Herontwikkeling van kantoor naar short-stay hotel


Acht hotelappartementen maakten wij in dit oude kantoorgebouw aan de Haagse Bezuidenhoutseweg. Om dit gerealiseerd te krijgen is het pand tijdens de transformatie voorzien van een grote aanbouw op de begane grond, een dakopbouw, een lift en een nieuw balkon.

De appartementen zijn zo gepositioneerd dat ze geschakeld of niet geschakeld verhuurd kunnen worden. Dit wordt gedaan door middel van zogenoemde ‘connecting doors’: deuren die een flexibele, maar geluiddichte verbinding tussen twee appartementen vormen. De ‘connecting doors’ zijn dubbel uitgevoerd om de geluiddichtheid te garanderen en zijn zoveel mogelijk in de woonruimtes gepositioneerd.


16176-uo-pre-2018-09-18-website-3-1200x600

Voor de aanbouw in de tuin is een afwijkende moderne architectuur gekozen, die een door de hoge ramen veel licht in het appartement toe laat treden. De dakopbouw, het balkon en de kleine aanbouw op de begane grond zijn juist in dezelfde stijl als het pand opgebouwd. Dit zorgt voor een sterke eenheid in de architectuur van de achtergevel.

16176-uo-pre-2018-09-24-website-26-1024x768
16176-uo-pre-2018-09-18-website-63-1200x800
16176-uo-pre-2018-09-18-website-58-768x1070
4-16176-uo-pre-2018-09-18-website-65-768x1070
5-16176-uo-pre-2018-09-18-website-62-1200x800
3-16176-uo-pre-2018-09-18-website-54-1200x800
10-16176-uo-pre-2018-09-18-website-31-768x1070

 

 

Schoolgebouw getransformeerd

Veel oude basisscholen in de grote steden worden getransformeerd tot appartementencomplexen. Deze transformatie wordt veelal door onze architecten begeleid. Bij dit project in de Amsterdamse Floris Versterstraat is de school door projectontwikkelaar Lingotto casco opgeleverd waarna wij de invulling voor twee klaslokalen op de tweede verdieping ontworpen hebben.

ga naar project
Een nieuw hofje in de binnenstad

In Den Haag komen veel hofjes voor. Wij vonden deze typologie goed passend voor de transformatie van twee panden in het centrum van Den Haag, die met hun rug aan elkaar verbonden zijn. In deze opgave zijn in de panden aan de straatzijde zes nieuwe woningen gemaakt en is in het binnengebied de oude bebouwing verwijderd en plaats gemaakt voor een nieuw gebouw met hierin vier starterswoningen. Op de begane grond bevindt zich een winkel. Alle woningen worden ontsloten via het hofje op de eerste verdieping.

ga naar project
Studio appartementen aan de gracht

In Amsterdam transformeerden wij dit grachtenpand tot een appartementengebouw met vijf zelfstandige woningen. In overleg met de welstandscommissie is de oude erker in ere hersteld en is een nieuwe dakkapel toegevoegd aan dit orde 2 pand. Hiertoe hebben wij een uitgebreide analyse van de historische foto’s en bouwtekeningen gemaakt. Met behulp van dit historisch onderzoek is de de gevel in originele bouwstijl weten te herstelt.

De woningen hebben allemaal een prachtig uitzicht over de gracht en kijken het tegenoverliggende straatje in waar de Westerkerk aan het einde te zien is. Om deze rede zijn de woonkamers aan de voorzijde gepositioneerd en de slaapkamers aan de achterzijde. Door het kleine vloeroppervlak van de verdiepingen is het passen en meten geweest om alle functies op een goede manier in de plattegrond verenigd te krijgen. Met veel meetwerk en creatieve inzichten van de opdrachtgever is dit uiteindelijk een succesvolle transformatie geworden.

ga naar project
School transformeert in een maatschappelijke functie

Aan de Kempstraat in Den Haag hebben wij de vergunningen aangevraagd voor de herontwikkeling van dit leegstaande schoolgebouw. In ons ontwerp is het gebouw voorzien van een aanbouw in een hedendaagse architectuur. Tevens werkten wij alle tekeningen voor de interne veranderingen uit.

ga naar project
Transformatie met dakopbouw

De twee panden aan de Surinamestraat waren ernstig verwaarloosd, toen wij de eerste keer op locatie kwamen kijken. De twee panden worden verbouwd tot vier grote woningen. In ons ontwerp worden alle woningen voorzien van mooie buitenruimtes in de vorm van balkons en dakterrassen. De woningen worden ontsloten middels een trappenhuis en een centrale lift. De woningen hebben allemaal een parkeerplaats op de begane grond.

Beide panden hebben een extra verdieping gekregen met een dakopbouw. Bij dit ontwerp hebben wij zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de materialen en detailleringen, die in de oprichtingsjaren van de panden in gebruik waren. Hierdoor passen de gerenoveerde panden goed in het straatbeeld van de Haagse Surinamestraat.

ga naar project
Parkeerplein wordt verblijfsplein

Wij maakten in opdracht van de gemeente Amsterdam, stadsdeel Centrum en in samenwerking met Gaston Loos Engineering & Consultancy een ontwerp voor het Kadijksplein in Amsterdam. Doel van het ontwerp was om meer verblijfskwaliteit aan het plein te geven. Dit is gerealiseerd door de parkeerplaatsen voor de horeca ter verwijderen en hiervoor in de plaats een breed trottoir aan te leggen waar terrassen geplaatst kunnen worden. De parkeerplaats voor touringcars is opgeheven en de bestrating is van asfalt naar klinkers veranderd. Het ontwerp is gerealiseerd in 2007.

ga naar project
Transformatie van kantoorgebouw tot appartementencomplex

Het prachtige monumentale trappenhuis van het pand aan de Fluwelen Burgwal was het uitgangspunt van het ontwerp, dat moest toezien op het maken van vier grote woningen en twee bedrijfsruimten in de nieuwe situatie. De woningen zijn geschakeld rond patio’s, die wij op hun beurt weer voorzien hebben van diverse aanbouwen om extra slaapkamers te kunnen maken.

ga naar project
Binnenstedelijk transformeren: bouwen op een poort

In de Haagse wijk Transvaal is een groot gebied getransformeerd door de oude bebouwing te slopen en grote nieuwbouwcomplexen te realiseren. In dit transformatiegebied is een oude poort tussen de nieuwbouw bewaard gebleven. Aan ons is gevraagd een transformatieplan op te stellen voor deze Reypoort.

ga naar project
Wonen met een fantastisch uitzicht over Den Haag!

Herontwikkeling van kantoren naar wonen is hot. De herontwikkeling van dit binnenstedelijke kantoor in het Zeeheldenkwartier in Den Haag naar woningen past binnen deze trend. Naast herontwikkeling van een bestaand volume wordt er ook programma op het bestaande volume toegevoegd. 

Het bestaande bouwvolume is opgewaardeerd, maar blijft in uiterlijk vrijwel in tact. De extra verdiepingen op het bestaande volume, de verdiepingen die over de stad heen kijken, zijn heel open. Per verdieping verspringt de gevel. De toevoeging krijgt zo een speels uiterlijk en doet niet massief aan. Met dit plan worden 28 woningen van afwisselend formaat met eigen buitenruimte gecreëerd. 

Gedaan in opdracht van 070Vastgoedmanagement en Langeveld van den Heuvel Vastgoed.

ga naar project