga naar project