ga terug naar projectenoverzicht

Nieuwbouwpand in de Haagse binnenstad

Dit project betreft het invullen van een parkeerterrein tussen twee bestaande panden in Den Haag. Een hoge plint, een sterke daklijst en een driedelig in de tussenliggende lagen: dat zijn de kenmerken van dit appartementengebouw in Den Haag. Om tot dit ontwerp te komen hebben we een uitgebreide analyse gemaakt van de omliggende bebouwing. Daaruit bleek dat de plinthoogte in de straat varieert, maar altijd een bepaalde ondermaat heeft. De plint is in dit ontwerp belangrijk, omdat het de relatie met zowel de appartemententoegang als het achterliggende parkeerterrein vorm geeft.

Project: 16334
Jaar: 2020
Locatie: Den Haag
Omschrijving: Stedelijke inbreiding
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, bouwvoorbereiding, definitief ontwerp, voorlopig ontwerp

De gevel kenmerkt zich door verticaal metselwerk in horizontale banen ter plaatse van de vloervelden en horizontaal metselwerk tussen de ramen. Dit wordt ingekaderd door een geprefabriceerde betonnen daklijst en betonpanelen op de onderste bouwlaag.

De balkons zijn aangehangen en zijn georganiseerd rond het linker deel van de achtergevel om zo een vloeiende stedenbouwkundige overgang naar de buurpanden te realiseren.

8-bouwtekening-architect-den-haag-768x525-3 3-bouwtekening-architect-den-haag-768x525-4 5-bouwtekening-architect-den-haag-768x525-5

In het gebouw zijn vier appartementen gemaakt, die allen met hun woonkamers uitzicht op het bos hebben en via een lift ontsloten worden.

nieuwbouw-appartementen-den-haag-768x525-1