Vacature Architect - PEP

Wil jij beroepservaring opdoen binnen een jong en innovatief architectenbureau? Word je enthousiast van klantgericht denken en van het werken aan projecten op kleine schaal? Heb je daarnaast je Master Architectuur? Dan kijken wij er naar uit jouw sollicitatie te ontvangen. Voor ons bureau zijn wij per direct op zoek naar een PEP architect.

7-vacature-architectenbureau-2-1200x600

Wie zijn wij?

Studioschaeffer is een middelgroot architectenbureau (+/- 40 medewerkers) met de focus op renovatie.
We hebben een team van enthousiaste architecten, bouwkundigen en stagiairs die met veel plezier werken aan diverse projecten.

Wat ga je doen?

  • Op ons bureau zal je als architect ervaren dat je het grootste deel van je leerpunten al in de eerste twee maanden tegenkomt. Dit komt door de snelle doorloop van projecten, de kleine schaal van sommige projecten en de verschillende stadia waarin grote projecten zich bevinden.
  • De oprichters van het bureau, Maarten, Bas en Jeroen, hebben zelf deelgenomen aan het allereerste PEP traject in 2003, dat toen nog het experiment heette. Dit zorgt ervoor dat er een enorme leercultuur in het bedrijf heerst en er alles aan gedaan wordt om de PEP ervaring tot een succes te maken!
  • Je neemt deel aan één of meerdere werkgroepen, waarmee je een bijdrage levert aan de algehele ontwikkeling van ons bureau.

Wat bieden wij?

  • Een uitdagende functie waarbinnen je jezelf kunt ontwikkelen en kunt groeien, waarbij je veel ruimte krijgt voor eigen inbreng en initiatief.
  • Een mentor (tijdens je PEP periode) die je zal helpen bij het behalen van je leerdoelen.
  • Fijne collega’s en teamspirit, dagelijks wordt er samen geluncht, iedere vrijdagmiddag drinken we een borrel en minimaal twee keer per jaar plannen we een excursie en eten we wat samen.

Wat verwachten wij?

  • Je bent in het bezit van een Master Architectuur
  • Vaardigheid met 3D tekensoftware
  • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
  • Je werkt nauwkeurig en durft beslissingen te nemen
  • Een proactieve werkhouding en hands-on mentaliteit
  • Je bent sociaal sterk, enthousiast en een organisatietalent

Contactinformatie

Wil je meer informatie over deze functie of wil je jouw CV en motivatiebrief toesturen? Dit kan door contact opnemen met Anneliene van den Hoogen (officemanager) via vacancy@studioschaeffer.nl.

verbouw-watertoren-tot-woonhuis-watertoren
Van watertoren tot woonhuis

Het is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.

ga naar project
1-restauratie-rijksmonument-exterieur-0630-1200x600-gr1
Restauratie Rijksmonument

Het Rijksmonument Huis Maarheeze, is gesitueerd aan de Rijksstraat te Wassenaar. Deze villa is in de periode van 1914 tot 1916 gebouwd op het voormalig grondgebied van het landgoed Oud Clingendaal. De villa en de architectonische tuin zijn ontworpen door de architect J.J. Brandes. Het voormalige woonhuis was voor de restauratie in gebruik als kantoor. De villa bevond zich voor restauratie in redelijke staat de tuin was echter zeer vervallen. 

ga naar project
1100-uo-pre-2013-10-08-beurs-06-1200x600-slider-2
Dubbele dakopbouw Scheveningen

Wij hebben op een hoekpand in Scheveningen voor twee woningen een dakopbouw verzorgd. De dakopbouw is in een moderne stijl ontworpen, maar door de gevel iets terug te leggen en door het ritme van de ramen door te voeren, sluit deze zeer goed aan bij de bestaande bebouwing. 

ga naar project
waterwoning-betonnen-bak-1200x600-1
Waterwoning Aalsmeer

De wens om in een verdiepte bak, onderwater, extra ruimte te creëren heeft geleid tot het idee van de combinatie van 2 systemen. In het traditionele systeem worden drijvende woningen gebouwd op een betonnen bak. Een meer moderne variant is een drijvende woning op een combinatie van piepschuim en beton. 

ga naar project
aanbouw-exterieur-voorgevel
Minimalistische aanbouw

Deze aanbouw, met een hoog ambitieniveau, is aan de buitenkant zo gedetailleerd dat hij lijkt te zweven als een tijdelijk object naast de woning. De gevel is afwisselend gesloten en transparant. De glasvlakken lopen van vloer tot plafond en zijn gemaakt van strakke slanke stalen kozijnen.

ga naar project
Duinvilla Wassenaar

Aan de Dwarsweg in de wijk De Kieviet te Wassenaar hebben wij een oude villa gedeeltelijk gesloopt ten behoeve van een nieuw volume. De originele villa was voorzien van lessenaarsdaken en was opgedeeld in twee volumes. Voor het nieuwe ontwerp hebben wij de verdiepingshoogte verhoogd en het volume vergroot. Het resultaat is een strakke moderne villa verzonken in het glooiende duinlandschap.

ga naar project
woonark-woonboot-vinkeveen-1-1200x600
Woonark Vinkeveen

In het hart van het prachtige plassengebied in Vinkeveen hebben wij deze woonark ontworpen. De woonfuncties, zoals keuken, woonkamer en entree liggen op de bovenverdieping, terwijl de slaapkamers zich in het souterrain bevinden. Een centraal geplaatste vide verbindt beide verdiepingen. In deze vide bevindt zich de trap naar de benedenverdieping. De woonboot in Vinkeveen wordt geheel omringd door een steiger en is door openslaande deuren te bereiken vanuit de woonkamer en keuken.

ga naar project
vrijstaand-villa-nieuwbouw-water-architectenbureau-1200x600-1
Wonen aan het water

De wens van de familie Wassenburg was een vrijstaande moderne woning met veel licht, lucht en ruimte met een open relatie naar het water, de Langeraarseplas in Ter Aar. De Langeraarse plassen zijn ontstaan na afgraving van het veen. Kenmerkend zijn de slootjes aan de randen die zijn overgebleven na de afgraving. De slootjes zijn restanten van de droogmakerij van voor de afgraving en staan haaks op de plas. Hiermee geven zij het land rondom de plas richting.

ga naar project
6-14064-uo-afb-2016-06-08-website-1200x600-slider-2
Transformatie Reeuwijk

In sommige gevallen is het lastig om te kiezen of een pand gesloopt moet worden, waarna nieuwbouw plaats kan vinden, of dat het efficiënter is het pand te verbouwen. In Reeuwijk was dat niet anders. Na het maken van diverse kostenramingen heeft de opdrachtgever besloten tot verbouw over te gaan. Dit had niet in de laatste plaats te maken met een gedurende het proces toenemende affiniteit met de oude woning.

ga naar project