ga terug naar projectenoverzicht
Project: 11122
Jaar: 2012
Locatie: Arkenpark Plashoeve - Vinkeveen
Omschrijving: Woonark Vinkeveen
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, definitief ontwerp, ontwerp

Woonark Vinkeveen

Tweelaagse woonark

In het hart van het prachtige plassengebied in Vinkeveen hebben wij deze woonark ontworpen. De woonfuncties, zoals keuken, woonkamer en entree liggen op de bovenverdieping, terwijl de slaapkamers zich in het souterrain bevinden. Een centraal geplaatste vide verbindt beide verdiepingen. In deze vide bevindt zich de trap naar de benedenverdieping. De woonark wordt geheel omringd door een steiger en is door openslaande deuren te bereiken vanuit de woonkamer en keuken.

woonark-exterieur exterieur-woonark


"Centrale vide verbindt verdiepingen"


De woonverdieping van de woonark is geheel open en bestaat uit een zitkamer en een open keuken met kookeiland. De zuid-westgevel van de woonark ligt aan de tuin. De grote glaspartij aan de vide geeft een mooie relatie met deze tuin.  De woonkamer is voorzien van een grote maatwerk openhaard, waarboven een televisie is ingebouwd.

6-woonark-plattegrond 7-plattegrond-woonark

De trap is uitgevoerd met zwevende treden. Dit is gerealiseerd door een imposante staalconstructie in de wand te verwerken. Hieraan zitten treden gelast waaroverheen de houten opdektreden geschoven zijn.

woonark-interieur-detail-trap

Door de beperkte plafondhoogte van een woonark is ervoor gekozen het afzuigplafond in een koof boven het kookeiland te plaatsen. In deze koof zit tevens de verlichting geïntegreerd.

woonark-interieur-woonkamer
woonark-interieur
Van watertoren tot woonhuis

Het is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.

ga naar project
Transformatie Reeuwijk

In sommige gevallen is het lastig om te kiezen of een pand gesloopt moet worden, waarna nieuwbouw plaats kan vinden, of dat het efficiënter is het pand te verbouwen. In Reeuwijk was dat niet anders. Na het maken van diverse kostenramingen heeft de opdrachtgever besloten tot verbouw over te gaan. Dit had niet in de laatste plaats te maken met een gedurende het proces toenemende affiniteit met de oude woning.

ga naar project
Minimalistische aanbouw
ga naar project
Wonen aan het water

een moderne woning met veel licht, lucht en ruimte met een open relatie naar het water, de Langeraarseplas in Ter Aar.

ga naar project
Duinvilla wassenaar
ga naar project
Huis Maarheeze

In 2007 begonnen wij aan de  grootscheepse restauratie van deze villa. Het Rijksmonument op het voormalig grondgebied van het landgoed Oud Clingendaal was in redelijke staat. De tuin was echter zeer vervallen. Onze restauratie had betrekking op zowel het interieur als het exterieur.

ga naar project
Van koetsfabriek naar stadsvilla
ga naar project
Van monumentaal kantoor naar luxe stadsappartementen

Dit Rijksmonumententale kantoorpand aan de Scheveningseweg wordt getransformeerd naar een woongebouw met daarin vijf luxe appartementen. Hiermee wordt de originele woonfunctie weer in ere hersteld. Ook het omliggende terrein zal volledig getransformeerd worden van een open parkeerplaats naar een tuinontwerp met daarin parkeerplaatsen opgenomen.

ga naar project
Boten- & clubhuis scouting Pocahontas
ga naar project
Bedrijfslofts in Diemen

Steeds meer ZZP-ers zijn op zoek naar een eigen representatieve bedrijfsruimte. Deze vraag hebben wij in samenwerking met Fresch Real Estate vertaald in de Bedrijfsloft. Veel licht, een duidelijke identiteit per bedrijfsruimte en flexibelgebruik zijn de speerpunten in dit plan. 

ga naar project
Monumentaal pakhuis naar cultureel centrum
ga naar project
Transformatie van kantoor naar appartementen

In de gemeente Den Haag is een groot te kort aan hoogwaardige appartementen. Dit bestaande kantoorgebouw aan de Zoutmanstraat biedt de kans om getransformeerd te worden naar een woongebouw. Canopy Investments en Rhodium Real Estate hebben deze kans opgepakt en in samenwerking met ons plannen uitgewerkt voor de transformatie. 

ga naar project
Transformatie in de Plaspoelpolder
ga naar project
Eigentijdse verbouwing van woonark

Het project betreft een verbouwing van een enkellaagse woonark in Rotterdam. De oude woonark was voorzien van horizontale grijze kunststof beplating en witte kozijnen. Ons ontwerp geeft een split-level aan de woonark. Op de bovenverdieping bevindt zich de woonruimte, terwijl de slaapkamers onderin de betonbak liggen.

ga naar project
Wonen met een fantastisch uitzicht over Den Haag!

Herontwikkeling van kantoren naar wonen is hot. De herontwikkeling van dit binnenstedelijke kantoor in het Zeeheldenkwartier in Den Haag naar woningen past binnen deze trend. Naast herontwikkeling van een bestaand volume wordt er ook programma op het bestaande volume toegevoegd. 

Het bestaande bouwvolume is opgewaardeerd, maar blijft in uiterlijk vrijwel in tact. De extra verdiepingen op het bestaande volume, de verdiepingen die over de stad heen kijken, zijn heel open. Per verdieping verspringt de gevel. De toevoeging krijgt zo een speels uiterlijk en doet niet massief aan. Met dit plan worden 28 woningen van afwisselend formaat met eigen buitenruimte gecreëerd. 

Gedaan in opdracht van 070Vastgoedmanagement en Langeveld van den Heuvel Vastgoed.

ga naar project
Kunstroute Amsterdam

In opdracht van de gemeente Amsterdam, stadsdeel Centrum, maakten wij een ontwerp voor een kunstroute aan de Kattenburgerstraat.

In diverse brainstormsessies met de door Wiseguys geselecteerde kunstenaars zijn de kunstwerken tot stand gekomen. Wij hebben de kunstwerken vervolgens op tekening uitgewerkt. Met behulp van deze tekeningen zijn de vergunningen aangevraagd.

ga naar project
Kantoor naar woongebouw

Het karakteristieke hoekpand op de kruising Anna Paulownastraat - Laan van Meerdervoort in Den Haag is getransformeerd van kantoorgebouw naar een woongebouw. Het gemeentelijk beschermd stadsgezicht in het Zeeheldenkwartier bestond origineel uit twee aparte panden. Deze zijn later samengevoegd. Na de transformatie zijn de verdiepingen weer gescheiden conform de originele situatie. Ten behoeve van de ontsluiting van beide woongebouwen is een nieuwe entree ontworpen in de plint.


ga naar project