ga terug naar projectenoverzicht

Verouderde jaren 80 woning vervangen voor duurzaam nieuwbouwhuis

Ga je een verouderde woning verbouwen of een nieuwe woning bouwen? Voor dit vrijstaande huis hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan naar beide opties. Binnen het bestemmingsplan bleek een uitbreiding van de bestaande woning niet mogelijk. Het huis uit de jaren 80 is in de loop der jaren al een aantal keer uitgebreid en inmiddels in verouderde staat. Door een nieuw huis te bouwen op dezelfde plek, konden we de ruimte optimaliseren en iets creëren wat helemaal past bij de stijl en duurzaamheidswensen van de opdrachtgever. 

Project: 18075
Jaar: 2018
Locatie: Nootdorp
Omschrijving: Nieuwbouwwoning
Werkzaamheden: bouwbegeleiding, ontwerp, prijs- en contractvorming (aannemer), schetsontwerp

Het ontwerp voor dit vrijstaande huis is tot stand gekomen na een analyse van de omgeving. De nieuwe woning is in traditionele stijl ontworpen, met een zadeldak en bakgoot, maar met een moderne materialisatie en uitstraling. Zo past de woning goed tussen de omliggende bebouwing en voldoet deze aan het beeldplan van de gemeente.

81-2-18075-kortelandseweg-38-nootdorp-768x525

Het interieur vormt zich om een kern in het midden van de woning. Deze kern huisvest alle faciliteiten in het huis waaronder de bijkeuken, de trap en het toilet. De rest van de woning oogt ruimtelijk en op deze manier blijven de lange zichtlijnen in het huis vanaf elke hoek behouden.

3-18075-kortelandseweg-38-nootdorp-1200x600

Er is in de uitvoering gekozen voor pre-fab houtskeletbouw, waardoor het casco van de woning in korte tijd gebouwd kon worden. De wanden en het dak zijn geïsoleerd met papiersnippers. Dit zorgt niet alleen voor een warme deken, maar ook voor een fijne akoestiek in huis. Dit in combinatie met een warmtepomp, balansventilatie, WTW-systeem én zonnepanelen zorgt voor een comfortabele, duurzame woning.

4-18075-kortelandseweg-38-nootdorp-1200x600