ga terug naar projectenoverzicht

Een harmonieuze transformatie in de Zoutmanstraat

In de gemeente Den Haag is een groot tekort aan hoogwaardige appartementen. Dit bestaande kantoorgebouw aan de Zoutmanstraat biedt de kans om getransformeerd te worden naar een woongebouw. Canopy Investments en Rhodium Real Estate hebben deze kans opgepakt en in samenwerking met ons plannen uitgewerkt voor de transformatie. 

Project: 16189
Jaar: 2017
Locatie: Zoutmanstraat - Den Haag
Omschrijving: Een kantoorpand wordt getransformeerd naar hoogwaardige appartementen in Den Haag.
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, ontwerp

                        

In de plint blijft een stedelijke functie behouden, op de eerste tot en met de vijfde verdieping komen appartementen en op het huidige dak komt een penthouse met uitzicht over heel Den Haag. Ten behoeve van een zo duurzaam mogelijke oplossing wordt het totale pand gestript. De balkons worden van het pand afgezaagd. Hierna wordt het pand volledig na geïsoleerd en wordt het voorzien van nieuwe balkons.

In de Zoutmanstraat is het kantoorgebouw uniek door zijn contrasterende architectuur en bouwvolume. Met de transformatie willen wij het pand beter later aansluiten op zijn directe omgeving. De lange horizontale band in de bestaande plint delen wij op ten behoeve van een ritme dat beter aansluit met de plint van de omliggende panden. Boven de plint is juist gekozen voor een horizontale structuur. Dit is gedaan om het pand zoveel mogelijk te ‘drukken’, hierdoor lijkt het pand lager. Om dit nog eens aan te zetten is de dakrand een verdieping omlaag geschoven, hierdoor lijkt de bestaande 5e verdieping een optopping.


 

17-tranformatie-architectenbureau-kantoor-768x525-2

 

tranformatie-architectenbureau-kantoor-768x525-3

 

tranformatie-architectenbureau-kantoor-768x525-1