De toekomst van het kerkgebouw

Een kerk biedt een plek voor rust, bezinning en aanbidding. Tegelijkertijd worden sommige kerkgebouwen steeds minder intensief gebruikt. Wij helpen zowel kerkbesturen als ontwikkelende partijen een visie te ontwikkelen op het toekomstig gebruik van kerkgebouwen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een gedeeltelijke herprogrammering, een kleine verbouwing of een intensief transformatieproces. 

We doen dit met liefde!

1-transformeerjekerknl1200x500

Onze gespecialiseerde architecten hebben vanuit hun achtergrond affiniteit met het herprogrammeren van kerkgebouwen. Zij zetten hun creativiteit en kennis in om ervoor te zorgen dat alle betrokkenen dezelfde kant op gaan kijken.

Neem contact op met hen voor een vrijblijvende afspraak.

Interesse in een workshop? Klik hier voor meer informatie!

4-transformeerjekerknl1024x568 2-transformeerjekerknl1024x568 3-transformeerjekerknl1024x568
1-20186-1200x600
Herstelwerkzaamheden aan St. Jacobstoren

In opdracht van de gemeente Den Haag hebben wij een vergunning aangevraagd voor de herstelwerkzaamheden aan de St. Jacobstoren in Den Haag. De St. Jacobskerk is een Rijksmonument. De herstelwerkzaamheden behelzen het vervangen van de klokkenstoel, gedateerd uit de jaren ’50, en de klepels van de monumentale klokken.

ga naar project
1-23149-1200x600
Herbestemming Onze Lieve Vrouwekerk in Roosendaal

Door het teruglopende kerkbezoek van de Onze Lieve Vrouwekerk in Roosendaal zijn de huidige onderhoudslasten niet meer op te brengen. Daarom dient de kerk een nieuwe bestemming te krijgen. Wij hebben een plan ontwikkeld die een totaaloplossing presenteert voor het gehele ensemble.

ga naar project
herbestemming-kerk-middelburg-1200x600-1
Herbestemming Hofpleinkerk Middelburg

De Hofpleinkerk aan het Hofplein in Middelburg heeft 89 jaar dienstgedaan als Gereformeerde kerk. In juni 2019 is er de laatste dienst gehouden en sindsdien wordt gezocht naar een nieuwe bestemming. Aangezien de kerk een belangrijk gebouw is voor de lokale gemeenschap dient deze functiewijziging zorgvuldig aangepakt te worden. Een nieuwe functie stelt andere eisen aan het gebouw, terwijl de karakteristieke waarden van het pand juist bewaard wensen te blijven. Klik hier voor een 3D-weergave van het ontwerp.


ga naar project
15-valkenboskerk-kruispunt-1200x600-1
Wonen in de Valkenboskerk

De vooroorlogse Valkenboskerk (1929) in Den Haag wordt getransformeerd tot woongebouw. De kracht van het ontwerp is de perfecte balans tussen het behoud van het kerkgebouw als geheel en de kwaliteit van de individuele woningen.

De 36 gecreëerde woningen zijn zo gesitueerd dat ze in de gevel vrijwel onzichtbaar zijn. De originele hoofdingangen van de kerk blijven behouden, wat van grote waarde is voor de bewoners van de wijk die vroeger de kerk bezochten. De iconische sacrale hoogte van het kerkgebouw blijft behouden in het atrium, het hart van de kerk. Via een aansluitende gang zijn de afzonderlijke woningen toegankelijk.

ga naar project