Vacatures

Wij zijn op zoek naar een PEP-architect, een stagiair social media en PR en een stagiair bouwkunde. Tevens hebben we een leerplaats voor een student. We hebben een team van enthousiaste architecten, bouwkundigen en stagiairs die met veel plezier werken aan diverse projecten. Is dit iets voor jou? neem dan contact met ons op!

for English click here 

studioschaeffer-architecten-team-vacatures

PEP Architect

Wil jij beroepservaring opdoen binnen een jong en innovatief architectenbureau? Word je enthousiast van klantgericht denken en van het werken aan projecten op kleine schaal?
Heb je daarnaast je Master Architectuur? Dan kijken wij er naar uit jouw sollicitatie te ontvangen.

Voor ons bureau zijn wij per direct op zoek naar een PEP-architect.

Wat ga je doen?

 • Op ons bureau zal je als PEP-architect ervaren dat je het grootste deel van je leerpunten al in de eerste twee maanden tegenkomt. Dit komt door de snelle doorloop van projecten, de kleine schaal van sommige projecten en de verschillende stadia waarin grote projecten zich bevinden.
 • De oprichters van het bureau, Maarten, Bas en Jeroen, hebben zelf deelgenomen aan het allereerste PEP-traject in 2003, dat toen nog het experiment heette. Dit zorgt ervoor dat er een enorme leercultuur in het bedrijf heerst en er alles aan gedaan wordt om de PEP-ervaring tot een succes te maken!
 • Je neemt deel aan één of meerdere  werkgroepen, waarmee je een bijdrage levert aan de algehele ontwikkeling van ons bureau.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende functie waarbinnen je jezelf kunt ontwikkelen en kunt groeien, waarbij je veel ruimte krijgt voor eigen inbreng en initiatief.
 • Een mentor (tijdens je PEP-periode) die je zal helpen bij het behalen van je leerdoelen.
 • Fijne collega’s en teamspirit, dagelijks wordt er samen geluncht, iedere vrijdagmiddag drinken we een borrel en minimaal twee keer per jaar plannen we een excursie en eten we wat samen.

Wat verwachten wij?

 • Je bent in het bezit van een Master Architectuur
 • Vaardigheid met 3D tekensoftware
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Je werkt nauwkeurig en durft beslissingen te nemen
 • Een proactieve werkhouding en hands-on mentaliteit
 • Je bent sociaal sterk, enthousiast en een organisatietalent


Contactinformatie

Voor meer informatie over deze vacature kan je contact opnemen met Maarten Innemee via vacancy@studioschaeffer.nl


Stagiair bouwkunde

Word jij enthousiast van bouwkundige uitdagingen?  Volg je daarnaast een HBO/WO studie in de richting van bouwkunde en zoek je een interessante meewerkstage binnen een jong en innovatief architectenbureau? Dan kijken wij er naar uit jouw sollicitatie te ontvangen. Voor ons bureau zijn wij per direct op zoek naar een stagiair bouwkunde.

Wat ga je doen?

      •  Je ondersteunt onze projectarchitecten met behulp van eenvoudig tekenwerk
         (bouwvoorbereidingstekeningen, werktekeningen en technische tekeningen)
      •  Onder begeleiding maak je (eenvoudige) kostenramingen

Wat bieden wij?

       •  Een leerzame stage van 4 tot 6 maanden, waarbij je veel ruimte krijgt voor eigen inbreng en initiatief
       •  Een stagebegeleider die je zal helpen bij het behalen van je leerdoelen
       •  Fijne collega’s en teamspirit, dagelijks wordt er samen geluncht, iedere vrijdagmiddag drinken we een borrel
          en minimaal twee keer per jaar plannen we een excursie en eten we wat samen.
       •  Een stagevergoeding van €62.50 per week op basis van een 40-urige werkweek
          (€ 250,- euro bruto per maand)

Wat verwachten wij?

       •  Je studeert in het laatste jaar van HBO/WO Bouwkunde
       •  Basiskennis van bouwregelgeving
       •  Enige ervaring met Revit of andere 3D tekensoftware is een pré
       •  Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
       •  Je werkt nauwkeurig en durft beslissingen te nemen
       •  Een proactieve werkhouding en hands-on mentaliteit
       • Je bent sociaal sterk, enthousiast en een organisatietalent

Contactinformatie

Voor meer informatie over de stage kan je contact opnemen met Anneliene van den Hoogen, officemanager. (via de contactpagina)


Stagiair social media en PR

Krijgen jouw status updates altijd super veel likes? Staan jouw followers te springen om nieuwe posts en ben jij op de hoogte van de laatste trends op social media?
Studeer je daarnaast in de richting van (Online) Communicatie & Social Media en zoek je een interessante meewerkstage binnen een jong en innovatief architectenbureau? Dan kijken wij er naar uit jouw sollicitatie te ontvangen. Voor ons bureau zijn wij per direct op zoek naar een HBO student die zich bezig houdt met de verdere ontwikkeling van public relations en social media kanalen.

