ga terug naar projectenoverzicht

Transformatie voormalig postkantoor in Wassenaar

Aan de Groot Haesebroekseweg in Wassenaar staat dit prachtige monumentale pand. Het voormalige post- en telegraafkantoor is getransformeerd naar een luxe woning. De oude details van het monument zijn nog goed zichtbaar. Zo is rondom de woning een basement van bakstenen te zien met hierboven, ook in baksteen, een sierlijke rand.

Project: 21409
Jaar: 2021
Locatie: Wassenaar
Omschrijving: Transformatie monumentaal postkantoor
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, ontwerp

Een opvallend kenmerk van het pand is het gebruik van de ruime bogen op de begane grond in combinatie met de strakke ritmering van de raampartijen van de bovenverdieping. In het nieuwe ontwerp is ervoor gekozen om in de zijgevel de bogen door te trekken naar beneden en zijn er grote nieuwe puien geplaatst. Hierdoor is een duidelijke woonfunctie zichtbaar en ontstaat er een mooie relatie tussen de grote woonkamer en de zijtuin. Er is hierbij gekozen om de bestaande stalen kozijnen te vervangen voor aluminium kozijnen. Dit zorgt voor een hogere isolatiewaarde. Ook is het glas in de puien vervangen door monumentaal glas om de woning nog beter te isoleren.

2-groot-haesebroekseweg-21409-768x525

De ingang van de woning is teruggebracht naar de oorspronkelijke positie aan de rechterzijde en is duidelijk aanwezig door de erker aan deze zijde. Door het vernieuwen en verhogen van de entreedeur is de entree weer helemaal van deze tijd.

4-groot-haesebroekseweg-21409-768x525

In de woonruimte is de vloer deels verhoogd om het uitzicht naar buiten te verbeteren. Het strakke interieur is ontworpen door Plan2000.

Er is gekozen voor het verwijderen van de later aangebrachte toevoeging aan het oorspronkelijke pand, waardoor het gebouw schittert als vrijstaande woning.

Fotograaf: Pascal van Reijn

5-groot-haesebroekseweg-21409-768x525