ga terug naar projectenoverzicht

Van kantoorgebouw naar acht luxe stadsappartementen

Aan de Laan Copes van Cattenburch is het voormalig VVD hoofdkantoor getransformeerd naar 8 luxe stadsappartementen van ongeveer tweehonderd vierkantemeter. 

Project: 15273
Jaar: 2015
Locatie: Laan Copes van Cattenburch - Den Haag
Omschrijving: Van kantoorgebouw naar acht luxe stadsappartementen

 

685fa6d6369c0995d3ec04665c878ad3012cc0df

Aan de achterzijde is het parkeerterrein bereikbaar via de Curaçaostraat. De nieuwe centrale ontsluiting met lift verdeelt het pand in twee gelijke delen. Aan weerszijde hiervan zijn de appartementen gesitueerd. Aan de achterzijde hebben de grondgebonden appartementen een tuin. De bovenwoningen hebben zeer ruime buitenruimten op de nieuw ontworpen terrassen. 

0d6629a00523224150c7c0393ddcd9f6d8ac44cf

In de kapverdieping zijn dubbel hoge loft achtige ruimten gecreëerd. De originele spanten vormen hier een karakteristiek onderdeel van de woning. De twee topwoningen hebben ieder gedeeltelijk een tweede bouwlaag. Alle andere woningen zijn gelijkvloers en daarmee levensloopbestendig.

72d490c7c06358cdfe22ab4169cbc30612188783
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina
Jaren 30 woning

Aan de Roodborstlaan gelegen in de vogelbuurt te Den Haag, staat deze jaren 30 hoekwoning. Het is een grondgebonden, vrijstaande woning met een royale entree en fraaie luifelconstructie bij de voordeur. De bijzondere vormgeving van kozijnen en de fraaie metselwerkdetailleringen zijn kenmerkend voor dit type woning. 

ga naar project
Transformatie Reeuwijk
ga naar project
Minimalistische aanbouw in Den Haag
ga naar project
Van monumentaal kantoor naar luxe stadsappartementen

Dit Rijksmonumententale kantoorpand aan de Scheveningseweg wordt getransformeerd naar een woongebouw met daarin vijf luxe appartementen. Hiermee wordt de originele woonfunctie weer in ere hersteld. Ook het omliggende terrein zal volledig getransformeerd worden van een open parkeerplaats naar een tuinontwerp met daarin parkeerplaatsen opgenomen.

ga naar project
Monumentaal pakhuis Amsterdam

Bij de verbouwing van dit monumentale pakhuis in Amsterdam stonden wij voor de opgave om van een souterrain zonder ramen een volwaardige woonverdieping te maken. In nauw overleg met monumentenzorg is een vergunning verkregen voor het maken van een vide tussen bel-etage en souterrain. De vide brengt licht in het souterrain en zorgt voor een visuele en fysieke verbinding tussen beide etages. Omdat de vloerbalken een monumentale status hebben is ervoor gekozen om alleen de grenen vloerdelen ter plaatse van de vide te verwijderen: er loopt dus een flinke balk door de vide heen. Dit geeft echter veel karakter aan deze bouwkundige ingreep.

ga naar project
Duinvilla Wassenaar
ga naar project
Van watertoren tot woonhuis

Het is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.

ga naar project
Van koetsfabriek naar stadsvilla

Aan de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag transformeerden wij een voormalige koetsfabriek tot een unieke stadsvilla. De te verbouwen fabriek kan vanaf twee zijden worden bereikt. Met de auto vanaf de Nieuwe Schoolstraat en te voet via een patio en een hofje vanaf de Denneweg. 

ga naar project
Energiezuinige renovatie rijksmonument Helena Anna Hof

Voor dit rijksmonument in Wassenaar werden wij gevraagd om een plan te maken voor het renoveren en verduurzamen van het pand. Het landhuis wordt gekenmerkt door een grote rieten kap en robuuste gevelmaterialen. De wens van de bewoner was om de stookkosten omlaag te krijgen en de duurzaamheid van het pand te verhogen. Een ander belangrijk uitgangspunt was om meer daglicht toe te laten in de woning.

ga naar project