ga terug naar projectenoverzicht

"Dit is ons droomhuis"

Een duurzaam huis gericht op de tuin en het prachtige uitzicht. Dit is wat we willen. Bij het eerste kennismakingsgesprek met deze opdrachtgever kwamen zij langs met een eigen gemaakte tekening en maquette voor de bouwkavel waar zij een optie op hadden. Uiteraard was dit een schets die grofweg het idee aangaf en waren en nog veel vragen. Passen de ruimtes zoals ik ze voor ogen heb? Past dit wel binnen mijn budget? In het verdere ontwerpproces voor deze vrijstaande woning hebben wij dit samen stap voor stap scherp gesteld.

Project: 16095
Jaar: 2017
Locatie: Nieuwkoop
Omschrijving: Moderne gezinswoning van natuurlijke materialen

 

vrijstaand-nieuwbouw-droomhuis-kavel-plattegrond-bouwtekening-768x525-1 vrijstaand-nieuwbouw-droomhuis-kavel-plattegrond-bouwtekening-768x525-2

Het huis ligt in de gemeente Nieuwkoop in het bestemmingsplan Zuidhoek. Wonen in Zuidhoek betekent wonen zonder gas. De woning is daarom voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp met lage temperatuur verwarming. Dit vormt het duurzame karakter van de woning.  



50-droomhuis-modern-metselwerk-768x525-slider-1 69-droomhuis-modern-metselwerk-768x525-slider-2

De afwerking van de woning is van grijs gemêleerd metselwerk. Bijzonder is de verspringing van de steen in de diepte. Hierdoor krijgt het metselwerk een extra horizontale uitstraling die past bij de landelijke omgeving.

vrijstaand-droomhuis-kavel-metselwerk-768x525-2
88-droomhuis-modern-metselwerk-1200x600-binnen
Vrij wonen met geweldig uitzicht op de Kagerplassen
ga naar project
industriel-wonen-1200x600
Industrieel en luxueus wonen in een gerenoveerde garage

Een oude garage renoveren tot een luxueus appartement. Met deze vraag kwam de opdrachtgever naar ons toe. Het uitgangspunt in ons ontwerp is om de industriële uitstraling van de garage te behouden. De uitdaging was de wisselwerking tussen het robuuste karakter van het bestaande pand en het toevoegen van een luxueuze woonsfeer.  

Om dit te realiseren is de ruimtelijkheid van de garage behouden. Er is een visueel grote open ruimte gecreëerd met de keuken als centraal punt. De voorgevel is zo ontworpen dat de stijl van de bestaande garagedeuren behouden blijft. 

ga naar project
Transformatie van school- naar woongebouw
ga naar project
Dubbele opbouw in de Speijkstraat

In het Zeeheldenkwartier wordt een bestaande uitsparing in de gevelwand dichtgezet met een eigentijds vormgegeven dubbele opbouw. Het ontwerp biedt ruimte voor drie studio’s.

ga naar project
c4d1ae5f55f1ca1f9b5fac9a1c069e823fe16f4f
Van kantoorgebouw naar acht luxe stadsappartementen

Aan de Laan Copes van Cattenburch is het voormalig VVD hoofdkantoor getransformeerd naar 8 luxe stadsappartementen van ongeveer tweehonderd vierkantemeter. 

ga naar project
Transformatie jaren 70 kantoorpand
ga naar project
De transformatie van ons eigen kantoor
ga naar project
Energiezuinige renovatie rijksmonument Helena Anna Hof

Dit project heeft een eervolle vermelding gekregen bij de Wassenaarse Monumenten Prijs 2019 en is genomineerd voor de longlist van de Rijnlandse Architectuur Prijs 2019.

ga naar project
Een vrijstaande woning als binnenstedelijke inbreiding
ga naar project
8-transformatie-interieur-stal-tot-woonhuis
Boerderij groene hart

De stal van deze boerderij in het Groene Hart hebben wij getransformeerd naar een loftachtige woonruimte. In de stal zitten diverse karakteristieke elementen die een uniek karakter geven aan het nieuwe woonhuis. Voor het interieur is de industriële betonstructuur in het zichtgelaten. Ten behoeve van extra daglicht en een ruimtelijke verbinding tussen de begane grond en de verdieping is gedeeltelijk de betonvloer open gezaagd. In de gevel zijn de originele stalen ramen na-geïsoleerd. 

ga naar project
Minimalistische aanbouw
ga naar project