ga terug naar projectenoverzicht

Creatieve indeling voor extra woonoppervlakte

Deze woonark krijgt een upgrade! Door slim om te gaan met de regelgeving zien wij mogelijkheid tot het toevoegen van een extra bouwlaag op de ark, waardoor er meer leefruimte gerealiseerd wordt voor de nieuwe bewoners. Met deze verbouwing grijpen we meteen de kans aan om de ark te moderniseren en verduurzamen.

In veel gevallen is de huidige betonbak van een woonark nog in prima staat, maar is de ark verder verouderd. Opdrachtgevers komen vaak naar ons toe met de wens om hun bestaande woonark te verduurzamen en om de indeling te optimaliseren. Zo ook bij deze woonark in Rotterdam.

Project: 21478
Jaar: 2022
Locatie: Rotterdam
Omschrijving: Transformatie woonark

In het nieuwe ontwerp hebben we een grote hoeveelheid woonruimte kunnen creëren door optimaal gebruik te maken van de toegestane bouwhoogte uit het bestemmingsplan en door een creatieve indeling van de verdiepingen.

Verzonken in het dak ligt een extra verdieping met ruimte voor een logeerkamer/werkkamer met prachtig uitzicht. De woonark is zo dus deels drielaags geworden. De begane grond biedt ruimte voor de (hoge) woonkamer, keuken en eetkamer. De glazen harmonicapui ziet er niet alleen mooi uit, maar geeft ook toegang tot de vlonder aan het water via een speelse trap, die ook gebruikt kan worden als unieke zitplaats. In de bak is ruimte voor vier slaapkamers die door middel van bovenlichten voorzien worden van daglicht.

a-floorplan-soutterain-768x525 b-floorplan-begane-grond-768x525 c-floorplan-1e-verdieping-768x525

Voor de gevels is een heel nieuw ontwerp gemaakt, waarbij we het uitzicht op het water optimaliseren door gebruik te maken van veel glas. De nieuwe gevels worden volledig geïsoleerd en voorzien van houten gevelbekleding in een antraciet zwarte kleur. Door alle materialen in dezelfde kleur uit te voeren wordt de ark één geheel, ondanks de verschillende bouwlagen.

vooraanzicht-woonboot-768

De ark wordt volledig verduurzaamd door gebruik te maken van goede isolatie, het toepassen van een warmtepomp, het maken van een groen dak en het plaatsen van zonnepanelen. Zo wordt er duurzame energie opgewekt en is de woning ook nog eens energiezuinig.

zijaanzicht-woonboot-768
Hoe kan ik me voorbereiden op het inloopspreekuur?

ga naar pagina