ga terug naar projectenoverzicht

Minimalistische aanbouw

Aanbouw met strakke detaillering in Den Haag.

Deze aanbouw, met een hoog ambitieniveau, is aan de buitenkant zo gedetailleerd dat hij lijkt te zweven als een tijdelijk object naast de woning. De gevel is afwisselend gesloten en transparant. De glasvlakken lopen van vloer tot plafond en zijn gemaakt van strakke slanke stalen kozijnen.

Project: 0957
Jaar: 2009
Locatie: Brugsestraat - Den Haag
Omschrijving: Aanbouw minimalistisch

"Wit gespoten strekmetaal zorgt voor transparantie"


De aanbouw voorziet een werk- en slaapkamer die zijn gescheiden door een kleine badkamer met douche en toilet.

bouwtekening-aanbouw-modern-768x525-1 bouwtekening-aanbouw-modern-768x525-2

Onder de glasvlakken zijn convectorputten toegepast. Op onderstaande foto is goed te zien hoe de warme materialisering van plafond en vloer de ruimte een aangenaam karakter geeft.

aanbouw-interieur

De woning en de aanbouw zijn van elkaar gescheiden door een grote schuifdeur. De schuifdeur lijnt exact uit met het vaste deel van de wand, waardoor er een strakke aansluiting ontstaat wanneer de deur gesloten is.

aanbouw-aansluiting-woning-aanbouw
aanbouw-strekmetalen-gevel-exterieur
aanbouw-interieur-badkamerblok

De gesloten vlakken in de gevels zijn aan de buitenzijde bekleed met wit gespoten strekmetaal. Strekmetaal is een metalen beplating waarbij de plaat is door geponst en vervolgens is uitgetrokken. De beplating krijgt zo een reliëf en wordt licht transparant.

aanbouw-interieur-deur

De badkamer is als een doos vormgegeven zodat het lijkt alsof deze vrij in de ruimte staat. Dit is extra versterkt door het plafond dezelfde houten afwerking te geven als de vloer.

aanbouw-voorgevel-exterieur

We hebben ervoor gekozen de aanbouw te laten contrasteren met de bestaande bebouwing, hierdoor krijgt de aanbouw een eigen gezicht.

Inloopspreekuur Den Haag
ga naar pagina
verbouwing-groothandel-exterieur-luifel1
Verbouwing groothandel

Op het industrieterrein de Spaanse Polder te Rotterdam hebben wij een bestaand distributiecentrum getransformeerd tot een groothandel. Het distributiecentrum aan de Vlaardingweg bestaat uit diverse grote hallen en kantoorruimten. Deze verschillende gebouwen  worden in de nieuwe situatie samengevoegd middels een grote rode luifel. 

ga naar project
Van koetsfabriek naar stadsvilla

Aan de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag transformeerden wij een voormalige koetsfabriek tot een unieke stadsvilla. De te verbouwen fabriek kan vanaf twee zijden worden bereikt. Met de auto vanaf de Nieuwe Schoolstraat en te voet via een patio en een hofje vanaf de Denneweg. 

ga naar project
Jaren 30 woning

Aan de Roodborstlaan gelegen in de vogelbuurt te Den Haag, staat deze jaren 30 hoekwoning. Het is een grondgebonden, vrijstaande woning met een royale entree en fraaie luifelconstructie bij de voordeur. De bijzondere vormgeving van kozijnen en de fraaie metselwerkdetailleringen zijn kenmerkend voor dit type woning. 

ga naar project
1df408fd3936f5fa021c234c7ca240702f74fa5c
Van monumentaal kantoor naar luxe stadsappartementen

Dit Rijksmonumententale kantoorpand aan de Scheveningseweg wordt getransformeerd naar een woongebouw met daarin vijf luxe appartementen. Hiermee wordt de originele woonfunctie weer in ere hersteld. Ook het omliggende terrein zal volledig getransformeerd worden van een open parkeerplaats naar een tuinontwerp met daarin parkeerplaatsen opgenomen.

ga naar project
Dubbele dakopbouw Scheveningen
ga naar project
Boten- & clubhuis scouting Pocahontas
ga naar project
Van watertoren tot woonhuis

Het is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.

ga naar project
1-vogelvlucht-oud-en-nieuw-1200x600
Kantoor naar woongebouw

Het karakteristieke hoekpand op de kruising Anna Paulownastraat - Laan van Meerdervoort in Den Haag is getransformeerd van kantoorgebouw naar een woongebouw. Het gemeentelijk beschermd stadsgezicht in het Zeeheldenkwartier bestond origineel uit twee aparte panden. Deze zijn later samengevoegd. Na de transformatie zijn de verdiepingen weer gescheiden conform de originele situatie. Ten behoeve van de ontsluiting van beide woongebouwen is een nieuwe entree ontworpen in de plint.


ga naar project