ga terug naar projectenoverzicht

Boerderij groene hart

Van stal tot woonhuis

De stal van deze boerderij in het Groene Hart hebben wij getransformeerd naar een loftachtige woonruimte. In de stal zitten diverse karakteristieke elementen die een uniek karakter geven aan het nieuwe woonhuis. Voor het interieur is de industriële betonstructuur in het zichtgelaten. Ten behoeve van extra daglicht en een ruimtelijke verbinding tussen de begane grond en de verdieping is gedeeltelijk de betonvloer open gezaagd. In de gevel zijn de originele stalen ramen na-geïsoleerd. 

Project: 12041
Jaar: 2014
Locatie: Oostvlietweg - Leidschendam
Omschrijving: Renovatie schuur


"Vide creëert open verbinding"


De trap en de balustrade zijn uitgevoerd in zwart staal. Deze elementen versterken het industriële karakter van de ruimte. Voor de vloer van de begane grond is gekozen voor een zandkleurige gietvloer en de verdieping heeft een houten vloer. Samen met de houten spanten zorgen deze vloeren voor een warme toevoeging aan de ruimte.

7-transformatie-stal-tot-woonhuis-plattegronden-1ste-verdieping-bestaand-en-nieuw 3-transformatie-stal-tot-woonhuis-gevelaanzicht-nieuw

Aan de gevel hebben wij zo min mogelijk veranderd. De enige toevoegingen zijn ranke zwart stalen deuren in Jansen profielen en een zwart stalen terras met spiltrap. Deze trap vormt een tweede entree die de kantoorruimte op de verdieping ontsluit.

transformatie-stal-tot-woonhuis-exterieur

Wij hebben een zo open mogelijke ruimte ontworpen op de begane grond. Op de verdieping zijn de slaapkamers en badkamer geplaatst. Aan de achterzijde bevindt zicht een kantoorruimte op de verdieping. De kantoorruimte staat in open verbinding met de begane grond via de vide. 

transformatie-stal-tot-woonhuis-interieur-living
Van koetsfabriek naar stadsvilla

Aan de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag transformeerden wij een voormalige koetsfabriek tot een unieke stadsvilla. De te verbouwen fabriek kan vanaf twee zijden worden bereikt. Met de auto vanaf de Nieuwe Schoolstraat en te voet via een patio en een hofje vanaf de Denneweg. 

ga naar project
Van watertoren tot woonhuis

Het is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.

ga naar project
Van monumentaal kantoor naar luxe stadsappartementen

Dit Rijksmonumententale kantoorpand aan de Scheveningseweg wordt getransformeerd naar een woongebouw met daarin vijf luxe appartementen. Hiermee wordt de originele woonfunctie weer in ere hersteld. Ook het omliggende terrein zal volledig getransformeerd worden van een open parkeerplaats naar een tuinontwerp met daarin parkeerplaatsen opgenomen.

ga naar project
Minimalistische aanbouw in Den Haag
ga naar project
Transformatie Reeuwijk
ga naar project
Duinvilla Wassenaar
ga naar project
Van kantoorgebouw naar acht luxe stadsappartementen

Aan de Laan Copes van Cattenburgh is het voormalig VVD hoofdkantoor getransformeerd naar 8 luxe stadsappartementen van ongeveer tweehonderd vierkantemeter. 

ga naar project
Jaren 30 woning

Aan de Roodborstlaan gelegen in de vogelbuurt te Den Haag, staat deze jaren 30 hoekwoning. Het is een grondgebonden, vrijstaande woning met een royale entree en fraaie luifelconstructie bij de voordeur. De bijzondere vormgeving van kozijnen en de fraaie metselwerkdetailleringen zijn kenmerkend voor dit type woning. 

ga naar project
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina
Monumentaal pakhuis Amsterdam

Bij de verbouwing van dit monumentale pakhuis in Amsterdam stonden wij voor de opgave om van een souterrain zonder ramen een volwaardige woonverdieping te maken. In nauw overleg met monumentenzorg is een vergunning verkregen voor het maken van een vide tussen bel-etage en souterrain. De vide brengt licht in het souterrain en zorgt voor een visuele en fysieke verbinding tussen beide etages. Omdat de vloerbalken een monumentale status hebben is ervoor gekozen om alleen de grenen vloerdelen ter plaatse van de vide te verwijderen: er loopt dus een flinke balk door de vide heen. Dit geeft echter veel karakter aan deze bouwkundige ingreep.

ga naar project