ga terug naar projectenoverzicht

Wonen met een fantastisch uitzicht over Den Haag!

Herontwikkeling van kantoren naar wonen is hot. De herontwikkeling van dit binnenstedelijke kantoor in het Zeeheldenkwartier in Den Haag naar woningen past binnen deze trend. Naast herontwikkeling van een bestaand volume wordt er ook programma op het bestaande volume toegevoegd. 

Het bestaande bouwvolume is opgewaardeerd, maar blijft in uiterlijk vrijwel in tact. De extra verdiepingen op het bestaande volume, de verdiepingen die over de stad heen kijken, zijn heel open. Per verdieping verspringt de gevel. De toevoeging krijgt zo een speels uiterlijk en doet niet massief aan. Met dit plan worden 28 woningen van afwisselend formaat met eigen buitenruimte gecreëerd. 

Gedaan in opdracht van 070Vastgoedmanagement en Langeveld van den Heuvel Vastgoed.

Project: 17269
Jaar: 2018
Locatie: Waldeck Pyrmontkade - Den Haag
Omschrijving: Transformatie van kantoor naar woningen
Werkzaamheden: schetsontwerp, studie, voorlopig ontwerp
Transformeren van openbare ruimte Amsterdam

Wij maakten inopdracht van de gemeente Amsterdam, stadsdeel Centrum en in samenwerking met Gaston Loos Engineering & Consultancy een uitgebreide analyse van de Eilandenboulevard, het stuk weg en kade tussen het Scheepvaartmuseum en de molen. De Oostelijke Eilanden bestaan uit de drie eilanden Kattenburg, Wittenburg en Oostenburg enzijn onderling verbonden door de Eilandenboulevard. Bij het bestuderen van elk van de eilanden is opgevallen dat ieder eiland vanaf zijn ontstaan een eigen karakter heeft. Dit komt doordat elk eiland een eigen invulling had en nog steeds heeft.

ga naar project
Herinrichting Kattenburgerplein

Begin oktober 2013 werd door de portefeuillehouder van de gemeente de nieuwe installatie ‘Rumoer’ van Dirk van Lieshout (Deurne, 1973) op het Kattenburgerplein geplaatst. Dit interactieve geluidswerk bestaat uit zes unieke putdeksels, geïnspireerd op de anarchistische mentaliteit waar Kattenburg sinds Bijltjesdag (1787) al eeuwenlang om bekend staat.

Het werk laat verschillende opstanden en rumoer horen die zich op de Eilanden hebben afgespeeld. Bij betreding van de deksels speelt het geluid van een specifiek oproer zich af. Ook zijn fragmenten te horen van een radio-uitzending uit 1911, gesprekken met buurtbewoners en verhalen over oproerige types uit de buurt, zoals Kees Hoekert en Robert Jasper Grootveld.

ga naar project
Schoolgebouw getransformeerd

Veel oude basisscholen in de grote steden worden getransformeerd tot appartementencomplexen. Deze transformatie wordt veelal door onze architecten begeleid. Bij dit project in de Amsterdamse Floris Versterstraat is de school door projectontwikkelaar Lingotto casco opgeleverd waarna wij de invulling voor twee klaslokalen op de tweede verdieping ontworpen hebben.

ga naar project
Een nieuw hofje in de binnenstad

In Den Haag komen veel hofjes voor. Wij vonden deze typologie goed passend voor de transformatie van twee panden in het centrum van Den Haag, die met hun rug aan elkaar verbonden zijn. In deze opgave zijn in de panden aan de straatzijde zes nieuwe woningen gemaakt en is in het binnengebied de oude bebouwing verwijderd en plaats gemaakt voor een nieuw gebouw met hierin vier starterswoningen. Op de begane grond bevindt zich een winkel. Alle woningen worden ontsloten via het hofje op de eerste verdieping.

ga naar project
Studio appartementen aan de gracht

In Amsterdam transformeerden wij dit grachtenpand tot een appartementengebouw met vijf zelfstandige woningen. In overleg met de welstandscommissie is de oude erker in ere hersteld en is een nieuwe dakkapel toegevoegd aan dit orde 2 pand. Hiertoe hebben wij een uitgebreide analyse van de historische foto’s en bouwtekeningen gemaakt. Met behulp van dit historisch onderzoek is de de gevel in originele bouwstijl weten te herstelt.

De woningen hebben allemaal een prachtig uitzicht over de gracht en kijken het tegenoverliggende straatje in waar de Westerkerk aan het einde te zien is. Om deze rede zijn de woonkamers aan de voorzijde gepositioneerd en de slaapkamers aan de achterzijde. Door het kleine vloeroppervlak van de verdiepingen is het passen en meten geweest om alle functies op een goede manier in de plattegrond verenigd te krijgen. Met veel meetwerk en creatieve inzichten van de opdrachtgever is dit uiteindelijk een succesvolle transformatie geworden.

ga naar project
School transformeert in een maatschappelijke functie

Aan de Kempstraat in Den Haag hebben wij de vergunningen aangevraagd voor de herontwikkeling van dit leegstaande schoolgebouw. In ons ontwerp is het gebouw voorzien van een aanbouw in een hedendaagse architectuur. Tevens werkten wij alle tekeningen voor de interne veranderingen uit.

ga naar project
Transformatie met dakopbouw

De twee panden aan de Surinamestraat waren ernstig verwaarloosd, toen wij de eerste keer op locatie kwamen kijken. De twee panden worden verbouwd tot vier grote woningen. In ons ontwerp worden alle woningen voorzien van mooie buitenruimtes in de vorm van balkons en dakterrassen. De woningen worden ontsloten middels een trappenhuis en een centrale lift. De woningen hebben allemaal een parkeerplaats op de begane grond.

Beide panden hebben een extra verdieping gekregen met een dakopbouw. Bij dit ontwerp hebben wij zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de materialen en detailleringen, die in de oprichtingsjaren van de panden in gebruik waren. Hierdoor passen de gerenoveerde panden goed in het straatbeeld van de Haagse Surinamestraat.

ga naar project
Parkeerplein wordt verblijfsplein

Wij maakten in opdracht van de gemeente Amsterdam, stadsdeel Centrum en in samenwerking met Gaston Loos Engineering & Consultancy een ontwerp voor het Kadijksplein in Amsterdam. Doel van het ontwerp was om meer verblijfskwaliteit aan het plein te geven. Dit is gerealiseerd door de parkeerplaatsen voor de horeca ter verwijderen en hiervoor in de plaats een breed trottoir aan te leggen waar terrassen geplaatst kunnen worden. De parkeerplaats voor touringcars is opgeheven en de bestrating is van asfalt naar klinkers veranderd. Het ontwerp is gerealiseerd in 2007.

ga naar project
Transformatie van kantoorgebouw tot appartementencomplex

Het prachtige monumentale trappenhuis van het pand aan de Fluwelen Burgwal was het uitgangspunt van het ontwerp, dat moest toezien op het maken van vier grote woningen en twee bedrijfsruimten in de nieuwe situatie. De woningen zijn geschakeld rond patio’s, die wij op hun beurt weer voorzien hebben van diverse aanbouwen om extra slaapkamers te kunnen maken.

ga naar project