ga terug naar projectenoverzicht

Transformatie van kantoor naar appartementen

In de gemeente Den Haag is een groot te kort aan hoogwaardige appartementen. Dit bestaande kantoorgebouw aan de Zoutmanstraat biedt de kans om getransformeerd te worden naar een woongebouw. Canopy Investments en Rhodium Real Estate hebben deze kans opgepakt en in samenwerking met ons plannen uitgewerkt voor de transformatie. 

Project: 16189
Jaar: 2017
Locatie: Zoutmanstraat - Den Haag
Omschrijving: Een kantoorpand wordt getransformeerd naar hoogwaardige appartementen in Den Haag.
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, ontwerp

In de plint blijft een stedelijke functie behouden, op de eerste tot en met de vijfde verdieping komen appartementen en op het huidige dak komt een penthouse met uitzicht over heel Den Haag. Ten behoeve van een zo duurzaam mogelijke oplossing wordt het totale pand gestript. De balkons worden van het pand afgezaagd. Hierna wordt het pand volledig na geïsoleerd en wordt het voorzien van nieuwe balkons.

In de Zoutmanstraat is het kantoorgebouw uniek door zijn contrasterende architectuur en bouwvolume. Met de transformatie willen wij het pand beter later aansluiten op zijn directe omgeving. De lange horizontale band in de bestaande plint delen wij op ten behoeve van een ritme dat beter aansluit met de plint van de omliggende panden. Boven de plint is juist gekozen voor een horizontale structuur. Dit is gedaan om het pand zoveel mogelijk te ‘drukken’, hierdoor lijkt het pand lager. Om dit nog eens aan te zetten is de dakrand een verdieping omlaag geschoven, hierdoor lijkt de bestaande 5e verdieping een optopping.

Transformatie Reeuwijk

In sommige gevallen is het lastig om te kiezen of een pand gesloopt moet worden, waarna nieuwbouw plaats kan vinden, of dat het efficiënter is het pand te verbouwen. In Reeuwijk was dat niet anders. Na het maken van diverse kostenramingen heeft de opdrachtgever besloten tot verbouw over te gaan. Dit had niet in de laatste plaats te maken met een gedurende het proces toenemende affiniteit met de oude woning.

ga naar project
Dubbele dakopbouw Scheveningen

Wij hebben op een hoekpand in Scheveningen voor twee woningen een dakopbouw verzorgd. De dakopbouw is in een moderne stijl ontworpen, maar door de gevel iets terug te leggen en door het ritme van de ramen door te voeren, sluit deze zeer goed aan bij de bestaande bebouwing. 

ga naar project
Woonark Vinkeveen

Moderne woonark in het hart van het plassengebied in Vinkeveen

ga naar project
Van watertoren tot woonhuis

Het is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.

ga naar project
Verbouwing groothandel

Op het industrieterrein de Spaanse Polder te Rotterdam hebben wij een bestaand distributiecentrum getransformeerd tot een groothandel. Het distributiecentrum aan de Vlaardingweg bestaat uit diverse grote hallen en kantoorruimten. Deze verschillende gebouwen  worden in de nieuwe situatie samengevoegd middels een grote rode luifel. 

ga naar project
Huis Maarheeze

In 2007 begonnen wij aan de  grootscheepse restauratie van deze villa. Het Rijksmonument op het voormalig grondgebied van het landgoed Oud Clingendaal was in redelijke staat. De tuin was echter zeer vervallen. Onze restauratie had betrekking op zowel het interieur als het exterieur.

ga naar project
Duinvilla wassenaar
ga naar project
Minimalistische aanbouw
ga naar project
Wonen aan het water

een moderne woning met veel licht, lucht en ruimte met een open relatie naar het water, de Langeraarseplas in Ter Aar.

ga naar project