ga terug naar projectenoverzicht

Transformatie verbetert de leefbaarheid!

In Spijkenisse zorgt een transformatie niet alleen voor meer woonruimte, maar ook voor verbetering van de leefbaarheid van de openbare ruimte.

In Spijkenisse zorgt een transformatie niet alleen voor meer woonruimte, maar ook voor verbetering van de leefbaarheid van de openbare ruimte.

Laagwaardige bebouwing transformeren naar woningen en daarmee tegelijk ook zorgen voor een vooruitgang van de leefbaarheid van de openbare ruimte. Zo verbeteren wij de stad!

Project: 22071
Jaar: 2022
Locatie: Spijkenisse
Omschrijving: Transformatie van blinde plint
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, ontwerp

In Nederland staan tal van flats waarbij de plint is geprogrammeerd als berging of opslag. Een dergelijke plint heeft door zijn gesloten karakter een negatieve invloed op de omliggende openbare ruimte. Gesloten muren geven een gevoel van onveiligheid.

55-2-22071-ouverturelaan-67-768x525

Ter plaatse van de Ouverturelaan in Spijkenisse wordt een dergelijke plint getransformeerd naar wonen. Uitplinten wordt dit genoemd. De transformatie naar wonen wordt aangegrepen om de gesloten gevel op te waarderen. De woningen krijgen een buitenruimte in vorm van een loggia. De voorheen gesloten plint wordt geopend en krijgt zo een positieve uitstraling. De leefbaarheid van de openbare ruimte wordt vergroot. 

50-3-22071-ouverturelaan-67-768x500

 

79-4-22071-ouverturelaan-67-768x500