ga terug naar projectenoverzicht

Nieuw appartementencomplex in de Elandstraat

In deze tijden van woningnood vinden wij het altijd fijn als we ons steentje kunnen bijdragen door het toevoegen van woningen aan de woningvoorraad. Dit hebben we ook kunnen doen bij het ontwerpen van een nieuw appartementencomplex met 6 starterswoningen in de Elandstraat.

Project: 18559
Jaar: 2018
Locatie: Den Haag
Omschrijving: Nieuwbouw Appartementencomplex
Werkzaamheden: definitief ontwerp, ontwerp, schetsontwerp, voorlopig ontwerp

Aan de Elandstraat hebben wij dit gebouw ontworpen met ruimte voor een kunstatelier, centrale entree en elektriciteitsvoorziening voor de wijk op de begane grond en 6 appartementen op de overige 3 verdiepingen. 

 

De natuurstenen plint van dit pand trekt de horizontale lijn van de bestaande winkelpanden in de straat door. Het gebouw is ogenschijnlijk in tweeën gedeeld door de verticale lijn van natuursteen in het midden en de tweedeling in de kap, zodat de breedte van het pand overeenkomt met de breedte van de andere panden in de straat. Ook het patroon met drie hoge ramen komt terug, waarbij de hoogte wordt benadrukt door de verticale middenlijn. Ten slotte sluit de kap mooi aan bij de andere daken in de straat. Zo vormt dit project een moderne variant van de buurpanden.

 

nieuw-appartamentencomplex-elandstraat-768x525-2

 

51-nieuw-appartamentencomplex-elandstraat-768-3

 

14-nieuw-appartamentencomplex-elandstraat-768-1