nieuws-item-768x768-studioschaeffer

Bezoek aan de Architectuur Biƫnnale


Afgelopen weekend zijn we met een aantal collega's afgereisd naar Venetie voor een bezoek aan de Architectuur Biënnale. Het thema van de expositie is "How will we live together?". Een actuele vraag om als ontwerper bij stil te staan.

Het was een prachtige tentoonstelling waar we veel nieuwe inspiratie hebben opgedaan.

ga naar nieuwsbericht
interns-05-768x768
architect-dakopbouw-transformatie-768x768-nieuws

Het indrukwekkende transformatieproject aan de Herengracht is bijna af!


Grote hoge loftachtige ruimtes achter een karakteristieke voorgevel kenmerken de transformatie van dit monumentale pakhuis in het centrum van Den Haag.

ga naar nieuwsbericht
51-transformatie-kantoor-appartementen-768x768

Toekomstbestendige luxe


Aan de Sophialaan in Den Haag wordt gewerkt aan de transformatie van een monumentaal pand uit 1873 met een gedateerde aanbouw uit de jaren ‘70. Het voormalige kantoorpand wordt omgebouwd tot hoogwaardig wooncomplex met zeven luxe woningen. De achterbouw is reeds volledig gestript en wordt duurzaam herbouwd. De nieuwe gevel is geplaatst en heeft een minimalistische, ingetogen uitstraling die zich op een subtiele wijze voegt in zijn monumentale omgeving. Het project toont hoe toekomstbestendige luxe eruit kan zien. 

ga naar nieuwsbericht
transformatie-kerk-appartementen-768x768
94-transformatie-kantoorpand-appartementen-768x768-nieuwsitem
transformatie-kantoor-naar-aoppartement-gebouw-768x768

Short-stay appartementencomplex opgeleverd


Dit voormalige kantoorpand in Den Haag is nu een short-stay appartementencomplex. Door creatief en efficiënt om te gaan met de ruimte hebben we per verdieping drie appartementen kunnen realiseren. Voor optimale lichtinval is er voor gekozen de woningen te laten verspringen. Er is een dakopbouw ontworpen om het oppervlak te vergroten. De vormgeving van de dakopbouw is luchtig en strak zodat het originele pand de hoofdrol blijft spelen.

ga naar nieuwsbericht
dakopbouw-nieuw-apartement-768-x768
nieuwe-parklaan-107-dakopbouw-zinc-768x768

Dakopbouw voor de Nieuwe Parklaan opgeleverd!


Drie jaar geleden zijn wij begonnen met het maken van dit ontwerp voor het uitbreiden van het kantoorpand. Na uitvoerig overleg met de opdrachtgever over de wensen en met de welstand over de esthetische uitwerking is er nu dit prachtige resultaat. De opbouw volgt de vorm van het pand, met een 5 meter hoge kap. In materialisatie is gekozen voor het contrast met zinken gevels en dak en grote glazen puien. Voorde hoofdvorm is gekozen voor naturel zink terwijl het terug gelegen geveldeel afwijkt met donkergrijs zink welke mooi aansluit op de kozijnen. 

We zijn ervan overtuigd dat iedereen blij is als zij straks in deze mooie, lichte ruimte mogen gaan werken in plaats van thuis!

ga naar nieuwsbericht
bezuidenhout-roof-768x768-copy