ga terug naar projectenoverzicht

Klassiek dijkhuis met 3-laagse moderne aanbouw

Inclusief passieve zonwering die als een waterval over de gevel valt.

Door middel van deze drielaagse aanbouw ontstaat op de begane grond ruimte voor een slaapkamer en een kleine werkkamer. Op de eerste verdieping zorgt deze uitbreiding voor een extra ruime woonkamer en keuken en op de tweede verdieping ontstaan twee slaapkamers.Project: 21124
Jaar: 2022
Locatie: Badhoevedorp
Omschrijving: Klassiek dijkhuis met 3-laagse moderne aanbouw
Werkzaamheden: ontwerp

De aanbouw heeft een grote glazen gevel op het westen. Om te voorkomen dat het huis hierdoor te warm wordt, hebben we deze passieve zonnewering ontworpen die als een waterval over de gevel valt. 

new-project-1 new-project

Bij de bovenste verdieping is de zonnewering het meest gesloten, om zo koelte en privacy te bieden in de slaapkamers. Op de eerste verdieping is de zonnewering minder dicht, waardoor er meer zon en licht wordt doorgelaten. Op de begane grond is de glazen pui zo open mogelijk gelaten om zo te zorgen voor maximaal uitzicht op en toegang tot de tuin.

21124-bv-tek-rvt-2021-10-06-begane-grond-bestaand-lv

De zonwering bestaat uit planken die haaks op de gevel staan, waardoor zowel de zon als inkijk vanuit schuine hoeken wordt geblokkeerd. Hierdoor wordt het uitzicht richting de tuin extra benadrukt.

21124-bv-tek-rvt-2021-10-06-begane-grond-niuew-lv