ga terug naar projectenoverzicht
Project: 12047
Jaar: 2012
Locatie: Langeraarseweg - Ter Aar
Omschrijving: Huis familie Wassenburg
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, definitief ontwerp, ontwerp

Wonen aan het water

Modern huis met uitzicht over de Langeraarse plassen

De wens van de familie Wassenburg was een moderne woning met veel licht, lucht en ruimte met een open relatie naar het water, de Langeraarseplas in Ter Aar. De Langeraarse plassen zijn ontstaan na afgraving van het veen. Kenmerkend zijn de slootjes aan de randen die zijn overgebleven na de afgraving. De slootjes zijn restanten van de droogmakerij van voor de afgraving en staan haaks op de plas. Hiermee geven zij het land rondom de plas richting.

12047-bv-pre-web-website-1200x600-gr1-option31482403108 12047-bv-pre-web-website-1200x600-gr31482403109

Het ontwerp bestaat uit een gesloten en een open volume. In het gesloten volume zijn de functies die los staan van het wonen zoals de garage, de bijkeuken en het atelier ondergebracht. Dit volume heeft dezelfde richting als de haakse slootjes van de Langeraarseplas en zat daarmee de woning 'vast' op de locatie. Daarnaast is het volume zo geplaatst dat het overgebleven deel van de tuin in de middag en avond zon heeft.

12047-bv-pre-web-website-768x525-gr2a-new1482403467 12047-bv-pre-web-website-768x525-gr2b-new1482403467

In het open volume zijn het zit- en eetgedeelte en de keuken geplaatst. Het open gedeelte is aan de achterzijde gesloten en aan de voorzijde, de waterkant-zijde open.

12047-bv-pre-web-website-768x525-kl41482403356

 De glazen voorgevel geeft uitzicht op de tuin en de Langeraarse plas. Het open volume kenmerkt zich door de centraal geplaatste vide die het interieur verticaal verbindt.

12047-bv-pre-web-website-768x525-kl5-new1482403356
12047-bv-pre-web-website-1200x600-gr3-gb1482403356
Van watertoren tot woonhuis

Het is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.

ga naar project
Transformatie Reeuwijk

In sommige gevallen is het lastig om te kiezen of een pand gesloopt moet worden, waarna nieuwbouw plaats kan vinden, of dat het efficiënter is het pand te verbouwen. In Reeuwijk was dat niet anders. Na het maken van diverse kostenramingen heeft de opdrachtgever besloten tot verbouw over te gaan. Dit had niet in de laatste plaats te maken met een gedurende het proces toenemende affiniteit met de oude woning.

ga naar project
Minimalistische aanbouw
ga naar project
Woonark Vinkeveen

Moderne woonark in het hart van het plassengebied in Vinkeveen

ga naar project
Duinvilla wassenaar
ga naar project
Huis Maarheeze

In 2007 begonnen wij aan de  grootscheepse restauratie van deze villa. Het Rijksmonument op het voormalig grondgebied van het landgoed Oud Clingendaal was in redelijke staat. De tuin was echter zeer vervallen. Onze restauratie had betrekking op zowel het interieur als het exterieur.

ga naar project
Van koetsfabriek naar stadsvilla
ga naar project
Van monumentaal kantoor naar luxe stadsappartementen

Dit Rijksmonumententale kantoorpand aan de Scheveningseweg wordt getransformeerd naar een woongebouw met daarin vijf luxe appartementen. Hiermee wordt de originele woonfunctie weer in ere hersteld. Ook het omliggende terrein zal volledig getransformeerd worden van een open parkeerplaats naar een tuinontwerp met daarin parkeerplaatsen opgenomen.

ga naar project
Boten- & clubhuis scouting Pocahontas
ga naar project
Bedrijfslofts in Diemen

Steeds meer ZZP-ers zijn op zoek naar een eigen representatieve bedrijfsruimte. Deze vraag hebben wij in samenwerking met Fresch Real Estate vertaald in de Bedrijfsloft. Veel licht, een duidelijke identiteit per bedrijfsruimte en flexibelgebruik zijn de speerpunten in dit plan. 

ga naar project
Monumentaal pakhuis naar cultureel centrum
ga naar project
Transformatie van kantoor naar appartementen

In de gemeente Den Haag is een groot te kort aan hoogwaardige appartementen. Dit bestaande kantoorgebouw aan de Zoutmanstraat biedt de kans om getransformeerd te worden naar een woongebouw. Canopy Investments en Rhodium Real Estate hebben deze kans opgepakt en in samenwerking met ons plannen uitgewerkt voor de transformatie. 

ga naar project
Transformatie in de Plaspoelpolder
ga naar project
Eigentijdse verbouwing van woonark

Het project betreft een verbouwing van een enkellaagse woonark in Rotterdam. De oude woonark was voorzien van horizontale grijze kunststof beplating en witte kozijnen. Ons ontwerp geeft een split-level aan de woonark. Op de bovenverdieping bevindt zich de woonruimte, terwijl de slaapkamers onderin de betonbak liggen.

ga naar project
Wonen met een fantastisch uitzicht over Den Haag!

Herontwikkeling van kantoren naar wonen is hot. De herontwikkeling van dit binnenstedelijke kantoor in het Zeeheldenkwartier in Den Haag naar woningen past binnen deze trend. Naast herontwikkeling van een bestaand volume wordt er ook programma op het bestaande volume toegevoegd. 

Het bestaande bouwvolume is opgewaardeerd, maar blijft in uiterlijk vrijwel in tact. De extra verdiepingen op het bestaande volume, de verdiepingen die over de stad heen kijken, zijn heel open. Per verdieping verspringt de gevel. De toevoeging krijgt zo een speels uiterlijk en doet niet massief aan. Met dit plan worden 28 woningen van afwisselend formaat met eigen buitenruimte gecreëerd. 

Gedaan in opdracht van 070Vastgoedmanagement en Langeveld van den Heuvel Vastgoed.

ga naar project
Kunstroute Amsterdam

In opdracht van de gemeente Amsterdam, stadsdeel Centrum, maakten wij een ontwerp voor een kunstroute aan de Kattenburgerstraat.

In diverse brainstormsessies met de door Wiseguys geselecteerde kunstenaars zijn de kunstwerken tot stand gekomen. Wij hebben de kunstwerken vervolgens op tekening uitgewerkt. Met behulp van deze tekeningen zijn de vergunningen aangevraagd.

ga naar project
Kantoor naar woongebouw

Het karakteristieke hoekpand op de kruising Anna Paulownastraat - Laan van Meerdervoort in Den Haag is getransformeerd van kantoorgebouw naar een woongebouw. Het gemeentelijk beschermd stadsgezicht in het Zeeheldenkwartier bestond origineel uit twee aparte panden. Deze zijn later samengevoegd. Na de transformatie zijn de verdiepingen weer gescheiden conform de originele situatie. Ten behoeve van de ontsluiting van beide woongebouwen is een nieuwe entree ontworpen in de plint.


ga naar project