Van monumentaal kantoor naar luxe stadsappartementen

Transformatie Rijksmonumentaal kantoorpand

Dit Rijksmonumententale kantoorpand aan de Scheveningseweg wordt getransformeerd naar een woongebouw met daarin vijf luxe appartementen. Hiermee wordt de originele woonfunctie weer in ere hersteld. Ook het omliggende terrein zal volledig getransformeerd worden van een open parkeerplaats naar een tuinontwerp met daarin parkeerplaatsen opgenomen.

1df408fd3936f5fa021c234c7ca240702f74fa5c



De monumentale entree en de karakteristieke hal met trappenhuis vormt het middelpunt van dit woongebouw. Aan deze hal is op een subtiele wijze een lift toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat de appartementen levensloop bestendig zijn geworden. 

265aefc6cea060f597b3133ba510b58156c0543e c22e00a64bda5073298387d6ebeadf3e43af892d
2924b9e24fd42dbd721fb4ba5fdf4b3671c5855d
1b5f8240694f60879d5ffa4cdd6ee8133c82b588
9a8848975660a1af7a9f813ffc137786d251edb9
cece9b866dfbc2fa305ba0151927188cd82ab85b
e0cd99332a96347254d5390bcc044590269c1098
254ae01ed86a4d0fdc305aa5f0b8a90197d5eb80

Een grote uitdaging in dit project was het realiseren van een goede buitenruimte voor ieder appartement. Dit is gelukt in de vorm van tuinen op de begane grond, grote balkons aan de achterzijde op de eerste en tweede verdieping en een patio in de originele kap. 

Naast dat wij het ontwerp voor dit project op ons hebben genomen, hebben wij ook de bouwvoorbereiding gedaan.

Van watertoren tot woonhuis

Het is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.

ga naar project
Transformatie Reeuwijk

In sommige gevallen is het lastig om te kiezen of een pand gesloopt moet worden, waarna nieuwbouw plaats kan vinden, of dat het efficiënter is het pand te verbouwen. In Reeuwijk was dat niet anders. Na het maken van diverse kostenramingen heeft de opdrachtgever besloten tot verbouw over te gaan. Dit had niet in de laatste plaats te maken met een gedurende het proces toenemende affiniteit met de oude woning.

ga naar project
Minimalistische aanbouw
ga naar project
Woonark Vinkeveen

Moderne woonark in het hart van het plassengebied in Vinkeveen

ga naar project
Wonen aan het water

een moderne woning met veel licht, lucht en ruimte met een open relatie naar het water, de Langeraarseplas in Ter Aar.

ga naar project
Duinvilla wassenaar
ga naar project
Verbouwing monumentaal pakhuis Amsterdam
ga naar project
Van koetsfabriek naar stadsvilla
ga naar project
Boten- & clubhuis scouting Pocahontas
ga naar project
Bedrijfslofts in Diemen

Steeds meer ZZP-ers zijn op zoek naar een eigen representatieve bedrijfsruimte. Deze vraag hebben wij in samenwerking met Fresch Real Estate vertaald in de Bedrijfsloft. Veel licht, een duidelijke identiteit per bedrijfsruimte en flexibelgebruik zijn de speerpunten in dit plan. 

ga naar project
Monumentaal pakhuis naar cultureel centrum
ga naar project
Transformatie van kantoor naar appartementen

In de gemeente Den Haag is een groot te kort aan hoogwaardige appartementen. Dit bestaande kantoorgebouw aan de Zoutmanstraat biedt de kans om getransformeerd te worden naar een woongebouw. Canopy Investments en Rhodium Real Estate hebben deze kans opgepakt en in samenwerking met ons plannen uitgewerkt voor de transformatie. 

ga naar project
Transformatie in de Plaspoelpolder
ga naar project
Eigentijdse verbouwing van woonark

Het project betreft een verbouwing van een enkellaagse woonark in Rotterdam. De oude woonark was voorzien van horizontale grijze kunststof beplating en witte kozijnen. Ons ontwerp geeft een split-level aan de woonark. Op de bovenverdieping bevindt zich de woonruimte, terwijl de slaapkamers onderin de betonbak liggen.

ga naar project
Van garage naar loftwoningen

Het garage bedrijf, gelegen in het Statenkwartier in Den Haag, wordt getransformeerd naar 3 luxe loftwoningen. De garage is gesitueerd in de gehele plint van het bovenliggende woongebouw. In de open ruimte staan karakteristieke betonnen kolommen met betonnen balken. De vrije hoogte is ongeveer drie-en-een-halve meter. De industriële ruimte loopt onder het woongebouw door en heeft aan de achterzijde een lichtstraat en een pui naar een tuin. Aan de achterzijde bevindt zich een kelder over de gehele breedte van het gebouw.


ga naar project
Nieuwbouw woonark

In Waterland hebben wij een ontwerp gemaakt voor een dubbellaagse woonark met een gevelbekleding van Corten staal. 

ga naar project
Nieuwbouw woning aan het water

Moderne woning van natuurlijke materialen. 

ga naar project