Van kantoor naar stijlvolle short-stay appartementen


Dit voormalige kantoorpand aan de Mauritskade in Den Haag is met een slim ontwerp omgebouwd tot een short-stay appartementencomplex. De uitdaging lag hierbij in het creëren van appartementen met genoeg licht en ruimte. Door creatief en efficiënt om te gaan met de ruimte hebben we per verdieping drie appartementen kunnen realiseren. Daarbij is er een dakopbouw ontworpen om het oppervlak te vergroten. Door de appartementen te laten verspringen komt in ieder appartement de optimale hoeveelheid licht binnen. Het resultaat is een aangename leefomgeving.

9-transformatie-kantoor-naar-short-stay-appartementen-1200x600

De van zink gemaakte blauw-grijs dakopbouw verdwijnt bijna in het blauw van de lucht. De ingreep heeft zo een dienend effect op het bakstenen pand: door het contrast in kleur en materiaal blijft het originele gebouw de hoofdrol spelen. De vormgeving van de dakopbouw is luchtig  en strak. Dit is bereikt door de zilverkleur tot en met de houten kozijnen door te voeren. Het geheel is in harmonie met de omgeving en de dakopbouw draagt bij aan een dynamisch daklandschap

van-kantoor-naar-short-stay-1024x768
1-transformatie-kantoor-naar-short-stay-appartementen-1200-x-800-b
transformatie-kantoor-naar-aoppartement-gebouw-768x1070-03
transformatie-kantoor-naar-aoppartement-gebouw-768x1070-02
55-transformatie-kantoor-naar-short-stay-appartementen-1200-x-800-a
transformatie-kantoor-naar-short-stay-appartementen-1200-x-800-c
transformatie-kantoor-naar-aoppartement-gebouw-768x1070-01