ga terug naar projectenoverzicht

Optoppen en verduurzamen bouwblok in Amsterdam

Nieuwe woningen creëren door verdichting op bestaande bebouwing. Dat was de opgave waar wij mee begonnen. Daarbij was er een duidelijk doel: de nieuwe woningen moesten hoogwaardig ontworpen worden en de bestaande bewoners van het pand moesten erop vooruitgaan.

Op het bestaande jaren ’70 bouwblok wordt een nieuwe bouwlaag toegevoegd. Deze nieuwe laag zal ruimte bieden voor acht nieuwe woningen van zo’n 90 tot 120 m2. Om de nieuwe woningen te kunnen bereiken worden niet alleen de bestaande trappenhuizen doorgezet, maar zal er ook een lift toegevoegd worden aan het pand. Hierdoor zijn de bestaande woningen makkelijker te bereiken voor bewoners en bezoekers.

Project: 23407
Jaar: 2023
Locatie: Amsterdam
Omschrijving: Optopping
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, ontwerp, technisch ontwerp, voorlopig ontwerp

De bestaande gevelbeplating van hout wordt vervangen voor aluminium beplating. Door deze beplating gelijk te maken aan de materialisatie van de optopping ontstaat er een duidelijke samenhang tussen de bouwlagen. Bij het vervangen van de beplating zal ook direct de isolatielaag erachter vervangen worden. Hiermee worden de bestaande woningen verduurzaamd.

Met deze verbouwing voegen we acht nieuwe woningen toe aan Amsterdam en zorgen we ervoor dat het bestaande pand nog eens 50 jaar vooruit kan!