ga terug naar projectenoverzicht

Kantoor naar woongebouw

Het karakteristieke hoekpand op de kruising Anna Paulownastraat - Laan van Meerdervoort in Den Haag is getransformeerd van kantoorgebouw naar een woongebouw. Het gemeentelijk beschermd stadsgezicht in het Zeeheldenkwartier bestond origineel uit twee aparte panden. Deze zijn later samengevoegd. Na de transformatie zijn de verdiepingen weer gescheiden conform de originele situatie. Ten behoeve van de ontsluiting van beide woongebouwen is een nieuwe entree ontworpen in de plint.


Project: 16057
Jaar: 2016
Locatie: Anna Paulownastraat - Den Haag
Omschrijving: Transformatie van kantoor naar woongebouw
Werkzaamheden: ontwerp

In totaal zijn er zes woningen gecreëerd in de bestaande bebouwing. Voor iedere woning is een royale buitenruimte ontworpen. Aan de achterzijde zijn balkons toegevoegd en op het dak is een groot dakterras gecreëerd.

Vrij wonen met geweldig uitzicht op de Kagerplassen
ga naar project
Minimalistische aanbouw
ga naar project
Energiezuinige renovatie rijksmonument Helena Anna Hof

Dit project heeft een eervolle vermelding gekregen bij de Wassenaarse Monumenten Prijs 2019 en is genomineerd voor de longlist van de Rijnlandse Architectuur Prijs 2019.

ga naar project
Transformatie van school- naar woongebouw
ga naar project
12 binnenstedelijke rug-aan-rug woningen met daktuinen
ga naar project
Een vrijstaande woning als binnenstedelijke inbreiding
ga naar project
Transformatie jaren 70 kantoorpand
ga naar project
Van watertoren tot woonhuis
ga naar project
Huis Maarheeze

In 2007 begonnen wij aan de  grootscheepse restauratie van deze villa. Het Rijksmonument op het voormalig grondgebied van het landgoed Oud Clingendaal was in redelijke staat. De tuin was echter zeer vervallen. Onze restauratie had betrekking op zowel het interieur als het exterieur.

ga naar project