ga terug naar projectenoverzicht

Van garage naar loftwoningen

Het garage bedrijf, gelegen in het Statenkwartier in Den Haag, wordt getransformeerd naar 3 luxe loftwoningen. De garage is gesitueerd in de gehele plint van het bovenliggende woongebouw. In de open ruimte staan karakteristieke betonnen kolommen met betonnen balken. De vrije hoogte is ongeveer drie-en-een-halve meter. De industriële ruimte loopt onder het woongebouw door en heeft aan de achterzijde een lichtstraat en een pui naar een tuin.

Project: 16196
Jaar: 2016
Locatie: Den Haag
Omschrijving: Transformatie van garage naar loftwoningen
Werkzaamheden: ontwerp

“Aan de achterzijde bevindt zich een kelder over de gehele breedte van het gebouw.”

6-bouwtekening-verbouwing-garage-768x525-1 7-bouwtekening-verbouwing-garage-768x525-2

De industriële ruimte hebben wij herbestemd als woonruimte. In de driedeling geleding van het pand zijn drie luxe loftwoningen ontworpen. Iedere woning heeft een entree aan de Van Beverningkstraat en een tuin aan de achterzijde. De lichtstraat zorgt voor voldoende daglichttoetreding in het midden van de woning. Ook heeft iedere woning een kelderruimte die vanuit de woonruimte is te betreden.

8-verbouwing-garage-naar-loftwoning-768x525-1

In het ontwerp is het rauwe industriële karakter van de originele bebouwing gecombineerd met zachtere en warmere materialen. De lichtstraat is geaccentueerd met een houten bekleding en een groene muur. Zo ontstaat midden in de loft een patio-achtige ruimte. Via de glazen vloer treedt het daglicht door in de kelderruimte.

3-verbouwing-garage-naar-loftwoning-768x525-2