ga terug naar projectenoverzicht

Verbouwing groothandel

Transformatie van distributiecentrum naar groothandel

Op het industrieterrein de Spaanse Polder te Rotterdam hebben wij een bestaand distributiecentrum getransformeerd tot een groothandel. Het distributiecentrum aan de Vlaardingweg bestaat uit diverse grote hallen en kantoorruimten. Deze verschillende gebouwen  worden in de nieuwe situatie samengevoegd middels een grote rode luifel. 

Project: 11107
Jaar: 2013
Locatie: Vlaardingweg - Rotterdam
Omschrijving: Verbouwing groothandel

"Rode luifel eyecatcher winkelend publiek"



In de hiernaast staande opengewerkte plattegrond is de begane grond van de groothandel te zien. Aan de achterzijde is een laad- en los ‘hub’ (1) ontworpen. Hier bevinden zich de nieuwe loadingdocks. In de winkelruimte is een grote koeling (2) opgenomen. Bij de entree bevinden zich de kassa’s (3) en de informatiebalie (6). Langs de kopgevel zijn de kantoren (5) ontworpen. En voor vaste klanten is een speciale VIP ruimte (4) gemaakt.

verbouwing-groothandel-opengewerkte-plattegrond-a verbouwing-groothandel-opengewerkte-plattegrond-b

De luifel bevindt zich aan de representatieve zijde en fungeert zodoende als eyecatcher voor het  winkelende publiek. De thematiek van de entree is ook in het interieur door ontworpen. In de grote hallen zijn stellingen geplaatst met daarin rode verlichtingselementen. Ook de kassa’s en informatiebalie zijn mee ontworpen. Het plafond boven de kassa’s is voorzien van rood strekmetaal. Onder de luifel is een uitbouw ontworpen en een hellingbaan. De hellingbaan overbrugt het hoogteverschil tussen het aangrenzende terrein en de winkel. Voor de rest van de bestaande gebouwen is een simpele oplossing bedacht. De gemetselde gevel wordt gereinigd en hierna wit geschilderd en de kozijnen worden vervangen. Onder de luifel kunnen bezoekers hun auto parkeren en zodoende  beschut  laden en lossen. De luifel heeft met de golfplatenbekleding een robuuste industriële uitstraling gekregen.

verbouwing-groothandel-exterieur1

Het bestaande gebouw staat op een glooiend terrein en heeft de loadingdocks aan de voorzijde. Voor een representatieve uitstraling moeten de loadingdocks naar de achterzijde van het gebouw verhuizen. In het ontwerp is de terrein uitgevlakt en geordend met parkeerplaatsen. De loadingdocks zijn verplaatst naar een uitbouw aan de achterzijde. De luifel, inclusief uitbouw en hellingbaan, zorgen voor een representatieve voorzijde.

verbouwing-groothandel-exterieur2
verbouwing-groothandel-interieur
6-14064-uo-afb-2016-06-08-website-1200x600-slider-2
Transformatie Reeuwijk

In sommige gevallen is het lastig om te kiezen of een pand gesloopt moet worden, waarna nieuwbouw plaats kan vinden, of dat het efficiënter is het pand te verbouwen. In Reeuwijk was dat niet anders. Na het maken van diverse kostenramingen heeft de opdrachtgever besloten tot verbouw over te gaan. Dit had niet in de laatste plaats te maken met een gedurende het proces toenemende affiniteit met de oude woning.

ga naar project
aanbouw-exterieur-voorgevel
Minimalistische aanbouw

Deze aanbouw, met een hoog ambitieniveau, is aan de buitenkant zo gedetailleerd dat hij lijkt te zweven als een tijdelijk object naast de woning. De gevel is afwisselend gesloten en transparant. De glasvlakken lopen van vloer tot plafond en zijn gemaakt van strakke slanke stalen kozijnen.

ga naar project
woonark-woonboot-vinkeveen-1-1200x600
Woonark Vinkeveen

In het hart van het prachtige plassengebied in Vinkeveen hebben wij deze woonark ontworpen. De woonfuncties, zoals keuken, woonkamer en entree liggen op de bovenverdieping, terwijl de slaapkamers zich in het souterrain bevinden. Een centraal geplaatste vide verbindt beide verdiepingen. In deze vide bevindt zich de trap naar de benedenverdieping. De woonboot in Vinkeveen wordt geheel omringd door een steiger en is door openslaande deuren te bereiken vanuit de woonkamer en keuken.

ga naar project
verbouw-watertoren-tot-woonhuis-watertoren
Van watertoren tot woonhuis

Het is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.

ga naar project
1-restauratie-rijksmonument-exterieur-0630-1200x600-gr1
Restauratie Rijksmonument

Het Rijksmonument Huis Maarheeze, is gesitueerd aan de Rijksstraat te Wassenaar. Deze villa is in de periode van 1914 tot 1916 gebouwd op het voormalig grondgebied van het landgoed Oud Clingendaal. De villa en de architectonische tuin zijn ontworpen door de architect J.J. Brandes. Het voormalige woonhuis was voor de restauratie in gebruik als kantoor. De villa bevond zich voor restauratie in redelijke staat de tuin was echter zeer vervallen. 

ga naar project
waterwoning-betonnen-bak-1200x600-1
Waterwoning Aalsmeer

De wens om in een verdiepte bak, onderwater, extra ruimte te creëren heeft geleid tot het idee van de combinatie van 2 systemen. In het traditionele systeem worden drijvende woningen gebouwd op een betonnen bak. Een meer moderne variant is een drijvende woning op een combinatie van piepschuim en beton. 

ga naar project
1100-uo-pre-2013-10-08-beurs-06-1200x600-slider-2
Dubbele dakopbouw Scheveningen

Wij hebben op een hoekpand in Scheveningen voor twee woningen een dakopbouw verzorgd. De dakopbouw is in een moderne stijl ontworpen, maar door de gevel iets terug te leggen en door het ritme van de ramen door te voeren, sluit deze zeer goed aan bij de bestaande bebouwing. 

ga naar project
vrijstaand-villa-nieuwbouw-water-architectenbureau-1200x600-1
Wonen aan het water

De wens van de familie Wassenburg was een vrijstaande moderne woning met veel licht, lucht en ruimte met een open relatie naar het water, de Langeraarseplas in Ter Aar. De Langeraarse plassen zijn ontstaan na afgraving van het veen. Kenmerkend zijn de slootjes aan de randen die zijn overgebleven na de afgraving. De slootjes zijn restanten van de droogmakerij van voor de afgraving en staan haaks op de plas. Hiermee geven zij het land rondom de plas richting.

ga naar project
Duinvilla Wassenaar

Aan de Dwarsweg in de wijk De Kieviet te Wassenaar hebben wij een oude villa gedeeltelijk gesloopt ten behoeve van een nieuw volume. De originele villa was voorzien van lessenaarsdaken en was opgedeeld in twee volumes. Voor het nieuwe ontwerp hebben wij de verdiepingshoogte verhoogd en het volume vergroot. Het resultaat is een strakke moderne villa verzonken in het glooiende duinlandschap.

ga naar project