ga terug naar projectenoverzicht

Transformatie van kantoor naar hotel

Hergebruik in de Plaspoelpolder

Vernieuwd gemeentelijk beleid voor de Plaspoelpolder en de vele leegstaande kantoren biedt kansen voor herontwikkeling en transformatie van bestaand vastgoed. The Young Group ziet deze kansen en heeft dit vertaald in de transformatie van dit kantoorpand aan de Volmerlaan naar een hotel met nevenfuncties. De kwaliteiten van het bestaande pand zijn gecombineerd met een aantal krachtige nieuwe toevoegingen. 


Project: 17124
Jaar: 2017
Locatie: Volmerlaan - Rijswijk
Omschrijving: Oud kantoorpand wordt getransformeerd naar hotel met levendige plint
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, ontwerp

In plint komt dit tot uiting in de dubbelhoge glazen gevel aan de Volmerlaan. Dit zorgt voor een ruimtelijke, programmatische en visuele relatie met de directe omgeving. In de gevel zijn diverse letterborden geïntegreerd. Deze letterborden geven het gebouw een nieuwe identiteit en accentueren de entree van het hotel. Op het dak van het gebouw is een groot dakterras ontworpen in combinatie met grote stalenframes waarin de hotelnaam gecommuniceerd wordt.

Het bestaande interieur is volledig gestript. De betonnen structuur zal volledig in het zicht gelaten worden. Tussen de begane grond en de eerste verdieping worden gaten in de betonvloer gezaagd. Dit zorgt voor een rauwe industriële uitstraling, interessante ruimtelijke relaties en extra daglichttoetreding. In de dubbelhoge plint komen hotelkamers en er zijn voorzieningen voor de hotelbezoekers opgenomen. Er komt een filmruimte, de lobby is één grote ontspanningsruimte met koffiebar er komt een laundryroom er is ruimte voor het bereiden van eigen maaltijden en er zijn vergaderruimtes. De huidige voorzieningen in de directe omgeving, het station in de buurt en de nabijheid van het centrum van Delft, Rijswijk en Den Haag zorgen voor aanvullende kwaliteiten van deze locatie.

exterieur-opgebouwd-kantoorgebouw
Kantoorgebouw opgebouwd

Het hergebruik ontwerp voor het Bischoff-gebouw te Hengelo is een combinatie van oud en nieuw. Het bestaande gebouw is gedeeltelijk gestript, opengewerkt en uitgebreid met een nieuwe bovenwereld. 

ga naar project
76a8f57dae18b3745e00289b4079815b37b323bd
Transformatie schoolgebouw naar maisonnette woningen

Transformatie schoolgebouw naar maisonnette woningen

ga naar project
Van watertoren tot woonhuis

Het is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.

ga naar project
Van koetsfabriek naar stadsvilla

Aan de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag transformeerden wij een voormalige koetsfabriek tot een unieke stadsvilla. De te verbouwen fabriek kan vanaf twee zijden worden bereikt. Met de auto vanaf de Nieuwe Schoolstraat en te voet via een patio en een hofje vanaf de Denneweg. 

ga naar project
1-vogelvlucht-oud-en-nieuw-1200x600
Kantoor naar woongebouw

Het karakteristieke hoekpand op de kruising Anna Paulownastraat - Laan van Meerdervoort in Den Haag is getransformeerd van kantoorgebouw naar een woongebouw. Het gemeentelijk beschermd stadsgezicht in het Zeeheldenkwartier bestond origineel uit twee aparte panden. Deze zijn later samengevoegd. Na de transformatie zijn de verdiepingen weer gescheiden conform de originele situatie. Ten behoeve van de ontsluiting van beide woongebouwen is een nieuwe entree ontworpen in de plint.


ga naar project
1df408fd3936f5fa021c234c7ca240702f74fa5c
Van monumentaal kantoor naar luxe stadsappartementen

Dit Rijksmonumententale kantoorpand aan de Scheveningseweg wordt getransformeerd naar een woongebouw met daarin vijf luxe appartementen. Hiermee wordt de originele woonfunctie weer in ere hersteld. Ook het omliggende terrein zal volledig getransformeerd worden van een open parkeerplaats naar een tuinontwerp met daarin parkeerplaatsen opgenomen.

ga naar project
vooraanzicht-1200x600
Van monumentaal pakhuis naar cultureel centrum

Dit monumentale pakhuis aan de Marksteeg ligt midden in het Cultuurkwartier van Leiden. In combinatie met de ruimte opzet van het pand biedt dit een unieke mogelijkheid voor een transformatie naar een cultureel centrum. 

ga naar project
verbouwing-groothandel-exterieur-luifel1
Verbouwing groothandel

Op het industrieterrein de Spaanse Polder te Rotterdam hebben wij een bestaand distributiecentrum getransformeerd tot een groothandel. Het distributiecentrum aan de Vlaardingweg bestaat uit diverse grote hallen en kantoorruimten. Deze verschillende gebouwen  worden in de nieuwe situatie samengevoegd middels een grote rode luifel. 

ga naar project
Restauratie Rijksmonument

Het Rijksmonument Huis Maarheeze, is gesitueerd aan de Rijksstraat te Wassenaar. Deze villa is in de periode van 1914 tot 1916 gebouwd op het voormalig grondgebied van het landgoed Oud Clingendaal. De villa en de architectonische tuin zijn ontworpen door de architect J.J. Brandes. Het voormalige woonhuis was voor de restauratie in gebruik als kantoor. De villa bevond zich voor restauratie in redelijke staat de tuin was echter zeer vervallen. 

ga naar project