ga terug naar projectenoverzicht

Nieuwbouwpand in de Haagse binnenstad

Waar eerst een parkeerplaats was, is aan de Bezuidenhoutseweg nu dit pand in nieuwe stedelijke stijl gebouwd met ruimte voor 4 shortstay appartementen.

De kenmerkende uitstraling van een traditioneel pand in Den Haag bestaat uit een geaccentueerde plint (al dan niet met een winkel), een bakstenen gevel en een kap. Door bij dit nieuwbouwpand hetzelfde te doen, sluit het aan bij de historische panden in de straat. Toch is het ontwerp ook eigentijds. Zo is voor het materiaal van de plint gekozen voor prefab beton in plaats van stucwerk of wit houtwerk. Door het slimme gebruik van dat materiaal in combinatie met het grijze hekwerk voor de ramen, lijkt de plint optisch hoger dan die daadwerkelijk is. Hierdoor ligt de plint in lijn met de verspringende plinthoogtes van de andere panden in de straat, zoals die zijn gebleken uit onze uitgebreide analyse daarvan.

Project: 16334
Jaar: 2020
Locatie: Den Haag
Omschrijving: Stedelijke inbreiding
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, definitief ontwerp, technisch ontwerp, voorlopig ontwerp

Ook bij de dakkapellen is rekening gehouden met de aansluiting bij de straat. De historische dakkapellen zijn vaak slank vormgegeven. Hoewel dat in verband met de isolatie nu niet meer kan, is de dikkere bovenkant van de dakkapel vanaf de straat niet zichtbaar. Dit komt doordat die vanaf de voorkant van de dakkapel schuin naar achteren loopt en daardoor niet in het gezichtsveld valt.

De vier appartementen in het gebouw zijn bereikbaar via een lift. Vanuit de woonkamer heb je een prachtig uitzicht op het Haagse Bos, dat achter het pand ligt.

nieuwbouw-appartementen-den-haag-768x525-3 nieuwbouw-appartementen-den-haag-768x525-4

De gevel van dit pand kenmerkt zich door verticaal metselwerk in horizontale banen ter hoogte van de verdiepingsvloeren. Dit als moderne vertaling van de traditionele rollaag. Tussen de ramen is het metselwerk horizontaal. Het baksteen wordt ingekaderd door een geprefabriceerde betonnen daklijst en de betonpanelen op de onderste bouwlaag.

img-0553-x-786