ga terug naar projectenoverzicht

Ruim en luxe wonen in een loft!

Grote hoge loftachtige ruimtes achter een karakteristieke voorgevel kenmerken de transformatie van dit monumentale pakhuis in het centrum van Den Haag.

Het gesloten monumentale karakter van de voorgevel is extra benadrukt door achter de voorgevel een 12 meter hoog atrium met groot daklicht te maken. Stel je voor, je komt binnen door een zware monumentale deur in een voorgevel met nauwelijks ramen en ineens sta je in een 12 meter hoog en licht atrium! Vanuit deze ruimte ga je verder met de lift naar je loft. Vanuit de lift kom je in je loft en heb je een mooi uitzicht over het groene en rustige binnenterrein. Rust midden in de stad!

Project: 17447
Jaar: 2020
Locatie: Den Haag
Omschrijving: Transformatie monumentaal pakhuis
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, bouwvoorbereiding, definitief ontwerp, studie, voorlopig ontwerp

"Transformatie van leegstaande panden is één van de antwoorden op de vraag naar extra woningen in de stad." 


Na uitgebreid overleg en met de gemeente en monumentenzorg hebben we de transformatie van dit pand kunnen realiseren. Ten grondslag aan het ontwerp ligt een bouwhistorisch onderzoek. In dit onderzoek is de geschiedenis van het bouwwerk onderzocht en zijn de historisch waardevolle delen bepaald. Zo is de voorgevel is een vroeg voorbeeld van de zogenaamde expressionistische architectuurstijl waarbij behalve glas in lood ook sculpturen aan weerszijden van de entreedeur werden toegepast.

Om de transformatie ook financieel mogelijk te maken in is het pand uitgebreid met een dubbel laags dakopbouw. Om het monumentale karakter in takt te laten is de dakopbouw ruim t.o.v. de voorgevel teruggelegd.

In totaal zitten er vier woningen in het pand. De woningen beslaan een volledige verdieping, met uitzondering van het penthouse. Deze bevindt zich in de dakopbouw en heeft 2 verdiepingen. 

6-architect-dakopbouw-transformatie-768x1152-3 architect-dakopbouw-transformatie-768x1152-6

Het penthouse zal met zijn glazen gevels, luxe uitstraling, verbindende vide, groot terras en woonoppervlakte van circa 200m2 een luxe appartement worden. 

Alle appartementen zijn bereikbaar met een lift en krijgen veel stalen puien met glas, hiermee worden lange zichtlijnen gecreëerd en blijft de uitstraling van het voormalig pakhuis zoveel mogelijk behouden.

architect-dakopbouw-transformatie-768x1152-5
4-architect-dakopbouw-transformatie-1200x600-3
76a8f57dae18b3745e00289b4079815b37b323bd
Transformatie schoolgebouw naar maisonnette woningen

Transformatie schoolgebouw naar maisonnette woningen

ga naar project
Van monumentaal pakhuis naar cultureel centrum

Dit monumentale pakhuis aan de Marksteeg ligt midden in het Cultuurkwartier van Leiden. In combinatie met de ruimte opzet van het pand biedt dit een unieke mogelijkheid voor een transformatie naar een cultureel centrum. 

ga naar project
Van watertoren tot woonhuis

Het is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.

ga naar project
verbouwing-groothandel-exterieur-luifel1
Verbouwing groothandel

Op het industrieterrein de Spaanse Polder te Rotterdam hebben wij een bestaand distributiecentrum getransformeerd tot een groothandel. Het distributiecentrum aan de Vlaardingweg bestaat uit diverse grote hallen en kantoorruimten. Deze verschillende gebouwen  worden in de nieuwe situatie samengevoegd middels een grote rode luifel. 

ga naar project
Restauratie Rijksmonument

Het Rijksmonument Huis Maarheeze, is gesitueerd aan de Rijksstraat te Wassenaar. Deze villa is in de periode van 1914 tot 1916 gebouwd op het voormalig grondgebied van het landgoed Oud Clingendaal. De villa en de architectonische tuin zijn ontworpen door de architect J.J. Brandes. Het voormalige woonhuis was voor de restauratie in gebruik als kantoor. De villa bevond zich voor restauratie in redelijke staat de tuin was echter zeer vervallen. 

ga naar project
Van koetsfabriek naar stadsvilla

Aan de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag transformeerden wij een voormalige koetsfabriek tot een unieke stadsvilla. De te verbouwen fabriek kan vanaf twee zijden worden bereikt. Met de auto vanaf de Nieuwe Schoolstraat en te voet via een patio en een hofje vanaf de Denneweg. 

ga naar project
1df408fd3936f5fa021c234c7ca240702f74fa5c
Van monumentaal kantoor naar luxe stadsappartementen

Dit Rijksmonumententale kantoorpand aan de Scheveningseweg wordt getransformeerd naar een woongebouw met daarin vijf luxe appartementen. Hiermee wordt de originele woonfunctie weer in ere hersteld. Ook het omliggende terrein zal volledig getransformeerd worden van een open parkeerplaats naar een tuinontwerp met daarin parkeerplaatsen opgenomen.

ga naar project
1-vogelvlucht-oud-en-nieuw-1200x600
Kantoor naar woongebouw

Het karakteristieke hoekpand op de kruising Anna Paulownastraat - Laan van Meerdervoort in Den Haag is getransformeerd van kantoorgebouw naar een woongebouw. Het gemeentelijk beschermd stadsgezicht in het Zeeheldenkwartier bestond origineel uit twee aparte panden. Deze zijn later samengevoegd. Na de transformatie zijn de verdiepingen weer gescheiden conform de originele situatie. Ten behoeve van de ontsluiting van beide woongebouwen is een nieuwe entree ontworpen in de plint.


ga naar project
exterieur-opgebouwd-kantoorgebouw
Kantoorgebouw opgebouwd

Het hergebruik ontwerp voor het Bischoff-gebouw te Hengelo is een combinatie van oud en nieuw. Het bestaande gebouw is gedeeltelijk gestript, opengewerkt en uitgebreid met een nieuwe bovenwereld. 

ga naar project