Transformatie van ons kantoor


Een nieuwe transformatie-uitdaging in Den Haag hebben wij met beide handen aangepakt door ons nieuwe kantoor te vestigen in een oude garage in de Haagse binnenstad. Deze leegstaande garage is volledig gerenoveerd met duurzame technieken en getransformeerd tot ons nieuwe kantoor.

De visie voor het kantoor is om met elkaar in een grote open ruimte te kunnen werken en zo de onderlinge samenwerking en creativiteit te versterken.

Om het oppervlak uit te breiden is aan de achterzijde een aanbouw van twee verdiepingen geplaatst zodat de werkruimte is vergroot naar 400m². Door middel van uitplinten is er dus meer ruimte ontstaan. Het ontwerp kenmerkt zich door een stedenbouwkundige visie om van de achterzijdes van de garages aan het water voorzijdes te maken. Het plan is dan ook als een eindbeeld gepresenteerd en de Haagse Welstandscommissie was enthousiast over dit idee.

Voor de inrichting is de hoofdopzet om met twee OSB ruimtelijke elementen drie zaken op te lossen: Geïntegreerde trappen voor verticaal transport, kastruimte en berging en een ruimtelijke verbinding tussen verschillende plekken in het kantoor. Het interieur bestaat hierdoor uit een spannende aaneenschakeling van ruimtes die met trappen, vides en doorkijkjes aan elkaar verbonden zijn.

1-duurzaam-transformatie-kantoor-studioschaeffer-1024x768 2-transformatie-kantoor-studioschaeffer-1024x768
verbouwing-kantoor-studioschaeffer-1200x800-1
transformatie-garage-kantoor-studioschaeffer-370x400-2
studioschaeffer-kantoor-renovatie-den-haag-768x1070-1
6-transformatie-kantoor-studioschaeffer-1200x800-2-kr
8-transformatie-kantoor-studioschaeffer-1200x800-3-kr
studioschaeffer-kantoor-renovatie-den-haag-768x1070-2

Aan de voorzijde zijn de overheaddeuren vervangen voor een pui van Mindows. Ook hier is het plan om de hele straat op termijn van dit type pui te voorzien. De buren hebben ons al gevolgd en hebben voor een zelfde soort gevelaanzicht gekozen.

Verschillende aspecten hebben bijgedragen aan het duurzame karakter van ons nieuwe kantoor. Naast de installatie van warmtepompen, een WTW-installatie en het gebruik van triple glas, zijn ook natuurlijke isolatiematerialen gebruikt zoals houtvezel isolatie in de buitenwanden en binnenwanden.


                                                                                                                                              vervolg →