ga terug naar projectenoverzicht

Nieuwbouw appartementen in historische architectuurstijl

Op de hoek van de straat, waar de Carnisselaan en Utenhagestraat samenkomen, stond 20 jaar geleden een hoekpand. Na het afbranden van het voormalige pand staat de kavel nog altijd leeg. Op de hoek zal een nieuw pand gerealiseerd worden met hierin drie appartementen. De gemeente Rotterdam wilde graag meewerken aan het realiseren van deze woningen. Tevens wordt met het plan van het bouwblok weer één geheel gemaakt en wordt het straatbeeld verbeterd.

Project: 23150
Jaar: 2023
Locatie: Rotterdam
Omschrijving: Nieuwbouw
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, ontwerp

Het nieuwe pand wordt in dezelfde architectuur als het voormalige hoekpand uit 1913 uitgevoerd. De hoek, het sluitstuk van het blok, wordt als verbijzondering uitgevoerd met een verhoogde afgeschuinde hoek. Door het historiserende ontwerp wordt de uitstraling van de hoek weer in ere hersteld.

2-23150-768x525

De detaillering bestaat uit een combinatie van rechte lateien, gebogen metselwerk rollagen en gevelversiering. Er zijn drie kleuren metselwerk in het gevelontwerp toegepast, om de rollagen te accentueren en de voor deze architectuur kenmerkende gevelversiering te maken. Ook zorgen de verschillende metselwerkverbanden voor subtiele belijning in de gevel.

4-23150-768x525

Bij nieuwbouw is een betonconstructie meestal de standaard, maar bij dit project zal een houtskeletbouw constructie worden toegepast. De woningen zullen worden aangesloten op het warmtenet en er worden zonnepanelen toegepast. De kozijnen worden voorzien van triple glas en geïntegreerde zonwering. Hierdoor is het pand klaar voor de toekomst!

3-23150-768x525