Grote hoge loftachtige ruimtes achter een karakteristieke voorgevel kenmerken de transformatie van dit monumentale pakhuis in het centrum van Den Haag.
Het gesloten monumentale karakter van de voorgevel is extra benadrukt door achter de voorgevel een 12 meter hoog atrium met groot daklicht te maken. Stel je voor, je komt binnen door een zware monumentale deur in een voorgevel met nauwelijks ramen en ineens sta je in een 12 meter hoog en licht atrium! Vanuit deze ruimte ga je verder met de lift naar je loft. Vanuit de lift kom je in je loft en heb je een mooi uitzicht over het groene en rustige binnenterrein. Rust midden in de stad!
Project: | 17447 |
Jaar: | 2020 |
Locatie: | Den Haag |
Omschrijving: | Transformatie monumentaal pakhuis |
Werkzaamheden: | aanvraag omgevingsvergunning, bouwvoorbereiding, definitief ontwerp, studie, voorlopig ontwerp |
Na uitgebreid overleg en met de gemeente en monumentenzorg hebben we de transformatie van dit pand kunnen realiseren. Ten grondslag aan het ontwerp ligt een bouwhistorisch onderzoek. In dit onderzoek is de geschiedenis van het bouwwerk onderzocht en zijn de historisch waardevolle delen bepaald. Zo is de voorgevel is een vroeg voorbeeld van de zogenaamde expressionistische architectuurstijl waarbij behalve glas in lood ook sculpturen aan weerszijden van de entreedeur werden toegepast.
Om de transformatie ook financieel mogelijk te maken in is het pand uitgebreid met een dubbel laags dakopbouw. Om het monumentale karakter in takt te laten is de dakopbouw ruim t.o.v. de voorgevel teruggelegd.
In totaal zitten er vier woningen in het pand. De woningen beslaan een volledige verdieping, met uitzondering van het penthouse. Deze bevindt zich in de dakopbouw en heeft 2 verdiepingen.
Het penthouse zal met zijn glazen gevels, luxe uitstraling, verbindende vide, groot terras en woonoppervlakte van circa 200m2 een luxe appartement worden.
Alle appartementen zijn bereikbaar met een lift en krijgen veel stalen puien met glas, hiermee worden lange zichtlijnen gecreëerd en blijft de uitstraling van het voormalig pakhuis zoveel mogelijk behouden.
Dit monumentale pakhuis aan de Marksteeg ligt midden in het Cultuurkwartier van Leiden. In combinatie met de ruimte opzet van het pand biedt dit een unieke mogelijkheid voor een transformatie naar een cultureel centrum.
ga naar projectHet Rijksmonument Huis Maarheeze, is gesitueerd aan de Rijksstraat te Wassenaar. Deze villa is in de periode van 1914 tot 1916 gebouwd op het voormalig grondgebied van het landgoed Oud Clingendaal. De villa en de architectonische tuin zijn ontworpen door de architect J.J. Brandes. Het voormalige woonhuis was voor de restauratie in gebruik als kantoor. De villa bevond zich voor restauratie in redelijke staat de tuin was echter zeer vervallen.
ga naar projectHet is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.
ga naar projectVernieuwd gemeentelijk beleid voor de Plaspoelpolder en de vele leegstaande kantoren biedt kansen voor herontwikkeling en transformatie van bestaand vastgoed. The Young Group ziet deze kansen en heeft dit vertaald in de transformatie van dit kantoorpand aan de Volmerlaan naar een hotel met nevenfuncties. De kwaliteiten van het bestaande pand zijn gecombineerd met een aantal krachtige nieuwe toevoegingen.
In de gemeente Den Haag is een groot te kort aan hoogwaardige appartementen. Dit bestaande kantoorgebouw aan de Zoutmanstraat biedt de kans om getransformeerd te worden naar een woongebouw. Canopy Investments en Rhodium Real Estate hebben deze kans opgepakt en in samesutdionwerking met ons plannen uitgewerkt voor de transformatie.
ga naar projectHet hergebruik ontwerp voor het Bischoff-gebouw te Hengelo is een combinatie van oud en nieuw. Het bestaande gebouw is gedeeltelijk gestript, opengewerkt en uitgebreid met een nieuwe bovenwereld.
ga naar projectAan de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag transformeerden wij een voormalige koetsfabriek tot een unieke stadsvilla. De te verbouwen fabriek kan vanaf twee zijden worden bereikt. Met de auto vanaf de Nieuwe Schoolstraat en te voet via een patio en een hofje vanaf de Denneweg.
ga naar projectDit Rijksmonumententale kantoorpand aan de Scheveningseweg wordt getransformeerd naar een woongebouw met daarin vijf luxe appartementen. Hiermee wordt de originele woonfunctie weer in ere hersteld. Ook het omliggende terrein zal volledig getransformeerd worden van een open parkeerplaats naar een tuinontwerp met daarin parkeerplaatsen opgenomen.
ga naar project