Transformatie van ons kantoor


Een nieuwe transformatie uitdaging in Den Haag hebben wij met beide handen aangepakt door ons nieuwe kantoor te vestigen in een oude garage in de Haagse binnenstad. Deze leegstaande garage is volledig gerenoveerd met duurzame technieken en getransformeerd tot ons nieuwe kantoor.

De visie voor het kantoor is om met elkaar in een grote open ruimte te kunnen werken en zo de onderlinge samenwerking en creativiteit te versterken.

Om het oppervlak uit te breiden is aan de achterzijde een aanbouw van twee verdiepingen geplaatst zodat de werkruimte is vergroot naar 400m². Het ontwerp kenmerkt zich door een stedenbouwkundige visie om van de achterzijdes van de garages aan het water voorzijdes te maken. Het plan is dan ook als een eindbeeld gepresenteerd en de Haagse Welstandscommissie was enthousiast over dit idee.

Voor de inrichting is de hoofdopzet om met twee OSB ruimtelijke elementen drie zaken op te lossen: Geïntegreerde trappen voor verticaal transport, kastruimte en berging en een ruimtelijke verbinding tussen verschillende plekken in het kantoor. Het interieur bestaat hierdoor uit een spannende aaneenschakeling van ruimtes die met trappen, vides en doorkijkjes aan elkaar verbonden zijn.

transformatie-kantoor-studioschaeffer-1024x768-1-kr transformatie-kantoor-studioschaeffer-1024x768-2-kr
5-transformatie-kantoor-studioschaeffer-1200x800-1-kr
3-transformatie-kantoor-studioschaeffer-768x1070-1-kr
5-transformatie-kantoor-studioschaeffer-768x1070-2-zw-kr
6-transformatie-kantoor-studioschaeffer-1200x800-2-kr
8-transformatie-kantoor-studioschaeffer-1200x800-3-kr
transformatie-kantoor-studioschaeffer-768x1070-5-kr

Aan de voorzijde zijn de overheaddeuren vervangen voor een pui van Mindows. Ook hier is het plan om de hele straat op termijn van dit type pui te voorzien. De buren hebben ons al gevolgd en hebben voor een zelfde soort gevelaanzicht gekozen.

Verschillende aspecten hebben bijgedragen aan het duurzame karakter van ons nieuwe kantoor. Naast de installatie van warmtepompen, een WTW-installatie en het gebruik van triple glas, zijn ook natuurlijke isolatiematerialen gebruikt zoals houtvezel isolatie in de buitenwanden en binnenwanden.

1df408fd3936f5fa021c234c7ca240702f74fa5c
Van monumentaal kantoor naar luxe stadsappartementen

Dit Rijksmonumententale kantoorpand aan de Scheveningseweg wordt getransformeerd naar een woongebouw met daarin vijf luxe appartementen. Hiermee wordt de originele woonfunctie weer in ere hersteld. Ook het omliggende terrein zal volledig getransformeerd worden van een open parkeerplaats naar een tuinontwerp met daarin parkeerplaatsen opgenomen.

ga naar project
Van watertoren tot woonhuis

Het is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.

ga naar project
1-vogelvlucht-oud-en-nieuw-1200x600
Kantoor naar woongebouw

Het karakteristieke hoekpand op de kruising Anna Paulownastraat - Laan van Meerdervoort in Den Haag is getransformeerd van kantoorgebouw naar een woongebouw. Het gemeentelijk beschermd stadsgezicht in het Zeeheldenkwartier bestond origineel uit twee aparte panden. Deze zijn later samengevoegd. Na de transformatie zijn de verdiepingen weer gescheiden conform de originele situatie. Ten behoeve van de ontsluiting van beide woongebouwen is een nieuwe entree ontworpen in de plint.


ga naar project
Van koetsfabriek naar stadsvilla

Aan de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag transformeerden wij een voormalige koetsfabriek tot een unieke stadsvilla. De te verbouwen fabriek kan vanaf twee zijden worden bereikt. Met de auto vanaf de Nieuwe Schoolstraat en te voet via een patio en een hofje vanaf de Denneweg. 

ga naar project
Restauratie Rijksmonument

Het Rijksmonument Huis Maarheeze, is gesitueerd aan de Rijksstraat te Wassenaar. Deze villa is in de periode van 1914 tot 1916 gebouwd op het voormalig grondgebied van het landgoed Oud Clingendaal. De villa en de architectonische tuin zijn ontworpen door de architect J.J. Brandes. Het voormalige woonhuis was voor de restauratie in gebruik als kantoor. De villa bevond zich voor restauratie in redelijke staat de tuin was echter zeer vervallen. 

ga naar project
76a8f57dae18b3745e00289b4079815b37b323bd
Transformatie schoolgebouw naar maisonnette woningen

Transformatie schoolgebouw naar maisonnette woningen

ga naar project
vooraanzicht-1200x600
Van monumentaal pakhuis naar cultureel centrum

Dit monumentale pakhuis aan de Marksteeg ligt midden in het Cultuurkwartier van Leiden. In combinatie met de ruimte opzet van het pand biedt dit een unieke mogelijkheid voor een transformatie naar een cultureel centrum. 

ga naar project
verbouwing-groothandel-exterieur-luifel1
Verbouwing groothandel

Op het industrieterrein de Spaanse Polder te Rotterdam hebben wij een bestaand distributiecentrum getransformeerd tot een groothandel. Het distributiecentrum aan de Vlaardingweg bestaat uit diverse grote hallen en kantoorruimten. Deze verschillende gebouwen  worden in de nieuwe situatie samengevoegd middels een grote rode luifel. 

ga naar project
exterieur-opgebouwd-kantoorgebouw
Kantoorgebouw opgebouwd

Het hergebruik ontwerp voor het Bischoff-gebouw te Hengelo is een combinatie van oud en nieuw. Het bestaande gebouw is gedeeltelijk gestript, opengewerkt en uitgebreid met een nieuwe bovenwereld. 

ga naar project