Inloopspreekuur Rotterdam

Heb je (ver)bouwplannen en wil je deze eens vrijblijvend doorspreken met een architect? Dan is het inloopspreekuur interessant voor jou.

In Rotterdam staat onze architect Ellen Spek voor je klaar om met je te brainstormen, je vragen te beantwoorden en je van advies te voorzien. 

Tijdelijk aangepast inloopspreekuur

In verband met Covid-19 organiseren wij een inloopspreekuur per video- of telefoonverbinding. Dit vindt plaats tijdens de aangegeven data en tijden van het inloopspreekuur per regio. 
Schrijf je in voor het aangepaste inloopspreekuur via info@studioschaeffer.nl en wij nemen op het afgesproken tijdstip contact met je op!  

Heb je bouwplannen voor een andere regio? We houden ook inloopspreekuren in Amsterdam, Den Haag, Zwolle en Leiden. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

studioschaefferarchitecteninloopspreekuurrotterdam-768x525

Inloopspreekuur:
Tribes Rotterdam Centraal Station Weena 750
Rotterdam
Tel: 010-7200888


Iedere donderdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur houden wij inloopspreekuur in Tribes Rotterdam Centraal Station - Weena 750 in Rotterdam. Dit inloopspreekuur is alleen op afspraak. Bel vrijblijvend: 010-7200888.


transformatie-architect-bedrijfspand-appartementen-1200x600-1
Van een onverhuurbaar bedrijfspand naar frisse nieuwe woningen

In 2014 zijn we gestart met het plan voor de transformatie van dit bedrijfspand naar 9 woningen aan de Heer Hugostraat in Hillegersberg te Rotterdam. Binnen het toen geldende bestemmingplan was wonen niet mogelijk. Daarnaast was de voorgeschreven bouwhoogte in het bestemmingsplan 7m. De bebouwing in de omgeving bestaat vooral uit woningen en deze hebben een hogere bouwhoogte. Door een goed gemotiveerd plan is het gelukt de bestemming te wijzigen en de bouwhoogte te vergroten. 

ga naar project
Interieur verbouwing met aanbouw

Deze vrijstaande woning wordt uitgebreid met een aanbouw aan de achterzijde. Het interieur wordt geheel verbouwd waarbij drie verdiepingen tot twee wordt gemaakt. De woonkamer krijgt onder andere een nieuwe vide. 

ga naar project
8-transformatie-stadsappartementen-daktuin-1200x600-1
Transformatie naar stadsappartementen met daktuinen

Door de jaren heen is het pand aan Achterpad in Rotterdam veranderd door de bouw van verschillende aanbouwen en interne wijzigingen. Het pand zorgde hierdoor voor een vertroebeling van de wijk en voldeed niet meer aan de huidige tijd.  Aan ons de taak het pand nieuw leven in te blazen.

In het ontwerp is zoveel mogelijk de structuur van het originele pand behouden. De eerste verdieping is over de volledige breedte van het pand uitgebreid waardoor één woning naar veertien woningen is getransformeerd. 

ga naar project