ga terug naar projectenoverzicht

Transformatie van school- naar woongebouw

De voormalige huishoudschool aan de Ruijterstraat in de Haagse Zeeheldenkwartier wordt getransformeerd naar een woongebouw met twaalf rug-aan-rug hofwoningen en drie luxe stadsvilla’s.

De originele hoofdbebouwing is in de footprint ongewijzigde gebleven en als uitgangspunt genomen. Deze bebouwing zal voorzien worden van een dakopbouw. Door de inpassing op een binnenterrein, dicht op de omliggende bebouwing, is de kapverdieping ontworpen als 5e gevel. En vormt het uitgangspunt van het gehele ontwerp. De woningen zullen een oriëntatie naar boven krijgen in plaats van naar de zijkant. Zodoende wordt zowel de privacy van de woningen als de belendende percelen zoveel mogelijk bewaakt.

Project: 17177
Jaar: 2019
Locatie: Den Haag
Omschrijving: Oude huishoudschool transformeert naar vijftien luxe stadswoningen

"De welstandcommissie achtte de voorgestelde typologie inventief"


- Quote van de welstandcommissie - 

transformatie-ruijterstraat-den-haag-stadsvilla-768x525-1 transformatie-ruijterstraat-den-haag-stadsvilla-768x525-2

In het nieuwe daklandschap is een bijzondere wereld gecreëerd met daktuinen, terrassen en patio’s. De schuine dakvlakken zorgen voor intieme ruimten in en onder het dak. In het lichtgrijze roeven dak zijn grote openingen ontworpen waarin dakramen en zonnepanelen zijn opgenomen.

1-transformatie-ruijterstraat-den-haag-stadsvilla-768x650-2

Centraal in het woongebouw is de hoofdentree opgenomen voor 6 hofwoningen en 1 stadsvilla. Deze centrale entree is ontworpen als overgang tussen de twee verschillende dakvlakken.

Dit transformatieproject betreft het ontwikkelproject NXT LVL Townhouses. Dit project is uitgevoerd in opdracht van Canopy Investments BV.

1-transformatie-ruijterstraat-den-haag-stadsvilla-768x650-3
76a8f57dae18b3745e00289b4079815b37b323bd
Transformatie schoolgebouw naar maisonnette woningen

Transformatie schoolgebouw naar maisonnette woningen

ga naar project
Van watertoren tot woonhuis

Het is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.

ga naar project
verbouwing-groothandel-exterieur-luifel1
Verbouwing groothandel

Op het industrieterrein de Spaanse Polder te Rotterdam hebben wij een bestaand distributiecentrum getransformeerd tot een groothandel. Het distributiecentrum aan de Vlaardingweg bestaat uit diverse grote hallen en kantoorruimten. Deze verschillende gebouwen  worden in de nieuwe situatie samengevoegd middels een grote rode luifel. 

ga naar project
exterieur-opgebouwd-kantoorgebouw
Kantoorgebouw opgebouwd

Het hergebruik ontwerp voor het Bischoff-gebouw te Hengelo is een combinatie van oud en nieuw. Het bestaande gebouw is gedeeltelijk gestript, opengewerkt en uitgebreid met een nieuwe bovenwereld. 

ga naar project
1-vogelvlucht-oud-en-nieuw-1200x600
Kantoor naar woongebouw

Het karakteristieke hoekpand op de kruising Anna Paulownastraat - Laan van Meerdervoort in Den Haag is getransformeerd van kantoorgebouw naar een woongebouw. Het gemeentelijk beschermd stadsgezicht in het Zeeheldenkwartier bestond origineel uit twee aparte panden. Deze zijn later samengevoegd. Na de transformatie zijn de verdiepingen weer gescheiden conform de originele situatie. Ten behoeve van de ontsluiting van beide woongebouwen is een nieuwe entree ontworpen in de plint.


ga naar project
vooraanzicht-1200x600
Van monumentaal pakhuis naar cultureel centrum

Dit monumentale pakhuis aan de Marksteeg ligt midden in het Cultuurkwartier van Leiden. In combinatie met de ruimte opzet van het pand biedt dit een unieke mogelijkheid voor een transformatie naar een cultureel centrum. 

ga naar project
Restauratie Rijksmonument

Het Rijksmonument Huis Maarheeze, is gesitueerd aan de Rijksstraat te Wassenaar. Deze villa is in de periode van 1914 tot 1916 gebouwd op het voormalig grondgebied van het landgoed Oud Clingendaal. De villa en de architectonische tuin zijn ontworpen door de architect J.J. Brandes. Het voormalige woonhuis was voor de restauratie in gebruik als kantoor. De villa bevond zich voor restauratie in redelijke staat de tuin was echter zeer vervallen. 

ga naar project
Van koetsfabriek naar stadsvilla

Aan de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag transformeerden wij een voormalige koetsfabriek tot een unieke stadsvilla. De te verbouwen fabriek kan vanaf twee zijden worden bereikt. Met de auto vanaf de Nieuwe Schoolstraat en te voet via een patio en een hofje vanaf de Denneweg. 

ga naar project
1df408fd3936f5fa021c234c7ca240702f74fa5c
Van monumentaal kantoor naar luxe stadsappartementen

Dit Rijksmonumententale kantoorpand aan de Scheveningseweg wordt getransformeerd naar een woongebouw met daarin vijf luxe appartementen. Hiermee wordt de originele woonfunctie weer in ere hersteld. Ook het omliggende terrein zal volledig getransformeerd worden van een open parkeerplaats naar een tuinontwerp met daarin parkeerplaatsen opgenomen.

ga naar project