ga terug naar projectenoverzicht

Toevoegen van twee hofwoningen in het Zeeheldenkwartier

Hoe kunnen we meer woningen toevoegen in deze krappe woningmarkt? Dat is een vraag waar we ons graag over buigen. We geloven dat er allerlei kansen liggen, ook in een dichtbebouwd stadscentrum. Voor dit project in het populaire Zeeheldenkwartier in Den Haag zijn we aan de slag gegaan met het toevoegen van twee nieuwbouw woningen op een binnenterrein in combinatie met het vergroten van twee bestaande woningen.  

Project: 21012
Jaar: 2023
Locatie: Den Haag
Omschrijving: Een combinatie van aanbouw en nieuwbouw in het centrum van Den Haag
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, ontwerp, studie

De architectuur van de aanbouwen van de bestaande woningen is gelijk aan de architectuur van de 2 nieuwbouw woningen. Zo vormen de 4 woningen, omringd door een groene binnentuin, een mooi geheel.  

Voor de gevels is gekozen voor lichte materialen, zodat het binnenterrein rustig en luchtig aanvoelt. Om te zorgen dat er een maximale hoeveelheid licht in de woonkamers van de vier woningen binnenkomt, is er ruimte op het binnenterrein gecreëerd. Een fijne buitenruimte die het woongenot van deze stadswoningen verder zal vergroten. 

 

Welstand Den Haag: 

‘De Architectonische uitwerking en het inrichtingsplan voor de hof zijn samenhangend en hoogwaardig en maken dit bouwplan een bijzondere toevoeging aan dit stuk Zeeheldenkwartier.’