ga terug naar projectenoverzicht

Renovatie en uitbreiding hotel in Scheveningen

Een van de meest gewilde vakantielocaties van Den Haag is natuurlijk het strand van Scheveningen. Dit oude hotel/hostel aan de Keizerstraat voldeed wat betreft de locatie dan ook aan de eisen, maar van binnen was het verouderd en door leegstand verslechterd. Daarnaast is er door de jaren heen heel wat veranderd aan dit pand uit het begin van de 20e eeuw. De oude detaillering is verloren gegaan, met deze renovatie herstellen we een deel van deze oude details en voegen extra ruimte toe.

Het bestemmingsplan bood voor deze locatie ruimte voor een extra verdieping en een uitbreiding aan de achterzijde. Daarnaast was de wens van de opdrachtgever om de oude indeling van het hotel/hostel te wijzigen naar een luxe indeling met short-stay appartementen. Met deze informatie op zak is er gestart aan een ontwerp voor de volledige renovatie en uitbreiding van het pand.

Project: 21455
Jaar: 2022
Locatie: Den Haag
Omschrijving: Renovatie en uitbreiding hotel in Scheveningen
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, ontwerp

Na meer moderne ontwerpen voor de kapverdieping overwogen te hebben is er, na overleg met de welstandcommissie, gekozen voor een historiserend ontwerp. Naast het restaureren van het statige hekwerk om het balkon, het oorspronkelijke boeideel en kleurstelling van de kozijnen blaast de nieuwe kap met aanwezige, gedetailleerde dakkapellen dit 20e-eeuwse pand nieuw leven in.
Aan de achterzijde wordt de symmetrie van het pand weer teruggebracht door een deel van de gevel naar achteren uit te bouwen en de kozijnen te vervangen voor Franse balkons. In de kap wordt een aantal dakkapellen geplaatst voor meer daglicht op de verdieping.

Het hotel heeft ruimte voor 14 luxe short-stay appartementen met een eigen badkamer en kleine keuken. Een deel van de appartementen heeft een losse slaapkamer of een eigen buitenruimte.