Wat ga je doen?

 • Creëren, plaatsen en beheren van content op onze verschillende sociale media kanalen (Facebook, LinkedIn, Instagram en Pinterest)
 • Up-to-date houden van onze websites
 • Redigeren van teksten voor onze websites en social media kanalen
 • Up-to-date houden van onze contacten met de pers en het uitbreiden van deze contacten
 • Het actief benaderen van de pers om free publicity te generen

Wat bieden wij?

 • Een leerzame meewerkstage van 4 tot 6 maanden, waarbij je veel ruimte krijgt voor eigen inbreng en initiatief
 • Fijne collega’s en teamspirit, dagelijks wordt er samen geluncht, iedere vrijdagmiddag drinken we een borrel en minimaal twee keer per jaar eten we wat samen
 • Een stagevergoeding van €62.50 per week op basis van een 40-urige werkweek (€ 250,- euro bruto per maand)

Wat verwachten wij? 

 • Je bent op de hoogte van de laatste trends op het gebied van social media en weet je weg te vinden binnen communicatiekanalen als Facebook, LinkedIn, Instagram en Pinterest.
 • Je hebt een proactieve werkhouding, hands-on mentaliteit en neemt initiatief
 • Je hebt sterke affiniteit met communicatie, met name op het gebied van content creatie en (social) media
 • Je bent sociaal sterk, enthousiast en een organisatietalent
 • Opleiding communicatie gerelateerd.

Contactinformatie

Voor meer informatie over de stage kan je contact opnemen met Anneliene van den Hoogen, officemanager. (via de contactpagina)Wonen met een fantastisch uitzicht over Den Haag!

Herontwikkeling van kantoren naar wonen is hot. De herontwikkeling van dit binnenstedelijke kantoor in het Zeeheldenkwartier in Den Haag naar woningen past binnen deze trend. Naast herontwikkeling van een bestaand volume wordt er ook programma op het bestaande volume toegevoegd. 

Het bestaande bouwvolume is opgewaardeerd, maar blijft in uiterlijk vrijwel in tact. De extra verdiepingen op het bestaande volume, de verdiepingen die over de stad heen kijken, zijn heel open. Per verdieping verspringt de gevel. De toevoeging krijgt zo een speels uiterlijk en doet niet massief aan. Met dit plan worden 28 woningen van afwisselend formaat met eigen buitenruimte gecreëerd. 

Gedaan in opdracht van 070Vastgoedmanagement en Langeveld van den Heuvel Vastgoed.

ga naar project
Eigentijdse verbouwing van woonark

Het project betreft een verbouwing van een enkellaagse woonark in Rotterdam. De oude woonark was voorzien van horizontale grijze kunststof beplating en witte kozijnen. Ons ontwerp geeft een split-level aan de woonark. Op de bovenverdieping bevindt zich de woonruimte, terwijl de slaapkamers onderin de betonbak liggen.

ga naar project
Transformatie van kantoor naar hotel

Vernieuwd gemeentelijk beleid voor de Plaspoelpolder en de vele leegstaande kantoren biedt kansen voor herontwikkeling en transformatie van bestaand vastgoed. The Young Group ziet deze kansen en heeft dit vertaald in de transformatie van dit kantoorpand aan de Volmerlaan naar een hotel met nevenfuncties. De kwaliteiten van het bestaande pand zijn gecombineerd met een aantal krachtige nieuwe toevoegingen. 


ga naar project
Transformatie van kantoor naar appartementen

In de gemeente Den Haag is een groot te kort aan hoogwaardige appartementen. Dit bestaande kantoorgebouw aan de Zoutmanstraat biedt de kans om getransformeerd te worden naar een woongebouw. Canopy Investments en Rhodium Real Estate hebben deze kans opgepakt en in samenwerking met ons plannen uitgewerkt voor de transformatie. 

ga naar project
Van monumentaal pakhuis naar cultureel centrum

Dit monumentale pakhuis aan de Marksteeg ligt midden in het Cultuurkwartier van Leiden. In combinatie met de ruimte opzet van het pand biedt dit een unieke mogelijkheid voor een transformatie naar een cultureel centrum. 

