De Architect - augustus 2010

2019-06-05-publicatie-studioschaeffer-de-architect-1200x600-1

"De architecten wilden bij de verbouwing het industriële karakter van het gebouw accentueren en gebruikten hiervoor industriële materialen en producten. Ook zijn vrijwel alle originele elementen, zoals de waterleidingen, de afsluiters en de trappen, geïntegreerd in het ontwerp.”

Om in de betonnen kolos een woning te creëren is een nieuwe verdiepingsvloer in de toren gehangen. Hier bevinden zich de slaap- en badkamer. De verdieping wordt ontsloten via een aluminium trap in de nieuwe glazen kern. Deze laatste accentueert de oude gietijzeren wenteltrap in het midden van de ruimte en omlijst deze als een kunstobject. Om voldoende daglicht in de woning te krijgen zijn in de gevel twee hoge verticale glasopeningen gemaakt. Deze zorgen tevens voor de visuele relatie met buiten."

Het hele artikel lees je hier.