ga terug naar projectenoverzicht

Herbestemming van leegstaande loodsen naar zes nieuwe woningen in Den Haag

De loodsen op dit binnenterrein bij Scheveningen staan al jarenlang leeg. De oude functie van het bedrijventerrein is komen te vervallen en de bebouwing is aan een grondige renovatie toe. Wij hebben meegewerkt aan de herbestemming van deze loodsen en een ontwerp gemaakt voor het maken van nieuwe woningen op het terrein, zodat de bebouwing aan dit hofje weer een nieuw leven krijgt.

Project: 16307
Jaar: 2020
Locatie: Den Haag
Omschrijving: Transformatie van leegstaande loodsen naar woningen met hofje
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, ontwerp, technisch ontwerp

"Met een aantal minimale aanpassingen worden de loodsen getransformeerd tot aantrekkelijke woningen."

De kenmerkende elementen van de bestaande loodsen zoals de kapvorm, de grote openslaande houten deuren en de ramen met roedeverdeling blijven behouden. Op subtiele wijze worden daar nieuwe elementen aan toegevoegd.

2-transformatie-architect-bouwtekening-768x525-1 10-transformatie-architect-bouwtekening-768x525-2

Een deel van de loods wordt bekleed met zwarte houten delen die passen bij het industriële karakter van de bebouwing. Ook alle nieuwe gevelopeningen worden in dezelfde kleur uitgevoerd en strak gedetailleerd weggewerkt in de gevels. Zo ontstaat er een passende combinatie tussen oud en nieuw en blijft het ‘knusse’ gevoel van het hofje behouden, terwijl er wel meer licht en ruimte aan de woningen wordt toegevoegd.

1-transformatie-architect-den-haag-768x512-4 10-transformatie-architect-den-haag-768x512-6

De bewoners kunnen gebruik maken van het hofje als buitenruimte en de woningen hebben daarnaast ook nog een eigen dakterras aan de achterzijde van de kap.

7-transformatie-architect-den-haag-768x512-2
Ruim en luxe wonen in een loft!
ga naar project
Van koetswoning naar een ruime eengezinswoning met veel daglicht

Modern wonen in een voormalige koetswoning in een historisch gedeelte van Den Haag. In Den Haag hebben wij een ontwerp gemaakt  waarbij een oude koetswoning wordt verbouwd tot eengezinswoning. Het karakteristieke pand is zoveel mogelijk in zijn waarde gelaten.

ga naar project
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina
Dubbele opbouw in de Speijkstraat

In het Zeeheldenkwartier wordt een bestaande uitsparing in de gevelwand dichtgezet met een eigentijds vormgegeven dubbele opbouw. Het ontwerp biedt ruimte voor drie studio’s.

ga naar project
Transformatie van autoshowroom naar kantoor

Dit industrieterrein in het Transvaalkwartier in Den Haag ondergaat een enorme metamorfose. Het gebied wordt aantrekkelijker gemaakt door deze te openen en te verbinden naar de binnenstad. Het gebied transformeert dus meer van gesloten industrie terrein naar een open deel van de stad. Ons is gevraagd een ontwerp te maken voor de transformatie van een autoshowroom naar een nieuw kantoor.

ga naar project
Nieuwbouwpand in Haagse binnenstad
ga naar project