ga naar project
Bedrijfslofts in Diemen

Steeds meer ZZP-ers zijn op zoek naar een eigen representatieve bedrijfsruimte. Deze vraag hebben wij in samenwerking met Fresch Real Estate vertaald in de Bedrijfsloft. Veel licht, een duidelijke identiteit per bedrijfsruimte en flexibelgebruik zijn de speerpunten in dit plan. 

ga naar project
Nieuwbouw woonark

In Waterland hebben wij een ontwerp gemaakt voor een dubbellaagse woonark met een gevelbekleding van Corten staal. 

ga naar project
Nieuwbouw woning aan het water

Moderne woning van natuurlijke materialen. 

ga naar project
Transformatie schoolgebouw naar maisonnette woningen

Transformatie schoolgebouw naar maisonnette woningen

ga naar project
Van monumentaal kantoor naar luxe stadsappartementen

Dit Rijksmonumententale kantoorpand aan de Scheveningseweg wordt getransformeerd naar een woongebouw met daarin vijf luxe appartementen. Hiermee wordt de originele woonfunctie weer in ere hersteld. Ook het omliggende terrein zal volledig getransformeerd worden van een open parkeerplaats naar een tuinontwerp met daarin parkeerplaatsen opgenomen.

ga naar project
Van koetsfabriek naar stadsvilla

Aan de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag transformeerden wij een voormalige koetsfabriek tot een unieke stadsvilla. De te verbouwen fabriek kan vanaf twee zijden worden bereikt. Met de auto vanaf de Nieuwe Schoolstraat en te voet via een patio en een hofje vanaf de Denneweg. 

ga naar project
Monumentaal pakhuis Amsterdam

Bij de verbouwing van dit monumentale pakhuis in Amsterdam stonden wij voor de opgave om van een souterrain zonder ramen een volwaardige woonverdieping te maken. In nauw overleg met monumentenzorg is een vergunning verkregen voor het maken van een vide tussen bel-etage en souterrain. De vide brengt licht in het souterrain en zorgt voor een visuele en fysieke verbinding tussen beide etages. Omdat de vloerbalken een monumentale status hebben is ervoor gekozen om alleen de grenen vloerdelen ter plaatse van de vide te verwijderen: er loopt dus een flinke balk door de vide heen. Dit geeft echter veel karakter aan deze bouwkundige ingreep.

ga naar project
Jaren 30 woning

Aan de Roodborstlaan gelegen in de vogelbuurt te Den Haag, staat deze jaren 30 hoekwoning. Het is een grondgebonden, vrijstaande woning met een royale entree en fraaie luifelconstructie bij de voordeur. De bijzondere vormgeving van kozijnen en de fraaie metselwerkdetailleringen zijn kenmerkend voor dit type woning. 

ga naar project
Kantoorgebouw opgebouwd

Het hergebruik ontwerp voor het Bischoff-gebouw te Hengelo is een combinatie van oud en nieuw. Het bestaande gebouw is gedeeltelijk gestript, opengewerkt en uitgebreid met een nieuwe bovenwereld. 

ga naar project
Restauratie Rijksmonument

Het Rijksmonument Huis Maarheeze, is gesitueerd aan de Rijksstraat te Wassenaar. Deze villa is in de periode van 1914 tot 1916 gebouwd op het voormalig grondgebied van het landgoed Oud Clingendaal. De villa en de architectonische tuin zijn ontworpen door de architect J.J. Brandes. Het voormalige woonhuis was voor de restauratie in gebruik als kantoor. De villa bevond zich voor restauratie in redelijke staat de tuin was echter zeer vervallen. 

ga naar project
Duinvilla Wassenaar

Aan de Dwarsweg in de wijk De Kieviet te Wassenaar hebben wij een oude villa gedeeltelijk gesloopt ten behoeve van een nieuw volume. De originele villa was voorzien van lessenaarsdaken en was opgedeeld in twee volumes. Voor het nieuwe ontwerp hebben wij de verdiepingshoogte verhoogd en het volume vergroot. Het resultaat is een strakke moderne villa verzonken in het glooiende duinlandschap.

ga naar project
Wonen aan het water

De wens van de familie Wassenburg was een moderne woning met veel licht, lucht en ruimte met een open relatie naar het water, de Langeraarseplas in Ter Aar. De Langeraarse plassen zijn ontstaan na afgraving van het veen. Kenmerkend zijn de slootjes aan de randen die zijn overgebleven na de afgraving. De slootjes zijn restanten van de droogmakerij van voor de afgraving en staan haaks op de plas. Hiermee geven zij het land rondom de plas richting.

ga naar project