ga terug naar projectenoverzicht

Appartementen en hofjeswoningen in Scheveningen

Hoe kunnen we verschillende soorten woningen toevoegen bij de Scheveningse haven? Met die vraag zijn wij gestart aan dit nieuwbouwplan op de Westduinweg. De bestaande bebouwing is duidelijk aan vervanging toe en het bestemmingsplan biedt mogelijkheden voor een nieuwbouwplan met verschillende type woningen. Zo zijn we weer een stapje verder in het oplossen van de woningnood!


Project: 19119
Jaar: 2022
Locatie: Den Haag
Omschrijving: Appartementen en hofjeswoningen in Scheveningen
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, ontwerp

Het bestaande bedrijfspand met 2 bovenwoningen wordt gesloopt en vervangen voor een nieuw appartementengebouw van 18 woningen met winkelruimte en parkeergarage. De voorgevel van het gebouw is opgedeeld in 3 delen:
De plint met de winkel, entree van de woningen en parkeergarage in verspringend metselwerk;
De metselwerk hoofdbebouwing waar de 12 appartementen zich bevinden;
Bovenwereld met aluminium gevelbekleding waar de penthouses geplaatst zijn.
Wat niet zichtbaar is aan de voorzijde is het achter terrein, vanaf het trappenhuis op de eerste verdieping is deze gemeenschappelijke tuin bovenop de parkeergarage te betreden. Vanaf dit terrein zijn ook de 6 hofjeswoningen te bereiken. Hiermee worden verschillende soorten woningen samengebracht in één plan.

Inmiddels hebben wij een vergunning gekregen voor deze 18 duurzame, nul-op-de-meter woningen met een gemeenschappelijke tuin en uitzicht op de Scheveningse haven.