Duurzaamheidscoaches

Wil je je huis verduurzamen? Een beter energielabel? Maak een afspraak met onze duurzaamheidscoaches.

Bij Studioschaeffer werken we veel met bestaande bouw, waarbij we ons uiterste best doen om de bestaande situatie aan te passen aan de wensen van nu. Er is geen project waar we aan werken zonder dat er aandacht wordt besteed aan duurzaamheid. Maar tegelijk realiseren we ons ook: duurzaamheid is een breed begrip. Je kunt het op veel manieren benaderen en aanpakken. Zo gaat een belangrijk deel van duurzaamheid in de bouw over materialen, bijvoorbeeld de aanpasbaarheid, herbruikbaarheid, en de vraag of ze biologisch afbreekbaar zijn. Dat laatste noemen we dan circulair bouwen. 

“Werken met wat we hebben is de meest duurzame manier van bouwen.”

We merken dat onze klanten steeds meer vragen en wensen hebben op het gebied van duurzaamheid. Aan die vraag komen we graag tegemoet!  


2024-01-31-duurzaamheidscoaches-1200x600

“Hoe kun je een woning renoveren of anders indelen om zo zuinig mogelijk om te gaan met energie?”

Omdat duurzaamheid zo breed is, focussen we binnen Studioschaeffer (voor nu) voornamelijk op het thema energie. We kijken als eerste naar de schil van de woning, de isolatie, en bijvoorbeeld de kozijnen. Hier valt al enorm veel te winnen! Vervolgens zoomen we in op installaties, zoals bijvoorbeeld een warmtepomp. Maar ook de manier van verwarmen speelt hierbij een rol. Zo kan er vaak energie bespaard worden door over te schakelen op vloerverwarming.

“Het is belangrijk om stil te staan bij hoe het huis wordt gebruikt.” 

Duurzaamheid en energiegebruik is iets waar we over leren en waar we grip op willen krijgen. Het gaat niet alleen om cijfers, maar ook om gezond verstand. Zo is het cijfermatig het beste om ramen dicht te laten, maar dat is natuurlijk niet realistisch. We staan je graag bij met advies, passend bij hoe jij je woning wil gebruiken. Welke ruimtes moeten warm zijn, en voor welke ruimtes maakt dat wat minder uit?

Wat kunnen de duurzaamheidscoaches voor je doen? 

Tijdens het traject stellen we samen een energieconcept voor jouw huis of project op. Aan bod komen technische oplossingen zoals isolatie en installaties, maar ook energiezuinig gebruik van de woning met oog voor jouw specifieke wensen en gewoonten. Echt maatwerk!

We rekenen het bestaande energielabel uit, dit is je officiële energielabel, onze berekening laten we ter verificatie narekenen en certificeren. Naar aanleiding van het nieuwe energieconcept kunnen we vervolgstappen maken door een ‘conceptenergielabel’ te berekenen.