ga terug naar projectenoverzicht

Van garage naar loftwoningen

Het garage bedrijf, gelegen in het Statenkwartier in Den Haag, wordt getransformeerd naar 3 luxe loftwoningen. De garage is gesitueerd in de gehele plint van het bovenliggende woongebouw. In de open ruimte staan karakteristieke betonnen kolommen met betonnen balken. De vrije hoogte is ongeveer drie-en-een-halve meter. De industriële ruimte loopt onder het woongebouw door en heeft aan de achterzijde een lichtstraat en een pui naar een tuin. Aan de achterzijde bevindt zich een kelder over de gehele breedte van het gebouw.


Project: 16196
Jaar: 2016
Locatie: Van Beverningkstraat 215 - Den Haag
Omschrijving: Transformatie van garage naar loftwoningen
Werkzaamheden: ontwerp

De industriële ruimte hebben wij herbestemd als woonruimte. In de driedeling geleding van het pand zijn drie luxe loftwoningen ontworpen. Iedere woning heeft een entree aan de Van Beverningkstraat en heeft een tuin aan de achterzijde. De lichtstraat zorgt voor voldoende daglichttoetreding in het midden van de woning. Ook heeft iedere woning een kelderruimte die vanuit de woonruimte is te betreden.

In het ontwerp is het rauwe industriële karakter van de originele bebouwing gecombineerd met zachtere en warmere materialen. De lichtstraat is geaccentueerd met een houten bekleding en een groene muur. Zo ontstaat midden in de loft een patio achtige ruimte. Via de glazen vloer treedt het daglicht door in de kelderruimte.

Transformatie jaren 70 kantoorpand
ga naar project
Vrij wonen met geweldig uitzicht op de Kagerplassen
ga naar project
Van watertoren tot woonhuis
ga naar project
Huis Maarheeze

In 2007 begonnen wij aan de  grootscheepse restauratie van deze villa. Het Rijksmonument op het voormalig grondgebied van het landgoed Oud Clingendaal was in redelijke staat. De tuin was echter zeer vervallen. Onze restauratie had betrekking op zowel het interieur als het exterieur.

ga naar project
12 binnenstedelijke rug-aan-rug woningen met daktuinen
ga naar project
Een vrijstaande woning als binnenstedelijke inbreiding
ga naar project
Minimalistische aanbouw
ga naar project
Energiezuinige renovatie rijksmonument Helena Anna Hof

Dit project is genomineerd voor de longlist van de RAP071, de Rijnlandse Architectuur Prijs, 2019. De longlist is te downloaden via de website van RAP Leiden. In de prijsvraag wordt het project genoemd onder de naam ‘Helena Anna Hoeve’.

ga naar project
Transformatie van school- naar woongebouw
ga naar project