Studioschaeffer heeft deze woning midden in de natuur op de Veluwe uitgebreid en gemoderniseerd. De houten colonnade vormt een kraag om de woning, zorgt voor de schaduw op de zuidzijde en kadert het landschap eromheen in. In een vloeiende beweging worden loop- en zichtlijnen geleid. De bijgebouwen op het landgoed en de boomrijke omgeving worden zo onderdeel van de woning.
Project: | 20018 |
Jaar: | 2021 |
Locatie: | Uddel |
Omschrijving: | Verbouwing van een woning op de Veluwe |
Werkzaamheden: | definitief ontwerp, ontwerp, schetsontwerp, voorlopig ontwerp |
De tweede verdiepingen hoge entree, waarvan het houten kader in het stucwerk van de woning snijdt, versterkt de zichtbaarheid en benadrukken de oriëntatie en looproutes door het landschap.
De aangepaste indeling van de T-vormige woning zorgt ervoor dat ieder uiteinde een uniek uitzicht heeft op de omgeving en iedere verblijfsruimte zo een eigen karakter krijgt.
Om het wooncomfort aanzienlijk te vergroten, maar de omgeving intact te houden is er een ruime kelder onder woning gerealiseerd.
Dit pand uit 1941 aan de Zwolsestraat in Den Haag bestaat uit drie verdiepingen en een hoge, maar ongebruikte kap. De transformatie van deze flat houdt in dat de kapverdieping wordt verwijderd. Vervolgens wordt er een nieuwe verdieping opgemetseld, welke weer wordt voorzien van een kap. Zowel in deze nieuwe laag als in de kap worden appartementen gemaakt.
Op deze manier worden er over het 75 meter lange woongebouw in totaal 19 duurzame woningen toegevoegd, waarbij ook gelijk de bestaande woningen in het pand worden verduurzaamd. Ook worden de ruimtes van de portier, gelegen naast de voordeur, getransformeerd tot tweelaagse starterswoningen.
ga naar projectWat zijn de mogelijkheden voor dit leegstaande schoolgebouw aan de Daguerrestraat in Den Haag? Met die vraag is in 2017 het proces gestart voor het transformeren van dit pand uit 1905. Na uitgebreid onderzoek en overleg met de gemeente en buurtbewoners is een plan tot stand gekomen voor het realiseren van 20 appartementen.
ga naar projectHet is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.
ga naar projectAan de Vlietweg in Leidschendam wordt dit hotel restaurant getransformeerd naar een shortstay hotel, waarbij het hoofdgebouw in de bestaande stijl wordt uitgebreid met daarnaast moderne aanbouwen van zink.
ga naar projectDeze charmante jaren 10 woning in de Utrechtse wijk Lombok heeft een afwijkende vorm door haar ligging in de buitenbocht van de straat.
De nieuwe bewoners, een gezin van 5, zagen de potentie van dit huis goed in. Hun belangrijkste wensen waren: meer leefruimte, functionele opbergruimte én architectonische details.
ga naar projectSoms zijn er panden die je eigenlijk liever niet in de straat hebt. Door een verandering naar een nieuwe gebruiksfunctie en een transformatie van de gevel verbetert het imago van het pand. Zo wordt het weer een geliefd onderdeel van de straat en wordt de leefbaarheid van de buurt vergroot!
Dit blok portiek woningen in de Bomenbuurt in Den Haag was samengevoegd en in gebruik als sexinrichting. Het is getransformeerd naar wonen. De oorspronkelijke structuur van 4 panden met ieder een eigen entree is weer hersteld. Er is een extra verdieping bovenop gebouwd.
ga naar projectIn het centrum van Den Haag is er altijd vraag naar meer woningen. Door optimaal gebruik te maken van de vrije ruimte in de bestaande bebouwing wordt met deze inbreiding een extra woning toegevoegd.
Het bestemmingsplan bood op deze locatie aan de Scheldestraat de mogelijkheid voor het toevoegen van extra bouwlagen op de bestaande bebouwing. De eigenaar van het pand heeft niet alleen de begane grond, maar ook de bovenverdiepingen van het hoekpand in eigendom. Daarom was het mogelijk om de plattegrond indeling van de woningen te veranderen. Hierdoor ontstond het plan om het gat tussen de twee straatwanden op te vullen om een extra woning te realiseren. Daarbij wordt er ook nog wat extra vierkante meters toegevoegd aan de hoekwoning op de tweede etage.
Bij de verbouwing van dit monumentale pakhuis in Amsterdam stonden wij voor de opgave om van een souterrain zonder ramen een volwaardige woonverdieping te maken. In nauw overleg met monumentenzorg is een vergunning verkregen voor het maken van een vide tussen bel-etage en souterrain. De vide brengt licht in het souterrain en zorgt voor een visuele en fysieke verbinding tussen beide etages. Omdat de vloerbalken een monumentale status hebben is ervoor gekozen om alleen de grenen vloerdelen ter plaatse van de vide te verwijderen: er loopt dus een flinke balk door de vide heen. Dit geeft echter veel karakter aan deze bouwkundige ingreep.
ga naar projectAan de Haagweg in Monster, tegenover Duingebied Solleveld, hebben wij een ontwerp gemaakt om de huidige woning te verbouwen naar een moderne schuurwoning met rieten kap.
ga naar project