ga terug naar projectenoverzicht

Dubbele dakopbouw Scheveningen

Elegante dakopbouw sluit mooi aan bij huidige bebouwing

Wij hebben op een hoekpand in Scheveningen voor twee woningen een dakopbouw verzorgd. De dakopbouw is in een moderne stijl ontworpen, maar door de gevel iets terug te leggen en door het ritme van de ramen door te voeren, sluit deze zeer goed aan bij de bestaande bebouwing. 

Project: 1100
Jaar: 2012
Locatie: Cornelis Jolstraat - Scheveningen
Omschrijving: Dubbele terugliggende dakopbouw, met groot dakterras aan achterzijde

De bewoners van deze twee woningen op de hoek wilden beiden extra ruimte hebben. Dankzij deze dakopbouw is de woonruimte van beide woningen bijna verdubbelt. De bewoners van de linker woning wilden een extra slaapkamer en een ruime studeerkamer, terwijl de bewoners van de rechter woning ook een tweede extra slaapkamer wilden. Deze persoonlijke wensen hebben we weten te integreren in het ontwerp. Beide dakopbouwen hebben ook een extra badkamer en een ruim dakterras.


Op de verdieping eronder is de trap op een slimme manier geïntegreerd, waardoor er geen functionele ruimte verloren is gegaan, maar alleen verkeersruimte. 

dubbele-dakopbouw-exterieur-dakterras-uitzicht

De voorgevel bestaat uit aluminium zetwerk. Aan de achterzijde zijn twee grote dakterrassen gerealiseerd.

dubbele-dakopbouw-exterieur-detail-aluminium-zetwerk
dubbele-dakopbouw-exterieur-dakterras
Minimalistische aanbouw in Den Haag
ga naar project
1df408fd3936f5fa021c234c7ca240702f74fa5c
Van monumentaal kantoor naar luxe stadsappartementen

Dit Rijksmonumententale kantoorpand aan de Scheveningseweg wordt getransformeerd naar een woongebouw met daarin vijf luxe appartementen. Hiermee wordt de originele woonfunctie weer in ere hersteld. Ook het omliggende terrein zal volledig getransformeerd worden van een open parkeerplaats naar een tuinontwerp met daarin parkeerplaatsen opgenomen.

ga naar project
Van watertoren tot woonhuis

Het is de droom van velen om in een karakteristiek, industrieel gebouw te wonen. De functionele vormgeving en de monumentale status van een dergelijk gebouw maken van de transformatie tot woning een interessante ontwerpopgave. Hierbij komen zowel esthetische als technische aspecten aan bod.

ga naar project
Jaren 30 woning

Aan de Roodborstlaan gelegen in de vogelbuurt te Den Haag, staat deze jaren 30 hoekwoning. Het is een grondgebonden, vrijstaande woning met een royale entree en fraaie luifelconstructie bij de voordeur. De bijzondere vormgeving van kozijnen en de fraaie metselwerkdetailleringen zijn kenmerkend voor dit type woning. 

ga naar project
verbouwing-groothandel-exterieur-luifel1
Verbouwing groothandel

Op het industrieterrein de Spaanse Polder te Rotterdam hebben wij een bestaand distributiecentrum getransformeerd tot een groothandel. Het distributiecentrum aan de Vlaardingweg bestaat uit diverse grote hallen en kantoorruimten. Deze verschillende gebouwen  worden in de nieuwe situatie samengevoegd middels een grote rode luifel. 

ga naar project
Van koetsfabriek naar stadsvilla

Aan de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag transformeerden wij een voormalige koetsfabriek tot een unieke stadsvilla. De te verbouwen fabriek kan vanaf twee zijden worden bereikt. Met de auto vanaf de Nieuwe Schoolstraat en te voet via een patio en een hofje vanaf de Denneweg. 

ga naar project
Boten- & clubhuis scouting Pocahontas
ga naar project
Transformatie van kantoor naar appartementen

In de gemeente Den Haag is een groot te kort aan hoogwaardige appartementen. Dit bestaande kantoorgebouw aan de Zoutmanstraat biedt de kans om getransformeerd te worden naar een woongebouw. Canopy Investments en Rhodium Real Estate hebben deze kans opgepakt en in samesutdionwerking met ons plannen uitgewerkt voor de transformatie. 

ga naar project
1-vogelvlucht-oud-en-nieuw-1200x600
Kantoor naar woongebouw

Het karakteristieke hoekpand op de kruising Anna Paulownastraat - Laan van Meerdervoort in Den Haag is getransformeerd van kantoorgebouw naar een woongebouw. Het gemeentelijk beschermd stadsgezicht in het Zeeheldenkwartier bestond origineel uit twee aparte panden. Deze zijn later samengevoegd. Na de transformatie zijn de verdiepingen weer gescheiden conform de originele situatie. Ten behoeve van de ontsluiting van beide woongebouwen is een nieuwe entree ontworpen in de plint.


ga naar project